Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie

Premium: Det ekte Kreta

4
Overnattinger 7 Netter
Pris pr person fra 13 895,-
14 757,-
Se flere avreisedatoer

Velkommen til en sosial og hyggelig Premiumreise med Solia til nordmenns greske feriefavoritt nummer én!

Kreta er den største øya i Hellas og ligger øst i Middelhavet. Denne vidunderlige øya er fantastisk vakker, med topper som er over 2.000 meter høye, fruktbare sletter, raviner, små badebukter og vidstrakte sandstrender. Mangfoldet og skjønnheten i landskapet, arkeologiske severdigheter og det solsikre klimaet bidrar til at Kreta oppleves som et særdeles attraktivt reisemål for gjester lystne på kultur, sol og varme.

Øyas historie er lang og dramatisk, og navnet Kreta gir assosiasjoner til så mye mer. Allerede ca 3.000 år f.v.t oppstod en høykultur ved den minoiske sivilisasjonen, noe man kan se etterlevninger av i dag i Knossos-palasset og i ulike museer rundt omkring på øya. Grekere, romere, det bysantinske styret, venetianere og tyrkere har alle satt sitt preg på det som utgjør Kreta i dag.

Maten er et viktig element når man er på ferie, og på Kreta er det mye å glede seg over. Navnene på rettene er ikke alltid like enkle å uttale, men maten smaker fantastisk. Vi nevner gresk salat, fetaost, moussaka, tzatziki, kleftiko og souvlaki som noen eksempler på god gresk mat. Det skal heller ikke stå på gjestfriheten, lokalbefolkningen oppleves som hyggelige og gjestfrie.

På Chaniakysten ligger alle badestedene som perler på en snor vest for byen. Disse badestedene er bundet sammen og har navn som Agii Apostoli, Kalamaki, Kato Stalos, Agia Marina, Platanias, Maleme og Kolimbari.

Skreddersydd Premiumreise med All Inclusive og spennende møter med det ekte Kreta

Vår skreddersydde Premiumreise inneholder mange spennende møter med kretasisk kultur, historie og naturopplevelser.

Under reisen bor du utmerket på vårt populære hotell Sirios Village. Her bor du med All Inclusive (all mat og drikke inngår), slik at du ikke behøver å tenke på feriebudsjettet. Sirios Village har et herlig bassengoområde og hotellet har også stranden en kort gåtur unna. 

Solia tar forbehold om at programmet kan justeres under reisen, på grunn av lokale forhold eller andre uforutsette hendelser.

*Programmet nedenfor er kun et eksempel. Utfluktene ligger fra dag 2-6, men den endelige rekkefølgen opplyses ved ankomst til øya. 

Avreisested
 • Oslo Lufthavn (OSL)
Høydepunkter:
 • Besøk i Knossos-palasset
 • Besøk i Heraklion arkeologiske museum
 • Kretas lokale produkter med vinsmaking
 • All Inclusive under hele oppholdet
Les mer

Eksempel på program

Dag 1
Ankomst til Kreta
Ankomst til Kreta

Vi reiser fra Norge og Oslo og setter kursen mot Kreta, hvor vi møter vår skandinavisktalende reiseleder på flyplassen. For de av gjestene som har bestilt transport til hotellet venter bussen på flyplassen. Vi sjekker inn på hotellet og kan slappe av etter reisen. Gjør dere klare for en spennende uke!

 

Dag 2
Utflukt til nord-øst Kreta
Utflukt til nord-øst Kreta

Nord-øst Kreta: Besøk i Knossos-palasset, Heraklion arkeologiske museum og Rethymno by – heldag

Vi setter kursen mot den nord-østlige delen av øya og til Heraklion (Det tar ca. 2 timer fra Chania til Heraklion).

Dagen starter med besøk i Knossos som er ansett som Europas eldste by, og som er det største arkeologiske området på Kreta. Knossos-palasset er et stort monumentalt palass som var det politiske senteret til minoisk kultur. Vi besøker de viktigste monumentene og rommet hvor Kong Minos hadde sin trone.

Vi besøker også Heraklion arkeologiske museum, som er et av de mest moderne og besøksvennlige museene i Hellas. Etter besøket her er det tid for lunsj, samt tid til å tusle litt rundt i Heraklion by på egenhånd.

Vårt siste stopp for dagen er Rethymno by. Her får du se den pittoreske venetianske havnen i Rethymno, og det er mulighet for shopping og avslapning.

Dette er en heldagstur med lunsj inkludert. 

Dag 3
På egenhånd
På egenhånd

Dagen er til egen disposisjon. Tilbring en avslappende dag på hotellet med All Inclusive og nyt fasilitetene, eller utforsk området. Valget er deres. 

Dag 4
Fotosafari i øst-Chania og utflukt til syd-kysten
Fotosafari i øst-Chania og utflukt til syd-kysten

Fotosafari i øst-Chania og opplevelser på syd-kysten av Rethymno – heldag

Vi setter kursen mot den nord-østlige delen av Kreta og til landsbyen Vrysses. Derfra tar vi turen til sydkysten og til det libyske hav.

Vårt første stopp er Askifou-platået, hvor du kan unike utsikten og forevige øyeblikkene i bilder. Husk kamera, eller ha mobilen klar! Videre besøker vi en liten kafé/taverna i den lille landsbyen Imbros. Her blir det kaffepause og mulighet for å smake på en veldig kjent og smakfull pai, nemlig Sfakian pai med ost og honning (ikke inkludert).

Deretter gjør vi et kort stopp hvor det libyske hav og øya Gavdos er synlig (avhengig av været). Dette er de to sørligste punktene i Europa. Utflukten går videre til Frangokastello - et slott og en spredt bosetning som ble bygget i perioden 1371-1374. Slottet ble bygget av venetianerne for å beskytte området mot pirater og lokale rebeller! Her er det også en fin sandstrand.

Vi følger sørkysten mot øst hvor vi kommer til landsbyen Plakias, hvor vi gjør vårt hovedstopp. Plakias er en perle av en landsby – bygget langs kysten av det libyske hav og består av små tavernaer, turistbutikker og noen hoteller. Her tar vi dagens lunsj, og det blir tid til bading og utforsking av området. Husk badetøy!

Videre følger vi veien nordover som tar oss til kløften Kourtaliotiko Gorge, med fantastisk utsikt. Her tar vi et kort bildestopp før vi tar turen til vårt siste stopp for dagen, nemlig Kournas lake - Kretas unike ferskvanns-innsjø. Dette er den eneste innsjøen på Kreta med en omkrets på 3,5 km.

Dette er en heldagstur med lunsj inkludert. 

Dag 5
På egenhånd
På egenhånd

Dagen er til egen disposisjon. Kanskje dere ønsker en avslappende dag på hotellet, eller vil oppdage området på egenhånd? 

Dag 6
Besøk i såpefabrikk og vinsmaking
Besøk i såpefabrikk og vinsmaking

Besøk i såpefabrikk, det eldste oliventreet og vinsmaking - halvdag

På denne flotte utflukten, blir du kjent med Kretas lokale produkter, den vakre naturen og fremragende, tradisjonell mat og vin. Det blir også et besøk i en unik hule-kirke.

Vi starter med å besøke en såpefabrikk som bruker lager 100% naturlige produkter og har resirkulerbar emballasje. Det vil være tid til spørsmål og shopping.

Utflukten går videre til landsbyen Spilia, hvor hule-kirken St. Johan ligger. Dette er virkelig en annen type kirke enn det vanlige, men en nydelig utsikt. Vi fortsetter videre til Vouves – en landsby som har det eldste oliventreet på Kreta! Hvis du ønsker, kan du også besøke «The museum of Olive» som ligger her.

Deretter har tiden kommet for vinsmaking. Vi stopper på en liten, familieeid vingård, hvor vi besøker den lille fabrikken etterfulgt av vinsmaking.

Halvdagsutflukten avsluttes i landsbyen Neriana. Her er det fullt av flotte appelsintrær og det er også en taverna her, hvor vi spiser lunsj. Tavernaen har en hage, hvor de har grønnsaker og trær med frø som er brukt i matlagingen. 

Dette er en halvdagstur med lunsj inkludert. 

Dag 7
På egenhånd
På egenhånd

Dagen er til egen disposisjon. Nå er det tid for å gjøre det dere ikke har fått gjort. 

Dag 8
Hjemreise
Hjemreise

Det er på tide å si farvel til Kreta. Transfer til flyplassen for hjemreise. 

Dagsprogrammet er foreløpig og de ulike utfluktene kan endre rekkefølge. Det endelige programmet blir utdelt ved ankomst. 

Se alt som er inkludert i prisen:

 • Fly tur/retur Oslo – Kreta
 • 7 netter på Sirios Village i dobbeltrom
 • All Inclusive under hele oppholdet
 • Utflukt til nord-Øst-Kreta: Besøk i Knossos-palasset, Heraklion arkeologiske museum og Rethymno by (heldag)
 • Utflukt: Fotosafari i Øst-Chania og opplevelser på sør-kysten av Rethymno (heldag)
 • Utflukt: Kretas lokale produkter hvor vi besøker såpefabrikk, ser det eldste oliventreet og vinsmaking (halvdag)
 • Skandinavisktalende guider på utfluktene

Følgende er ikke inkludert:

 • Frivillige forsikringer
 • Transport til/fra flyplass - hotell
 • Måltid på flyreisen
 • Eventuell oppgradering av romkategori på hotellet

Datoer og priser

 • Antall reisende
 • Antall reisende
 • Aircondition
 • All inclusive
 • Barnebasseng
 • Gratis WiFi
 • Restaurant
 • Svømmebasseng

Solias flaggskip på Kreta - populært familiehotell med All Inclusive for alle Solias gjester
Sirios Village ligger i rolige Kato Daratso på en høyde ovenfor den fine stranden i Agii Apostoli. Her bor du på et sjarmerende og middelhavsinspirert hotell med mye blomster og store grøntarealer. Fra den nedre delen av det store hotellområdet er det bare ca 350 meter å gå til stranden. I Agii Apostoli er det godt utvalg av restauranter og matbutikker. Med taxi tar det omtrent 10 minutter til Chania by. 

Sirios Village består av flere frittstående villaer som enten har leiligheter eller rom. Det store bassengområdet har to svømmebassenger og tilhørende barnebasseng, og her er det også en trivelig bassengbar som er åpen både på dag- og kveldstid. Hotellets restaurant har også en uteserveringsdel i tilknytning til bassengområdet. 

Den rolige beliggenheten sammen med det tilrettelagte hotellområdet gjør Sirios ideelt for for eksempel barnefamilier. Det er lekeplass for de yngste, og de som er noe eldre kan hygge seg med tennis eller bordtennis. På hotellet er det også en velassortert liten butikk der man kan handle matvarer eller andre saker man skulle få behov for. 

Alle rommene og leilighetene har balkong eller terrasse, aircondition, TV, telefon, radio, kjøleskap og oppleves som moderne og delikate. I leilighetene er det selvsagt også en liten kjøkkenkrok. Ønsker du å unne deg den beste bostandarden hotellet tilbyr kan du velge å bo i én av hotellets suiter. Her er det et separat soverom og jacuzzi samt egen privat uteplass med svømmebasseng og solstoler. 

Sirios har fått sitt navn etter den stjernen på himmelen som lyser klarest. Tanken hos hotelleieren har nemlig hele tiden vært at gjestene skal få oppleve en like flott ferie på hotellet. Det er også lett å merke på det vennlige og serviceorienterte personalet.

Med All Inclusive inkludert i prisen for alle Solias gjester er ferieøkonomien sikret, og lommeboka kan få en velfortjent ferie! 

Hotellfakta
Aircondition Ja
Antall leiligheter 243
Antall rom 225
Avstand til sentrum 4 km Chania
Avstand til strand 500 m
Badehåndklær Mot betaling
Badstue Ja
Bar Ja
Barnebasseng Ja
Biljard Mot betaling
Bordtennis Ja
Byggeår 1989/1999
Bytte av håndklær, pr uke 2
Etasjer 2
Fitness-senter/Treningsrom Ja
Føner Ja
Hage Ja
Heis I deler av hotellet
Kjøleskap Ja
Konferanserom Ja
Lekeplass Ja
Lokalt sentrum 300 m
Massasje Mot betaling
Minibar Nei
Nærmeste minimarked 0 m
Parkering Ja
Rengjøring pr. uke 7
Renovert 2008/2012
Resepsjon Ja, 24/7
Restaurant Ja
Roomservice Ja
Safe Mot betaling
Skift av sengetøy, pr uke 2
Spaavdeling Mot betaling
Svømmebasseng Ja
Telefon Ja
Tennisbane Mot betaling
Tilgang til vaskemaskin Mot betaling
TV på rommet Ja, satelitt-TV
Vannsklie Ja
WiFi Ja, gratis WiFi på hele hotellet

Romtyper: 
Fine dobbeltrom og leiligheter med blant annet aircondition, minibar/ kjøleskap, satellitt-TV og balkong/terrasse. 

Dobbeltrom og ettromsleiligheter har 2 ordinære senger og mulighet for 1 ekstraseng (noen har 2 ekstrasenger). 
Toromsleiligheter har 2 ordinære senger samt mulighet for 3 ekstrasenger.
Suiter har 2 ordinære senger samt mulighet for 2 ekstrasenger. 

Suiter med privat basseng og solterrasse. Disse kan fås på forespørsel. 

Barnepriser (i ekstraseng) gjelder t.o.m. 14 år.

Mot tillegg: 
Enkeltrom, leilighet for bruk av én person.

Annen info:
Vei med trafikk (trafikklys) må krysses for å komme til stranden.
All Inclusive er inkludert for alle Solias gjester.

Adresse
Kato Daratso N. Kydonia • Chania • Kreta • Grækenland
Tlf. 0030 28210 32102 - 32146

All Inclusive

Følgende inngår i All Inclusive på Sirios Village:
Frokost-, lunsj- og middagsbuféer i hovedrestauranten

Frokost: 07:30 - 10:00
Lunsj: 12:00 - 14:00
Middag: 18:00 - 21:00

Drikke til lunsj og middag inkluderer lokal øl, husets vin, juice, brus og mineralvann.

Mellom kl. 10:00 og 23:00 serveres serveres drikke (lokal øl/vin, brus, mineralvann, kaffe, te og lokale merker av sprit) og diverse lettere mat som pizzabiter, sandwicher osv. 

Fra kl. 12:00 til 23:00 tilbys dessuten tre ulike typer cocktailer.

Mellom 10:00 og 12:00 samt mellom 16:00 og 18:00 serveres det is.

Bemerk at All Inclusive slutter kl. 12.00 på avreisedagen. 

Vær oppmeksom på at hotellet kan endre i All Inclusive-konseptet.

Del webadressen via epost.