Alle reiser
Premiumreiser
Rundreiser
En smak av Portugal - rundreise med Solia

En smak av Portugal

0

Portugals fastland har en rik kulturarv som et resultat av århundrer som europeisk stormakt, i form av historiske monumenter og bygninger som står på UNESCOs verdensarvliste. På denne rundreisen skal vi besøke sjarmerende byer fra middelalderen, reise gjennom vakre landskap og få smakebiter av lokale spesialiteter – ikke minst den berømte portvinen.

Last ned programmet her: En-smak-av-Portugal-2017_T.pdf

Smakebiter:
 • Porto
 • Fem halvdagsutflukter med guiding
 • Lisboa
Les mer

Priser

Søket ga ingen resultater.

Se alt som er inkludert i prisen:

 • Fly t/r Oslo Lufthavn – Lisboa
 • Transport flyplass – Lisboa tur/retur
 • All transport som beskrevet i programmet
 • 7 netter del i dobbeltrom på utvalgte hotell
 • Frokost og middag på hotellet underveis fra dag 2
 • Halvdagsutflukt med engelsktalende lokalguide – Lisboa
 • Halvdagsutflukt med engelsktalende lokalguide – Estoril og Cascais
 • Halvdagsutflukt med engelsktalende lokalguide – Coimbra og universitetet
 • Halvdagsutflukt med engelsktalende lokalguide – Porto med vinsmaking og båttur på Douroelven
 • Halvdagsutflukt med engelsktalende lokalguide – Óbidos og Sintra

Følgende er ikke inkludert:

 • Måltider utenom program. Frivillige forsikringer. 

Dagsprogram

Dag 1
Ankomst Lisboa
Ankomst Lisboa

Vi ankommer Lisboa hvor guiden vår ønsker oss velkommen på flyplassen og tar oss med til vårt hotell i Lisboa. 

Dag 2
Lisboa - Estoril - Cascais
Lisboa - Estoril - Cascais

Lisboa anses som en av de vakreste byene i Europa, og har en lang historie, noe som gjenspeiles i de mange monumentene og severdighetene. På dagens program står en byrundtur med lokalguide, og vi begynner i bydelen Belém med sine mange vakre og historiske monumenter fra 1400- og 1500-tallet. Et av de mest kjente landemerkene er Belemtårnet, ved elven Tejos’ nordlige bredder. Dette forsvarsanlegget ble oppført som en hyllest til oppdageren Vasco da Gama, og var et maktsymbol for Portugal i storhetsperioden. Tårnet står i dag på UNESCOs verdensarvliste.

Vi besøker det nærliggende Jeronimosklosteret, også det på UNESCOs verdensarvliste. Klosteret er bygd i overdådig sengotisk stil typisk for Portugal. Klosteret ble oppført som en hyllest til Vasco da Gamas vellykkede ekspedisjon til India. Han og mannskapet hans oppholdt seg på stedet der klosteret står den siste kvelden deres i Portugal, og Vasco da Gamas grav ligger like innenfor inngangen.

Vi reiser videre til den gamle bydelen Alfama, hvor vi spaserer langs smale og svingete gater og kikker på de mange håndverksbutikkene. I bydelen Baixa beundrer vi de mange store plassene, som den symbolske Restauradores-plassen og det store trafikknutepunktet Rossio, hvor paradegaten Avenida da Liberdade med sine tolv filer utgår. Dette er et populært strøk å studere folkelivet fra en av de mange uteserveringene og caféene. Byrundturen tar oss videre langs Avenida da Liberdade til Marquês de Pombal-plassen. Her er det lunsj på egen hånd.

Vårt neste mål på utflukten er Cabo da Roca, fastlands-Europas vestligste punkt. Vi fortsetter langs kysten, forbi den kjente Guincho-stranden og kommer til Cascais. Her stopper vi for å se den dramatiske klippeformasjonen Boca do Inferno – «Helvetes munn». Herfra er utsikten over Cascaisbukten og kysten fantastisk.

Vi reiser tilbake til Lisboa og avrunder dagen med middag på hotellet.

Dag 3
Évora - Fatima
Évora - Fatima

Reisen i dag går gjennom et bølgende landskap med sølvfargede olivenlunder, gylne kornåkre, vidstrakte beitemarker og frodige vinavlinger i regionen Alentejo. Hvite murer i det fjerne forteller at vi nærmer oss byen Evora. Vakre Évora står på UNESCOs verdensarvliste, og har en historie som går mer enn 2000 år tilbake. Vi spaserer gjennom smale gater og ser byens mange historiske monumenter, som det romerske Dianatemplet, den gotiske katedralen, São Francisco-kirken og universitetet. Det er også tid til å beundre det store utvalget av kunsthåndverk fremstilt av kork, keramikk og kobber.

Lunsjen er på egen hånd, og det er en utmerket mulighet til å smake på ekte portugisiske delikatesser.

Neste etappe går mot Fatima, hvor vi sjekker inn på hotellet og spiser middag.

Dag 4
Fatima – Nazaré
Fatima – Nazaré

I dag skal vi utforske byene Fatima og Nazaré. Fatima ligger i de sentrale deler av Portugal, og er kjent for de mange katolikkene som valfarter hit. På den 12. dagen i hver måned er det en lysprosesjon til ære for Vår Frue av Fatima. Tradisjonen har sine røtter i at det i 1917 skal ha vært en rekke åpenbaringer av Jomfru Maria i Fatima. Byen har også en basilika og et museum viet religiøs kunst og etnologi.

Reisen går vestover mot kysten. Lunsjen inntas på egen hånd i den pittoreske fiskelandsbyen Nazaré. Hit lokkes mange turister takket være den lange fine sandstranden. Til tross for alle de tilreisende har stedet likevel beholdt sin opprinnelige karakter.

Dagens siste etappe går nordover til byen Coimbra, hvor vi sjekker inn på hotellet vårt og spiser middag om kvelden.

Dag 5
Coimbra - Porto
Coimbra - Porto

Universitetsbyen Coimbra har lange historiske aner, og var i to hundre år Portugals hovedstad, helt til landets første konge Alfons I bestemte seg for å flytte hovedstaden sørover fra Guimarães. Universitetet ble grunnlagt så tidlig som i 1290, og flyttet til Coimbra i 1537, og er blant de eldste i verden. Bygningene rommet tidligere et kongelig palass, og det er saler der som har vært brukt i mer enn 700 år. En av universitetets mest verdifulle og imponerende skatter er biblioteket i barokkstil.

Coimbras bykjerne er kompakt og utforskes best til fots. Det historiske sentrum ligger i en åsside langs Mondego-elven, og er et vakkert skue med tusenårgamle bygninger som den mauriske buen Almedina og klokketårnet, byens landemerke. Den nye bydelen ligger et steinkast unna, og her finner du en moderne park med terrasser, barer og restauranter langs elven, en fotgjengerbru over Mondego, store handlesentre m.m.

Vi reiser videre til Porto for overnatting og middag på hotellet. 

Dag 6
Porto
Porto

Kystbyen Porto ved elven Douros utløp er Portugals nest største, og en historisk viktig handelsby. Portos historiske bydeler med sine middelaldergater og smug står på UNESCOs verdensarvliste. I sterk kontrast til dette står byens elegante villaområder. Byen har sin helt særegne atmosfære!

Vi inviteres på omvisning og prøvesmaking blant de enorme eikefatene i et portvinshus. Deretter blir vi med på en båttur på Douroelven og opplever Porto fra sin vakreste side.

Etter vår dag i Porto reiser vi tilbake til hotellet i Lisboa hvor vi spiser middag og overnatter.

Dag 7
Óbidos - Sintra
Óbidos - Sintra

På dagens program står en tur nordover til byen Óbidos, som med sitt vakre historiske sentrum omgitt av bymurer utgjør en labyrint av brosteinsgater og hvitkalkede hus pyntet med blomster. Her og der er det friske innslag av gult og blått. Alt dette er med på å gjøre Óbidos til en av Portugals mest populære turistattraksjoner.

Sammen med vår lokalguide reiser vi sørover igjen, til det sjarmerende området Sintra. Her skal vi besøke kongefamiliens sommerresidens Nasjonalpalasset. Slottet ble opprinnelig bygd av maurerne i perioden hvor mesteparten av dagens Portugal og Spania var under muslimsk styre. Fra sentrum av Sintra kan man se det disneyaktige Palacio Nacional da Pena liggende oppe på en bakketopp.

I Sintra er det satt av tid til å utforske byen som har sjarmert konger og inspirert diktere. Ta en kikk innom de mange håndverksbutikkene og prøv de berømte lokale godsakene queijadas og travesseiros. Lunsjen er på egen hånd.

Vi reiser tilbake til Lisboa.

Dag 8
Hjemreise
Hjemreise

En herlig uke i Portugal er over. Vi har opplevd et land hvor fortid og nåtid lever sammen i skjønn forening. 

Bussen kjører oss til flyplassen utenfor Lisboa for hjemreise.

Kart

Info

Fysisk form
Denne rundreisen krever at den reisende selv kan ta seg rundt til fots, da det enkelte steder er høydeforskjeller og trapper. Disse etappene er ikke vanskelige, men krever likevel en viss kondisjon. Den reisende må selv passe på å følge med gruppen ved slike tilfeller, eller bekoste annen transport om dette ikke lar seg gjøre. Ved alvorlig handicap må ledsager være med.

Deltakere
Rundreisen ”En smak av Portugal” gjennomføres ved minimum 20 påmeldte deltakere. Om reisen skulle bli innstilt, meddeler Solia alle deltakere om dette så raskt som mulig, og senest 14 dager før avreise. Solia plikter, om muligheten er til stede, å tilby påmeldte reisende alternative avreiser.

Drikkepenger
Det er i mange land skikk å tipse, og som gjest i et annet land bør man følge lokale skikker. Mange ansatte i servicebransjen baserer en sto del av inntekten sin på tips. Dette gjelder lokalguider, sjåfører, koffertbærere, stuepiker, kelnere etc. Å gi driks er frivillig, og skal gis som en belønning for god service. Våre reiseledere gir råd om hvilken sum som passer å gi avhengig av tjeneste. Det er dårlig skikk å betale driks på forhånd, da drikkepenger er ment som en oppmuntring til å yte best mulig service.

Forsikring
Vi anbefaler at du tegner en heldekkende reiseforsikring. Rundreisen innehar andre forutsetninger enn en reise til tradisjonelle charterdestinasjoner. Gjennom den heldekkende reiseforsikringen som Solia tilbyr får du en forsikring som dekker de omstendigheter som er viktige på denne typen reiser, og som kan være dårligere dekket i en vanlig forsikring, for eksempel:

- Dekning av privat medisinsk behandling uten at forsikringsselskapet trenger å godkjenne det på forhånd. Offentlig helsevesen kan være utilstrekkelig på en del av de stedene vi besøker.
- Dekning av alle våre aktiviteter, som for eksempel padling, safari etc.
- Invaliditet
- Kontakt oss gjerne, da vi har et tett samarbeid med Gouda Reiseforsikring.

Guideservice
Solia har skandinavisktalende reiseleder og engelsktalende lokalguider på stedet. På deler av reisen kan lokale engelsktalende guider stå for guidingen p.g.a. spesialkunnskap og lokale regler.

Pass, visum og vaksinasjon
Kontroller i god tid før avreise at passet ditt er gyldig for hele utenlandsreisen og minst seks måneder etter hjemreisedato. Det er ikke visumplikt for skandinaviske borgere for innreise til Portugal. Utenlandske borgere bes kontakte sitt lands ambassade for informasjon om passregler og evt. visum.

Kontakt din fastlege eller vaksinasjonskontor vedr. aktuelle vaksinasjoner for reisemålet.

Klima og klær
Klimaet er generelt sett subtropisk middelhavsklima, med milde vintre, og varme somre. Ta med behagelige tursko, lette klær og en jakke/genser til kveldsbruk.

Valuta
Euro

Åpent kjøp

For deg som kjøper Solias avbestillingsforsikring gjelder åpent kjøp frem til 90 dager før avreise på rundreiser til ordinær pris.

Øvrig
Sørg for at alle opplysninger på reisebekreftelsen stemmer med hva du har bestilt, og at navnet er riktig stavet og i overensstemmelse med opplysningene i passet. En flybillett kan ifølge reglene ikke endres etter utstedelse uten at hver endring betraktes som en avbestilling.

Solia tar forbehold om justeringer og endringer i programmet da nye og endrede lokale forhold iblant kan påvirke forutsetningene for best mulig gjennomføring av reisen. Bytte av hotell kan også forekomme.

Solia ønsker deg en riktig god reise!

 

Del webadressen via epost.