Alle reiser
Premium- og rundreiser
Den store Balkanreisen med Solia

Den store Balkanreisen

0
Overnattinger 7 netter
Pris pr person fra 10 995,-
Se flere avreisedatoer

En reise gjennom fem land i det nordvestre Balkan er en fristende smakebit på hva Balkanhalvøya har å by på.

Ulike folkeslag og sivilisasjoner har satt sitt preg på dette området i mer enn 6000 år. Den dag i dag er Balkan en myriade av folkeslag, kulturer, religioner og språk. Innbyggerne ønsker deg hjertelig velkommen, og deler mer enn gjerne sitt lands historie og kultur med deg. Opplev Balkans skjønnhet, i dette området som i tidligere tider ble kalt Illyria.  

Du kan laste ned programmet som PDF her: Den Store Balkanreisen-2018.pdf

Avreisested
 • Oslo Lufthavn (OSL)
Smakebiter:
 • En fargerik og kontrastfylt reise gjennom fem land i det tidligere Jugoslavia
Les mer

Priser og datoer

 • Antall reisende

Se alt som er inkludert i prisen:

 • Fly t/r Oslo Lufthavn – Dubrovnik
 • All transport som beskrevet i programmet 
 • Guidet tur i Kotor, Montenegro
 • Guidet tur i Pristina, Kosovo
 • Guidet tur i Skopje, Makedonia 
 • Guidet tur i Ohrid, Makedonia
 • Guidet tur i Dubrovnik, Kroatia
 • Guidet tur i Tirana, Albania
 • Guidet tur i Shkoder, Albania
 • Besøk i Decani-klosteret, Kosovo
 • Besøk på kong Nikolas museum i Cetinje, Montenegro
 • Inngang til samtlige museer og severdigheter som beskrevet i programmet 
 • Skandinavisktalende reiseleder og engelsktalende lokalguide 
 • 7 netter på hotell av god mellomklasse 
 • Halvpensjon, frokost og middag på rundreisen

Følgende er ikke inkludert:

 • Frivillige forsikringer, måltider som ikke er nevnt i program, frivillig tips til lokalguider.

Dagsprogram

Dag 1
Ankomst Dubrovnik
Ankomst Dubrovnik

Dag 1 Ankomst Dubrovnik

Etter ankomst starter vi med et besøk i den berømte gamlebyen i Dubrovnik. Med sin vidunderlige beliggenhet ved Adriaterhavet regnes Dubrovnik som en av verdens vakreste byer. Den står som en selvfølge på UNESCOs verdensarvliste, og er Kroatias største turistattraksjon..

Etter å ha besøkt Dubrovniks, fortsetter vi videre til Bosnia-Herzegovina. Her vil vi besøke et sjarmerende kloster som inneholder en av Bosnias største vinkjellere. Det arrangeres en liten velkomstseremoni hvor vi får smake på viner, brandy og raika, samt noen av klosterets egen produserte matvarer.

Dagen avsluttes på hotellet Trebinje.

Dag 2
Kotor-Cetinje-Podgorica
Kotor-Cetinje-Podgorica

Etter frokost setter vi kurs for vakre Kotor, en av de mest severdige byene i Montenegro. Kotor ligger innerst i Kotorbukten ved Adriaterhavet, og var i antikken et viktig illyrisk knutepunkt. Byen ligner litt på Dubrovnik, men har sin helt spesielle karakter. Vi besøker den hyggelige gamlebyen i Kotor, som ligger innenfor en bymuren i veneziansk stil.

Fra Kotor reiser vi mot Cetinje, Montenegros gamle hovedstad. Byen ligger på en slette omgitt av fjell og blir selv i dag kalt Montenegros andre hovedstad. Vi besøker også den kongelige byen, hvor man blant annet finner kong Nikolas museum.

Dagens siste etappe går fra Cetinje til Podgorica, hvor vi skal spise middag og overnatte.

Dag 3
Podgorica - Pristina
Podgorica - Pristina

Reisen fortsetter i dag til Kosovo hvor vi underveis vil besøke et fossefall og området hvor elven White Drin starter. Elven renner fra Kosovo og gjennom de nordlige deler av Albania, før den ender i elven Drin som renner ut i Adriaterhavet.

Det neste målet er Decani-klosteret, kjent for sin skjønnhet og munkene som er veldig åpne for å ta imot besøkende. Klosteret ble grunnlagt av kong Stefan Dečanski i 1327, og munkene har i århundrer levd et enkelt og gudfryktig liv. De maler ikoner, driver med treskjæring og trykker bøker. I tillegg produserer klosterets verksted ost, honning og velsmakende likører.

Etter å ha besøkt Decani-klosteret fortsetter vi til Pristina hvor vi overnatter. Felles middag på kvelden.

Dag 4
Pristina - Skopje - Ohrid
Pristina - Skopje - Ohrid

Vi starter dagen med en guidet tur i hovedstaden Pristina. Byen har vært og er fortsatt i rask utvikling, noe som har ført til at Pristina har et noe uorganisert bybilde med varienrende byggestiler. Vi besøker Pristinas hovedgate og avslutter turen ved Skenderbegplass.

Vi forlater Pristina og setter kursen mot Makedonias hovedstad Skopje. Her blir det tid til en matbit, før guiden tar oss med for å vise oss byens attraksjoner.

Dagens siste strekning er fra Skopje til Ohrid, hvor vi skal tilbringe to netter. Felles middag på hotellet.

Dag 5
Ohrid, St. Naum
Ohrid, St. Naum

Byen Ohrid gikk i antikken under navnet Lychnidos, og lå langs den romerske veien Via Egnatia. Ohrid var i en kort periode hovedstad og erkebispesete i Makedonias første slaviske rike. Det var i denne perioden et stort antall av byens mange kirker og klostre ble oppført. Ohrid ble et viktig kultursentrum mye på grunn av de mange skriftene som ble produsert i den kjente Ohrids litterære skole. UNESCO har satt Ohridsjøen og Ohrid-regionen på sin Verdensarvliste som både natur- og kulturarv.

Vi tilbringer dagen med å besøke de mange severdighetene i byen og dens omgivelser. På ettermiddagen tar vi en utflukt til St Naums kloster før vi returnerer til hotellet.

Etter dagens guiding er det godt med litt fritid i denne sjarmerende byen. Det er et myldrende folkeliv i Ohrids smale gater, og basaren tilbyr et stort utvalg varer til hyggelige priser.

På kvelden spiser vi middag på en lokal restaurant.

Dag 6
Ohrid-Tirana-Shkodër
Ohrid-Tirana-Shkodër

Etter frokost tar bussen oss til Albanias hovedstad, Tirana. Her starter vi vår guidede tur ved Skanderbeg-plassen, som er laget som en hyllest til Albanias nasjonale helt. I løpet av turen vil vi vi kunne se mange av byens mektige og fargerike regjeringsbygninger, Albanias nasjonalbank og moskéen Et’hem Bay, som er en av Albanias vakreste moskéer. Det vil bli satt av tid til lunsj, før vi vil få lære mer om Albanernes liv under regimet.

Vi forflytter oss til Fishte hvor vi spiser middag, før vi fortsetter til Shkodër hvor vi overnatter

Dag 7
Shkodër – Budva -Dubrovnik
Shkodër – Budva -Dubrovnik

Vi starter dagen med å gjøre en guidet tur i Shkodër. Denne byen er et av de eldste og historisk viktigste stedene på Balkan, og var hovedstad og et økonomisk sentrum i oldtiden. Etter å ha gjort oss kjent i Shkodër, fortsetter vi reisen videre til Budva, hvor det blir tid til å spise lunsj, samt besøke gamlebyen på egen hånd. Budva er kjent som «Montenegros Miami», og har nydelige strender og en vakker bykjerne med historisk bebyggelse. 

Dagens siste etappe går til Dubrovnik hvor vi spiser middag og overnatter. 

Dag 8
Hjemreise
Hjemreise

Bussen tar oss til flyplassen i Dubrovnik for hjemreise til Oslo

Kart

Andre rundreiser

Rivieraen, trøfler og millionærkysten
0

Velkommen til en reise som byr på en himmelsk blanding av fransk rivierastemning, maleriske landsbyer og italiensk mat, historie og kultur.

Turen fører oss fra Monaco på Den franske riviera, langs Blomsterkysten og over grensen til Italia. Her skal vi bo i Christofer Columbus’ fødeby Genova. Så venter Cinque Terre på vestkysten av Italia, hvor vi besøker den vakre byen Riomaggiore. Vi utforsker kjendisenes lekegrind Portofino med sin berømte «Millionærkyst». I regionen Piemonte går italiensk sjarm hånd i hånd med vakker natur. Og la oss ikke glemme bordets gleder: La deg forføre av noen av Italias beste viner, som Barolo, Barbaresco, Asti og et kjøkken som byr på kortreiste trøfler, ville artisjokker og velsmakende oster.

Reisens varighet 8 dager

Avreise fra Oslo Lufthavn Gardermoen:
25. september

Flyselskap: Norwegian

Last ned programmet her: Rivieraens-gullkorn_T.pdf

 

Utsolgt
Rundreise Et keltisk eventyr
0

Velkommen til Irland, det lille landet med et stort rykte – også kjent som den grønne øya i vest.

I Irland er gresset grønnere enn de fleste andre steder, og naturen er rundhåndet tildelt en stor dose skjønnhet. Legg til vennlige mennesker som elsker å slå av en prat med fremmede, så har du Irland i et nøtteskall.

Hovedstaden Dublin er en selvsikker by med rå, moderne energi og rik kulturarv. Byen som visstnok skal ha mer enn 1000 puber, har også museer og gallerier i verdensklasse.

På denne rundreisen med Solia skal vi få et innblikk i Irlands rike kulturarv og hverdagslivet på landsbygda. Vi skal besøke et whiskey-destilleri og gå blant klosterruiner. Vi skal krysse lyngkledd hedelandskap med beitende saueflokker, og se den ville, forrevne vestkysten. Reisen avrundes med to innholdsrike dager i Dublin.

Det er bare å ønske deg «tá Fáilte romhat» (taw fall-cha row-at), hjertelig velkommen på gælisk!

Last ned programmet for turen i pdf format her: et-keltisk-eventyr-2017-solia.pdf

Utsolgt

Info

Fysisk form
Denne rundreisen krever at den reisende selv kan ta seg rundt til fots, da det enkelte steder er høydeforskjeller og trapper. Disse etappene er ikke vanskelige, men krever likevel en viss kondisjon. Den reisende må selv passe på å følge med gruppen ved slike tilfeller, eller bekoste annen transport om dette ikke lar seg gjøre. Ved alvorlig handicap må ledsager være med.

Deltakere
Rundreisen ”Den store Balkanreisen” gjennomføres ved minimum 15 påmeldte deltakere. Om reisen skulle bli innstilt, meddeler Solia alle deltakere om dette så raskt som mulig, og senest 14 dager før avreise. Solia plikter, om muligheten er til stede, å tilby påmeldte reisende alternative avreiser.

Drikkepenger
Det er i mange land skikk å tipse, og som gjest i et annet land bør man følge lokale skikker. Mange ansatte i servicebransjen baserer en sto del av inntekten sin på tips. Dette gjelder lokalguider, sjåfører, koffertbærere, stuepiker, kelnere etc. Å gi driks er frivillig, og skal gis som en belønning for god service. Våre reiseledere gir råd om hvilken sum som passer å gi avhengig av tjeneste. Det er dårlig skikk å betale driks på forhånd, da drikkepenger er ment som en oppmuntring til å yte best mulig service.

Forsikring
Vi anbefaler at du tegner en heldekkende reiseforsikring. Rundreisen innehar andre forutsetninger enn en reise til tradisjonelle charterdestinasjoner. Gjennom den heldekkende reiseforsikringen som Solia tilbyr får du en forsikring som dekker de omstendigheter som er viktige på denne typen reiser, og som kan være dårligere dekket i en vanlig forsikring, for eksempel:

- Dekning av privat medisinsk behandling uten at forsikringsselskapet trenger å godkjenne det på forhånd. Offentlig helsevesen kan være utilstrekkelig på en del av de stedene vi besøker.
- Dekning av alle våre aktiviteter, som for eksempel padling, safari etc.
- Invaliditet
- Kontakt oss gjerne, da vi har et tett samarbeid med Gouda Reiseforsikring.

Guideservice
Solia har skandinavisktalende reiseleder og engelsktalende lokalguider på stedet. På deler av reisen kan lokale engelsktalende guider stå for guidingen p.g.a. spesialkunnskap og lokale regler.

Pass, visum og vaksinasjon
Kontroller i god tid før avreise at passet ditt er gyldig for hele utenlandsreisen og minst seks måneder etter hjemreisedato. Det er ikke visumplikt for skandinaviske borgere for innreise i Kroatia, Montenegro, Makedonia, Kosovo og Albania. Utenlandske borgere bes kontakte sitt lands ambassade for informasjon om passregler og evt. visum.

Kontakt din fastlege eller vaksinasjonskontor vedr. aktuelle vaksinasjoner for reisemålet.

Solia på rundreisen
Skandinavisktalende reiseleder fra Solia er med på hele reisen, selv der hvor engelsktalende lokalguide er tilstede.

Valuta
Reisen på Balkan går gjennom fem land, alle med forskjellig valuta.
Kroatia har Kuna (HRK)
Albania har Lek (LK)
Makedonia har Denar (DEN)
Montenegro har Euro (EUR)
Bosnia-Hercegovina har Konvertibel mark (BAM)

Vi anbefaler å ta med Euro, da dette er gangbar valuta på de aller fleste stedene underveis, og lett å veksle til lokal valuta underveis.
Kredittkort aksepteres i de fleste butikker og servicesteder, men ikke på markeder. Det er minibanker i alle større byer.

Øvrig
Sørg for at alle opplysninger på reisebekreftelsen stemmer med hva du har bestilt, og at navnet er riktig stavet og i overensstemmelse med opplysningene i passet. En flybillett kan ifølge reglene ikke endres etter utstedelse uten at hver endring betraktes som en avbestilling.

Solia tar forbehold om justeringer og endringer i programmet da nye og endrede lokale forhold iblant kan påvirke forutsetningene for best mulig gjennomføring av reisen. Bytte av hotell kan også forekomme. Guidede byturer kan være panoramatur med buss eller til fots

Solia ønsker deg en riktig god reise!

 

Del webadressen via epost.