Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie
Rivierans guldkorn

Rivieraens gullkorn

0

Velkommen til en reise som byr på en himmelsk blanding av fransk rivierastemning, maleriske landsbyer og italiensk mat, historie og kultur.

Turen fører oss fra Monaco på Den franske riviera, langs Blomsterkysten og over grensen til Italia. Her skal vi bo i Christofer Columbus’ fødeby Genova. Så venter Cinque Terre på vestkysten av Italia, hvor vi besøker den vakre byen Riomaggiore. Vi utforsker kjendisenes lekegrind Portofino med sin berømte «Millionærkyst». I regionen Piemonte går italiensk sjarm hånd i hånd med vakker natur. Og la oss ikke glemme bordets gleder: La deg forføre av noen av Italias beste viner, som Barolo, Barbaresco, Asti og et kjøkken som byr på kortreiste trøfler, ville artisjokker og velsmakende oster.

Reisens varighet 8 dager

Avreise fra Oslo Lufthavn Gardermoen:
25. september

Flyselskap: Norwegian

Last ned programmet her: Rivieraens-gullkorn_T.pdf

 

Høydepunkter:
 • Opplev Monaco
 • Se vakre Portofino
 • Italienske perler på en snor!
Les mer

Priser

Søket ga ingen resultater.

Se alt som er inkludert i prisen:

 • Fly Oslo Lufthavn – Nice /Milano – Oslo Lufthavn
 • 7 netter del i dobbeltrom på hoteller av god standard i Nice, Vado Ligure, Genova og Acqui Terme
 • Busstransport på hele reisen ifølge programmet
 • Halvpensjon (frokost og middag)
 • Guidet tur i Monaco
 • Guidet tur i Genova
 • Togtur og båtbilletter i Cinque Terre og Portofino
 • Rundtur i byen Riomaggiore
 • Vandring på kyststien ved Maraola
 • Besøk i byen Vernazza
 • Besøk i Portofino
 • Trøffeljakt i skogen
 • Matlagingskurs i Piemonte
 • Vinsmaking i Barolo
 • Skandinavisktalende reiseleder på hele rundreisen og engelsktalende lokalguider

Følgende er ikke inkludert:

 • Måltider utenom program, frivillige forsikringer, enkeltrom

Program

Dag 1
Ankomst Nice
Ankomst Nice

Vi lander i Nice, og kjører buss til hotellet vårt. Dagen i Nice er på egen hånd.

Nice er Frankrikes femte største by, og ligger idyllisk til ved Baie des Anges – Englebukten – mot et bakteppe av fjell og grønne åser. Du kan gå deg bort i en labyrint av smug i gamlebyen og spasere langs den elegante strandpromenaden og trekke sjøluft. Nice sentrum er forholdsvis kompakt, og du kan stort sett ta deg rundt i byen til fots.

Dag 2
Nice og Monaco
 Nice og Monaco

Vi reiser fra Nice om morgenen, og følger Rivieraen østover til Monaco, dette knøttlille fyrstedømmet som er lekegrind for de rike og berømte, hvor regel nr. 1 er å se og bli sett. Turen går langs marinaen i Monte Carlo hvor de luksuriøse, ekstravagante yachtene dupper i blendende hvit kontrast mot det azurblå havet. Vi fortsetter til Jacques Costeau Maritime museum, katedralen og kasinoene som har gjort Monaco så berømt.

Vi krysser grensen til Italia på vår vei langs Rivieraen, og overnatter i en liten by utenfor Savona på Blomsterkysten.

Dag 3
Genova
Genova

I dag er reisens mål Genova, Italias største havneby og hovedstad i regionen Liguria. Genova har de siste årene gjennomgått en omfattende byfornyelse, og fremstår som en herlig flerkulturell og fargerik metropol. Følg de bratte gatene inn i gamlebyen Centro storico, og finn veien gjennom trange smug opp til de tungt befestede bymurene. De smale gatene er kantet av fruktmarkeder, kirker, små butikker og caféer. Genova har flere aristokratiske palasser, for eksempel Palazzo Reale (kongepalasset) og Palazzo Roso, som begge rommer store kunstsamlinger.

 Et 75 meter høyt fyrtårn er Genovas symbol, og det enorme akvariet er en selvfølge å besøke. Her kan du kile veldig oppmerksomhetssyke rokker på magen!

Vi overnatter i Genova.

Dag 4
Cinque Terre
Cinque Terre

Vi drar tidlig av gårde for å tilbringe dagen på Liguriakysten i den vakre nasjonalparken Cinque Terre hvor vi skal besøke den sydligste av de fem byene, Riomaggiore. Cinque Terre består av fem fiskelandsbyer, og har status som nasjonalpark og står på UNESCOs verdensarvliste. Det går båter og tog mellom byene, og man kan følge kyststien og beundre det fantastisk vakre landskapet.

Etter besøket i Riomaggiore tar vi toget til neste stopp langs kysten, den lille byen Manarola. Her går vi en liten tur på stien og har panoramautsikt over byen, havet og fjellene rundt.

Om ettermiddagen fortsetter togreisen til sjarmerende Venazza.Vi returnerer til hotellet vårt i Genova sent på ettermiddagen.

Dag 5
Genova - Portofino – Acqui Terme
Genova - Portofino – Acqui Terme

Vi sier arrivederci til Genova og setter i dag kursen nedover den såkalte «Millionærkysten» til Portofino, hvor vår første stopp for dagen er postkortvakre Rapallo. Her møter bratte klipper og små strender Middelhavet, og små fiskebåter og store luksusyachter ligger ankret side om side. På en klippe høyt over deg kneiser byens gamle borg, og leder tankene til piratene som ofte invaderte byen. Du kan oppleve byens atmosfære på en spasertur langs den elegante sjøpromenaden. Har du lyst på en pause er det bare å bestille en kopp espresso på en av de mange koselige caféene.

Turen videre går med en privat båt til sjarmerende lille Portofino, havnebyen som en gang var full av travle fiskebåter som i våre dager er erstattet med store luksusyachter. Portofino ligger på tuppen av en halvøy hvor biler ikke er tillatt. Denne vakre havnebyen er et av Italias mest luksuriøse feriesteder – jetsettere, kunstnere og kjendiser fra underholdningsverdenen elsker å komme hit, og Armani og Dolce & Gabbana har feriehus her.

Men kjendisklientellet til tross - dagliglivet går som normalt i de smale smugene hvor klesvasken henger til tørk på snorer over hodet til turistene.

Senere på ettermiddagen reiser vi videre til den sjarmerende, lille kurbyen Acqui Terme i regionen Piemonte nord for Genova. Byens varme svovelkilder har vært berømte siden romertiden. På bytorget ligger Giovanni Cerutis lille paviljong fra 1870. Den kalles «La Bollente», og vannet som bobler opp holder 75 grader Celsius.

Stedets lille sentrum er fylt med butikker, caféer og restauranter. Acqui Terme er selvsagt også kjent
for områdets utmerkede Piemonte-viner og sitt lokale kjøkken. Piemonte er kanskje et av Italias mest spennende vindistrikter.

Piemonte-distriktet grenser opp til Frankrike og Sveits og er vakkert omkranset av Alpene. Navnet betyr da også ”for foten av fjellene.”

Dag 6
Acqui Terme
Acqui Terme

I dag stikker vi til skogs – nærmere bestemt til den lille byen Roddi, hvor vi skal besøke «Universitetet for trøffelhunder». Her vil vår spesialguide Gianni fortelle oss om trøflene, og sammen med trøffelhunden Lila skal vi på trøffeljakt i skogen og lære om teknikken med å finne disse «gullklumpene.»

Piemonte er som nevnt verdensberømt for sine fine viner og fantastiske kjøkken. Vi skal lære de gylne regler om hvordan man serverer det perfekte lokale Piemonte-måltidet. Vi tar på oss forklær og inntar kjøkkenet under oppsyn av en lokal kokk. Etter noen timers intens matlaging er vi klare til å gå til bords og nyte de herlige rettene.

Vi reiser tilbake til hotellet i Acqui Terme sent på ettermiddagen.

Dag 7
Barolo og Alba
Barolo og Alba

Vi setter kurs for Barolo-området, kjent for sine fantastiske viner. Vi får guidet omvisning på en vingård, og vi får selvsagt smake på det himmelske sluttproduktet.

I Alba og området rundt dreier alt seg om mat og vin året rundt. Distriktet er kjent for sin hvite trøffel, fersken og vinproduksjon. Butikkene i sentrum bugner av lokale spesialiteter, og på lørdager blir torgene og gatene i middelalderbyen forvandlet til et livlig marked med frukt, nøtter og grønnsaker, ost og vin, leirgods, gryter og panner.

Om høsten valfarter pilgrimer i form av pasjonerte matelskere fra hele verden til Alba for å delta på den årlige trøffelfestivalen.

På slott og vingårder i åsene rundt byen kan du prøvesmake viner rett fra produsenten. Du kan la blikket hvile på det vakre landskapet, og nyte den svale brisen som kommer inn fra Middelhavet.

Vi reiser tilbake til hotellet i Acqui Terme sent på ettermiddagen.

Dag 8
Hjemreise
Hjemreise

Vi reiser til Milano flyplass for hjemreise til Oslo.

Kart

Info

Fysisk form
Denne rundreisen krever at den reisende selv kan ta seg rundt til fots, da det enkelte steder er høydeforskjeller og trapper. Disse etappene er ikke vanskelige, men krever likevel en viss kondisjon. Den reisende må selv passe på å følge med gruppen ved slike tilfeller, eller bekoste annen transport om dette ikke lar seg gjøre. Ved alvorlig handicap må ledsager være med.

Deltakere
Rundreisen ”Rivieraens gullkorn” gjennomføres ved minimum 15 påmeldte deltakere. Om reisen skulle bli innstilt, meddeler Solia alle deltakere om dette så raskt som mulig, og senest 14 dager før avreise. Solia plikter, om muligheten er til stede, å tilby påmeldte reisende alternative avreiser.

Flyreisen
Vi flyr fra Oslo Lufthavn Gardermoen til Nice. Hjemreisen er fra Malpensa flyplass utenfor Milano.

Drikkepenger
Det er i mange land skikk å tipse, og som gjest i et annet land bør man følge lokale skikker. Mange ansatte i servicebransjen baserer en sto del av inntekten sin på tips. Dette gjelder lokalguider, sjåfører, koffertbærere, stuepiker, kelnere etc. Å gi driks er frivillig, og skal gis som en belønning for god service. Våre reiseledere gir råd om hvilken sum som passer å gi avhengig av tjeneste. Det er dårlig skikk å betale driks på forhånd, da drikkepenger er ment som en oppmuntring til å yte best mulig service.

Forsikring
Vi anbefaler at du tegner en heldekkende reiseforsikring. Rundreisen innehar andre forutsetninger enn en reise til tradisjonelle charterdestinasjoner. Gjennom den heldekkende reiseforsikringen som Solia tilbyr får du en forsikring som dekker de omstendigheter som er viktige på denne typen reiser, og som kan være dårligere dekket i en vanlig forsikring, for eksempel:

- Dekning av privat medisinsk behandling uten at forsikringsselskapet trenger å godkjenne det på forhånd. Offentlig helsevesen kan være utilstrekkelig på en del av de stedene vi besøker.
- Dekning av alle våre aktiviteter, som for eksempel padling, safari etc.
- Invaliditet
- Kontakt oss gjerne, da vi har et tett samarbeid med Gouda Reiseforsikring.

Guideservice
Solia har skandinavisktalende reiseleder og engelsktalende lokalguider på stedet. På deler av reisen kan lokale engelsktalende guider stå for guidingen p.g.a. spesialkunnskap og lokale regler.

Pass, visum og vaksinasjon
Kontroller i god tid før avreise at passet ditt er gyldig for hele utenlandsreisen og minst seks måneder etter hjemreisedato. Det er ikke visumplikt for skandinaviske borgere for innreise til Frankrike og Italia. Utenlandske borgere bes kontakte sitt lands ambassade for informasjon om passregler og evt. visum.

Kontakt din fastlege eller vaksinasjonskontor vedr. aktuelle vaksinasjoner for reisemålet.

Klima og klær
For rundreisen med avreise i september: Klimaet er generelt varmt, og dagtemperaturen kan komme opp i 25 grader enkelte dager. Ta med behagelige tursko, lette klær og en jakke/genser til kveldsbruk.

Valuta
Euro

Åpent kjøp
For deg som kjøper Solias avbestillingsforsikring gjelder åpent kjøp frem til 90 dager før avreise på rundreiser til ordinær pris.

Øvrig
Sørg for at alle opplysninger på reisebekreftelsen stemmer med hva du har bestilt, og at navnet er riktig stavet og i overensstemmelse med opplysningene i passet. En flybillett kan ifølge reglene ikke endres etter utstedelse uten at hver endring betraktes som en avbestilling.

Solia tar forbehold om justeringer og endringer i programmet da nye og endrede lokale forhold iblant kan påvirke forutsetningene for best mulig gjennomføring av reisen. Bytte av hotell kan også forekomme.

Solia ønsker deg en riktig god reise!

 

Del webadressen via epost.