Alle reiser
Premium- og rundreiser
Et keltisk eventyr - rundreise i Irland med Solia

Et keltisk eventyr - rundreise

0

Velkommen til Irland, det lille landet med et stort rykte – også kjent som den grønne øya i vest.

I Irland er gresset grønnere enn de fleste andre steder, og naturen er rundhåndet tildelt en stor dose skjønnhet. Legg til vennlige mennesker som elsker å slå av en prat med fremmede, så har du Irland i et nøtteskall.

Hovedstaden Dublin er en selvsikker by med rå, moderne energi og rik kulturarv. Byen som visstnok skal ha mer enn 1000 puber, har også museer og gallerier i verdensklasse.

På denne rundreisen med Solia skal vi få et innblikk i Irlands rike kulturarv og hverdagslivet på landsbygda. Vi skal besøke et whiskey-destilleri og gå blant klosterruiner. Vi skal krysse lyngkledd hedelandskap med beitende saueflokker, og se den ville, forrevne vestkysten. Reisen avrundes med to innholdsrike dager i Dublin.

Det er bare å ønske deg «tá Fáilte romhat» (taw fall-cha row-at), hjertelig velkommen på gælisk!

Last ned programmet for turen i pdf format her: et-keltisk-eventyr-2017-solia.pdf

Smakebiter:
 • To dager i Dublin
 • Besøk verdens eldste destilleri - Kilbeggan Destillery
 • Utflukt til Powerscourt House and Garden
Les mer

Priser

Søket ga ingen resultater.

Se alt som er inkludert i prisen:

 • Fly t/r Oslo Lufthavn – Dublin
 • 7 netter på gode mellomklassehotell underveis
 • Busstransport på hele reisen
 • Frokost og middag på hotellene underveis alle dager
 • Besøk til Tullamore Distillery Experience
 • Besøk til Clonmacnoise Abbey
 • Besøk til Kylemore Abbey og hage
 • Besøk til Connemara Haritage Centre
 • Ferjereise Killimer - Tarbet
 • Inngang til Cliffs of Moher Besøkssenter
 • Gjeterhundoppvisning
 • Besøk til Rock of Cashel
 • Besøk til Kilkenny Castle
 • Besøk til Powerscourt House and Garden
 • Besøk til Trinity College med Book of Kells
 • Skandinavisktalende reiseleder på hele rundreisen

Følgende er ikke inkludert:

 • Måltider utenom program, frivillige forsikringer, evt. tips.

Program

Dag 1
Ankomst Irland
Ankomst Irland

Vi ankommer Dublin flyplass om morgenen og blir møtt av turbussen vi skal benytte på rundreisen. Vi reiser vestover mot Galway på den andre siden av Irland. Underveis stopper vi på Tullamore Distillery hvor vi får se hvordan whiskey blir til, og får en forståelse for hvilket håndverk det er. Tullamore Dew er et av Irlands mest berømte whiskeymerker, og er en klassisk ingrediens i Irish Coffee. Omvisningen avrundes med en smaksprøve av de edle dråpene.

Neste stopp på denne dagsetappen er Clonmacnoise Abbey. En spasertur blant de vakre klosterruinene maner fram bilder av de lærde munkene fra Irlands gylne alder, og gir den besøkende en følelse av å være tett på irsk historie. Klosteret ble grunnlagt av St Ciaran i år 545, og var et viden kjent sentrum for studier blant lærde fra hele Europa. Mange historiske manuskripter, blant annet «Annals of Tighernach» og «Book of the Dun Cow» fra tidlig middelalder ble skrevet her. Området rommer flere høye, keltiske kors, en katedral, syv kirker og to runde tårn. De vakre ruinene av katedralen og de tre templene Doolin, Hurpan og Melaghlin er imponerende.

Etter besøket reiser vi videre vestover, og ankommer Galway sent på ettermiddagen.

Middag og overnatting på hotell.

Dag 2
Galway/Connemara
Galway/Connemara

Etter «full Irish breakfast» på hotellet skal vi gjøre oss kjent med Connemara, et område vest i Irland som består av en stor halvøy i grevskapet Galway. Connemara er et magisk vakkert land med innsjøer, elver, myrområder og fjell. I landsbyene her snakkes det fortsatt gælisk, og tiden ser ut til å ha stått stille i det som mange anser som den villeste og mest romantisk delen av Irland.

Dagen begynner med et besøk til Kylemore Abbey, et benediktinerkloster grunnlagt i 1920 for nonner. Stedet var opprinnelig bygd som et privat hjem i 1867 for en rik politiker, og nonnene som overtok eiendommen gjorde det om til en pikeskole. Etter at skolen ble lagt ned i 2010, har huset og den frodige hagen blitt en populær attraksjon.

Turen går videre til Connemara Haritage Centre hvor Gloria vil vise oss hvordan man baker sodabrød, som er typisk lokalt brød. Vi vil få servert en kopp te sammen med en smakebit av sodabrødet.

Middag og overnatting på hotell i Galway-området.

Dag 3
The Burren og Cliffs of Moher
The Burren og Cliffs of Moher

Etter frokost sjekker vi ut og reiser sørover over den irske landsbygda for å oppleve naturfenomenene the Burren og Cliffs of Moher.  The Burren betyr «store steiner», og er et 250 kvadratkilometer stort område med de merkeligste kalksteinformasjoner, rikt på arkeologiske funn og historie. Det er svært lite vegetasjon og lite jordsmonn i området, men blomster vet likevel å klore seg fast i sprekkene.

Ute ved den dramatiske vestkysten troner the Cliffs of Moher. De reiser seg vilt i en høyde av mer en 200 meter over havet over en distanse på 7 kilometer. Fra kanten av klippene kan du beundre Aran-øyene og fjellene i Connemara i det fjerne, og observere alle sjøfuglene som hekker i området på forsommeren.

Turen fortsetter sørover mot County Kerry med en ferjetur over utløpet av elven Shannon mellom Killimer og Tarbert.

Middag og overnatting på hotell i Killarney/Tralee-området.

Dag 4
The Ring of Kerry
The Ring of Kerry

Etter «full Irish breakfast» på hotellet legger vi ut på en tur gjennom et av Irlands vakreste og mest populære områder, kjent som «The Ring of Kerry». Vi reiser vestover fra Killarney, og ankommer snart den lille byen Killorglin, som er berømt for sitt årlige «Puck Fair», Irlands eldste tradisjonelle marked.

Reisen videre følger kystlinjen langs Iveragh-halvøya, gjennom byene Glenveagh, Cahirciveen, Waterville og Sneem. Landskapet er betagende vakkert, med grønne lier, klipper, innsjøer, bortgjemte daler og spisse fjell. Fra Sneem kjører vi via utsiktspunktet «Ladies View» tilbake til Killarney.

Vi stopper underveis på Kells Sheep Centre for å få med oss en tradisjonell oppvisning med gjeterhund.

Middag og overnatting på hotellet vårt i Killarney/Tralee-området.

Dag 5
Kilkenny
Kilkenny

Vi sjekker ut etter en god porsjon irsk frokost og setter kursen for Kilkenny. Underveis skal vi besøke the Rock of Cashel, Irlands kanskje mest fotograferte sted og en av landets største turistattraksjoner. Høyt over byen Cashel ruver en klippe som en gang var kongssete for kongene av Munster i mange hundre år før vikingene invaderte Irland. Irlands skytshelgen St Patrick besøkte klippen i år 450, og Brian Boru ble kronet til Irlands første konge her på 900-tallet. Området ble siden gitt til kirken av O’Brien-klanen, og ble setet til erkebiskopen av Cashel. Bygningsmassen slik den fremstår i dag er fra tidlig middelalder, og er en av de største samlingene av keltisk arkitektur og kunst i Europa. I 1647 ble Cashel herjet av engelske tropper og plyndret.

Vi fortsetter videre til middelalderbyen Kilkenny, hovedstad i grevskapet Kilkenny, og ofte omtalt som «marmorbyen». Byen er en av de mest interessant og best bevarte middelalderbyene i Irland, og rommer en imponerende rekke med historiske monumenter og vakkert restaurerte bygninger. Byen har 24.000 innbyggere, og er lett å utforske til fots. I byens trivelige gater ligger det mange fine butikker, gallerier og gode restauranter. Kilkenny er kjent for sitt livlige natteliv og for bryggeriet sitt, som i dag eies av Guinness.

I hver sin ende av byen ligger stedets to største turistattraksjoner – i nord St Canice's Cathedral, og i den andre enden Kilkenny Castle, bygd av normannerne på 1100-tallet. Kilkenny har den største konsentrasjonen av middelalderkirker i hele Irland.

Middag og overnatting på hotellet vårt i Kilkenny.

Dag 6
Fra Kilkenny til Dublin
Fra Kilkenny til Dublin

Vi sjekker ut etter frokost og returnerer til hovedstaden. Underveis passerer vi Wicklow-området – «The Garden of Ireland». De lyngkledde åsene her omslutter Dublins sørlige forsteder. Veien nordover slynger seg mellom og over fjell, med glimt av innsjøer og skogsområder.

Vårt neste besøk er til det storslåtte Powerscourt House og hagen som hører til. Alleen som leder opp til slottet står i stil med området – den er 1,6 km lang, og er kantet av mer enn 2000 bøketrær. Hagen og den tilhørende park er enorm i utstrekning, og byr på et mangfold av blomster og trær.

Når vi ankommer Dublin får vi en guidet bytur som tar oss til de store attraksjonene, inkludert Dublins berømte dører, de georgianske kvartalene og Phoenix Park.

Høydepunktet på turen er besøket ved Trinity College med Book of Kells. Trinity College fra 1592 er det eldste i Irland, og anses for å være et av verdens beste universiteter. Inne på området kan du beundre vakre Parliament Square og bygningene på 1700-tallet. Det gamle biblioteket rommer over 20 000 manuskripter, og det er her den berømte Book of Kells fra ca. 800 e.Kr. er stilt ut. Den er kjent for sine mange og vakre illustrasjoner, og er et mesterverk av irsk kunsthåndverk og kalligrafi.

Middag og overnatting på hotellet vårt i Dublin-området.

Dag 7
Dublin - på egen hånd
Dublin - på egen hånd

I dag kan du oppdage Dublin i ditt eget tempo. Vi kan anbefale en spasertur langs elven Liffey som snor seg gjennom byen. Dublins bykjerne er ikke stor, og avstandene er derfor korte og inviterer til saktegående gateslentring. Du kan utforske brosteinsgater og droppe innom en av de mange pubene for en dose genuin irsk atmosfære. Det var faktisk i Dublin det mørke ølet Guinness ble til i 1759, og her kan du besøke bryggeriet Guiness Storehouse. Besøkssenteret i bryggeriet er en hyllest til det svarte ølet, og øverst i bygningen er det en bar med panoramautsikt over Dublin. 

Dublin byr på en rik kulturliv – både Dublin City Gallery med kunst i verdensklasse og nasjonalmuseets arkeologiutstilling er populære steder å besøke. Eller hva med en shoppingrunde i byens hyggelige gågater Henry Street og Grafton Street. Om kvelden er det middag på hotellet.

Dag 8
Hjemreise
Hjemreise

Det er på tide å ta farvel med den grønne øya. Vi spiser frokost på hotellet før vi sjekker ut og reiser til flyplassen.

 

Kart

Info

Fysisk form
Denne rundreisen krever at den reisende selv kan ta seg rundt til fots, da det enkelte steder er høydeforskjeller og trapper. Disse etappene er ikke vanskelige, men krever likevel en viss kondisjon. Den reisende må selv passe på å følge med gruppen ved slike tilfeller, eller bekoste annen transport om dette ikke lar seg gjøre. Ved alvorlig handicap må ledsager være med.

Deltakere
Rundreisen ”Et keltisk eventyr” gjennomføres ved minimum 20 påmeldte deltakere. Om reisen skulle bli innstilt, meddeler Solia alle deltakere om dette så raskt som mulig, og senest 14 dager før avreise. Solia plikter, om muligheten er til stede, å tilby påmeldte reisende alternative avreiser.

Drikkepenger
Det er i mange land skikk å tipse, og som gjest i et annet land bør man følge lokale skikker. Mange ansatte i servicebransjen baserer en sto del av inntekten sin på tips. Dette gjelder lokalguider, sjåfører, koffertbærere, stuepiker, kelnere etc. Å gi driks er frivillig, og skal gis som en belønning for god service. Våre reiseledere gir råd om hvilken sum som passer å gi avhengig av tjeneste. Det er dårlig skikk å betale driks på forhånd, da drikkepenger er ment som en oppmuntring til å yte best mulig service.

Forsikring
Vi anbefaler at du tegner en heldekkende reiseforsikring. Rundreisen innehar andre forutsetninger enn en reise til tradisjonelle charterdestinasjoner. Gjennom den heldekkende reiseforsikringen som Solia tilbyr får du en forsikring som dekker de omstendigheter som er viktige på denne typen reiser, og som kan være dårligere dekket i en vanlig forsikring, for eksempel:

- Dekning av privat medisinsk behandling uten at forsikringsselskapet trenger å godkjenne det på forhånd. Offentlig helsevesen kan være utilstrekkelig på en del av de stedene vi besøker.
- Dekning av alle våre aktiviteter, som for eksempel padling, safari etc.
- Invaliditet
- Kontakt oss gjerne, da vi har et tett samarbeid med Gouda Reiseforsikring.

Guideservice
Solia har skandinavisktalende reiseleder og engelsktalende lokalguider på stedet. På deler av reisen kan lokale engelsktalende guider stå for guidingen p.g.a. spesialkunnskap og lokale regler.

Pass
Kontroller i god tid før avreise at passet ditt er gyldig for hele utenlandsreisen og minst seks måneder etter hjemreisedato. Det er ikke visumplikt for skandinaviske borgere for innreise til Irland.

Solia på rundreisen
Skandinavisktalende reiseleder fra Solia er med på hele reisen, selv der hvor engelsktalende lokalguide er tilstede.

Valuta
Euro

Klima
Irland har et temperert kystklima, med et mildt, fuktig og svært skiftende værlag.

Åpent kjøp
For deg som kjøper Solias avbestillingsforsikring gjelder åpent kjøp frem til 90 dager før avreise på rundreiser til ordinær pris.

Øvrig
Sørg for at alle opplysninger på reisebekreftelsen stemmer med hva du har bestilt, og at navnet er riktig stavet og i overensstemmelse med opplysningene i passet. En flybillett kan ifølge reglene ikke endres etter utstedelse uten at hver endring betraktes som en avbestilling.

Solia tar forbehold om justeringer og endringer i programmet da nye og endrede lokale forhold iblant kan påvirke forutsetningene for best mulig gjennomføring av reisen. Bytte av hotell kan også forekomme.

Solia ønsker deg en riktig god reise!

 

Del webadressen via epost.