Alle reiser
Premium- og rundreiser

Nyhet! Castles and Gardens

0

Velkommen til en innholdsrik rundreise i England hvor vakre slott, historiske byer og magiske Stonehenge står på programmet.

En reise til England er ikke komplett uten besøk i noen av de klassiske hagene britene er så berømt for. Tar du hagen fra en engelskmann, tar du livsgleden fra ham!

Rundreisen starter med tre dager i London, hvor vi blant annet skal på utflukt til det gamle Tudor-slottet Hampton Court og verdensberømte Kew Gardens. Denne botaniske hagen står på UNESCOs verdensarvliste, og dekker et stort område med temahager og enorme drivhus.

Vi besøker også romantiske Nymans Garden, en National Trust-hage i Sussex. Vi utforsker sørkysten av England med avstikkere til kjente strandbyer som Brighton og Bournemouth. Mystiske Stonehenge og Shakespeares fødeby Stratford-upon-Avon er selvsagt med på ruten vår.

I Wales gjør vi oss kjent med Cardiff Castle og borgens 2000 år lange historie. I vakre Bath besøker vi de romerske badene, en av de største attraksjonene i Storbritannia.

Vi avrunder rundreisen med å utforske RHS Garden Wisley som rommer en av verdens største plantesamlinger.

Skandinavisktalende reiseleder er selvsagt med på hele turen.

 

Du kan laste ned programmet her:Solia-castles-and-gardens-2018.pdf

Høydepunkter:
 • Reise for historie- og hageinteresserte
 • Opplev mange av Sør-Englands største attraksjoner
 • Skandinavisktalende guide
Les mer

Priser

Søket ga ingen resultater.

Program

Dag 1
Ankomst London
Ankomst London

Etter landing i London blir du møtt av Solias representant, i ankomsthallen etter at du har hentet bagasjen din og passert tollklarering. Se billett/reisebevis for informasjon om avgangstider, terminal og tillatt bagasjevekt. 

Det blir felles transport inn til sentrum av London med buss. På veien kjører bussen forbi mange av Londons kjente bygg og steder.

Innsjekking på St Giles Hotel, som er hotellet vårt i London de neste tre dagene.

På kvelden spiser vi felles middag på en pub nær hotellet.  

Om St. Giles Hotel
St. Giles Hotel har en av Londons aller beste beliggenheter, rett ved Oxford Street. Nærmeste tube-stasjon er Tottenham court road, bare et par kvartaler unna. Fra hotellet går du på få minutter til Leicester Square, Soho og Londons berømte teaterdistrikt. Du er heller ikke mange minuttene unna Regent Street. 

Alle rom har blant annet safe, radio og TV og gratis WiFi. I hotellets nedre etasjer er det en moderne bar, en pasta- og pizzarestaurant, og hotellet har også treningsrom og svømmebasseng. 

Dag 2
Dag 2 - Hampton Court og Kew Gardens
Dag 2 - Hampton Court og Kew Gardens

I dag skal vi besøke to av Londons vakreste steder; Hampton Court og Kew Gardens. 

Hampton Court er Englands eldste Tudor-slott og er et nydelig sted å besøke. Se det gamle Tudor-kjøkkenet, tennisbaner, labyrint, soverom og kongens gemakker.  For den hageinteresserte er det også en stor opplevelse å se Kong Williams hage fra 1702.

Kew Gardens regnes som verdens fineste plantesamling. Hagen står på listen over World Heritage Sites. Innenfor portene finnes du blant annet Kew Palace, Queen Charlotte's cottage og Princess of Wales vinterhage. 

Dag 3
Dag 3 - På egen hånd
Dag 3 - På egen hånd

Denne dagen har vi satt av til egen, fri benyttelse i den britiske hovedstaden. Hvis du ønsker å oppleve mer hagegleder kan vi for eksempel anbefale et besøk i hagen til Kensington Palace eller på berømte Blenheim Palace. Et godt alternativ er å rusle fra hotellet og følge Oxford street til hjørnet ved Marble Arch. Herfra kan du gå gjennom hele Hyde Park. I den vestlige enden ligger Kensington Palace.

Hvis du går sørover i Hyde Park fra Marble Arch kommer du til Hyde Park Corner, hvor veien er kort til Picadilly og Buckingham Palace. 

Dag 4
Dag 4 - Nymans Gardens, Brighton og Bournemouth
Dag 4 - Nymans Gardens, Brighton og Bournemouth

I dag reiser sjekker vi ut av hotellet om morgenen og starter dagen med besøk i Nymans Gardens i Sussex. Nymans er en klassisk engelsk hage. Den ble anlagt i siste del av 1800-tallet, av tre generasjoner i familien Messel. Hagen ble en del av britiske National Trust allerede i 1953. 

Fra Nymans kjører vi videre til Brighton hvor det blir tid på egen hånd til å se byen. Et besøk på berømte Brighton Pavillion bør du få med deg!

Turen videre denne dagen går til Bournemouth, hvor vi sjekker inn på et av hotellene i kjeden Ocean Resort i Bournemouth. Kjeden har fire hoteller i byen, og informasjon om hvilket hotell du skal bo på får du cirka en uke før avreise. (Avhengig av gruppens størrelse kan gruppen bo på flere av hotellene.)


Dag 5
Dag 5 - Stonehenge, Stratford upon Avon
Dag 5 - Stonehenge, Stratford upon Avon

I dag skal vi besøke det magiske og myteomspunnede stedet Stonehenge i Salisbury i Wiltshire. Visste du at Stonehenge regnes som Europas eldste førhistoriske monument? Steinmonumentet stammer fra bronsealderen og ble sannsynligvis reist mellom 2500 og 2000 f. kr. Vollen og graven er enda eldre, fra ca. 3100 f. kr. Da er vi helt tilbake i yngre steinalder.  

Fra Stonehenge reiser vi til Stratford upon Avon. Her ble Englands store poet Shakespeare født. Besøk her er ikke inkludert, men kan kjøpes på stedet. 

På kvelden sjekker vi inn på hotellet Jury's Inn Cheltenham. Dette er et kvalitetshotell i utkanten av Cheltenham hvor vi spiser felles middag på kvelden. 

Dag 6
Dag 6 - Cardiff Castle
Dag 6 - Cardiff Castle

I dag skal vi til hjertet av Wales, til hovedstaden Cardiff og berømte Cardiff Castle. Historien til dette slottet spenner over mer enn 2000 år. Slottet er et av Wales' mest besøkte landemerker og ligger i en vakker park. Slottet har huset romerske soldater, riddere holdt tafler her, og familien Bute omskapte middelalderslottet til et romantisk, viktoriansk slott. Hvert rom er en fryd for øyet, med gyldenlær, veggtepper og blyglass. 

Om ettermiddagen sjekker vi inn på hotellet vårt i Cardiff, Park Inn Cardiff North. Middag og frokost er inkludert. 

Dag 7
Dag 7 - Romersk bad, RHS Wisley, retur London
Dag 7 - Romersk bad, RHS Wisley, retur London

Denne dagen begynner med besøk på Great Bath - et stort, romersk bad/spa. Her går vi i Romernes fotspor og utforsker et av de fineste spaene i den antikke verden. I følge myten ble kilden som gir vann til dette badet oppdaget av den keltiske kongen Bladud i år 870 f. kr. Her bygget romerne et et større badeanlegg til ære for gudinnen Sulis Minerva. Den første delen ble ferdigstilt i det første århundre e. kr, men ble gradvis utvidet gjennom 400 år. Vi går tilbake til 2000 års historie, og ser ruinene til templet der tilbedere ba til gudinnen, samt det store badeanlegget.

Besøk i Royal Horticultural Society
Denne hagen i Wisley er en fantastisk opplevelse. Her kan du blant annet oppleve et moderne veksthus, nydelig rosehager og perfekt trimmede hekker. 

Om kvelden returnerer vi til London hvor vi sjekker inn på St. Giles igjen for en siste natt. 


Dag 8
Dag 8 - Hjemreise
Dag 8 - Hjemreise

Etter frokost er det tid for utsjekking og avreise fra hotellet med buss til flyplassen. 

Vi håper du har hatt en uforglemmelig tur til de britiske øyer, med mange store opplevelser og nye bekjentskaper. 

Takk for denne gang!

Se alt som er inkludert i prisen:

 • Flyreise tur-retur Oslo Lufthavn - London Gatwick
 • Busstransport flyplass - hotell t/r
 • Alle transporter i henhold til program
 • Skandinavisktalende guide
 • 3 + 1 natt på St Giles Hotel i dobbeltrom
 • 1 natt på et av Oceana Resorts fire hoteller i Bournemouth
 • 1 natt på Jury's Inn Cheltenham
 • 1 natt på Park Inn Cardiff North (eller tilsvarende)
 • Frokost alle dager
 • Middag dag 1, dag 4, dag 5, dag 6 og dag 7
 • Inngangsbillett til:
 • Hampton Court
 • Kew Gardens
 • Nymans Gardens
 • Stonehenge
 • Cardiff Castle
 • Romerske bad (Great Bath)
 • RHS Wisley

Følgende er ikke inkludert:

 • Drikke til måltider, måltider ikke spesifisert, tips til sjåfør og guide (ikke obligatorisk), inngangspenger til attraksjoner som ikke er nevnt over, frivillige forsikringer.

Kart

Vi anbefaler også

Del webadressen via epost.