Alle reiser
Premium- og rundreiser
I soloppgangens land - rundreise i Japan med Solia

I soloppgangens land

0

Velkommen til en reise gjennom Japan - en verden for seg selv, med slående kontraster mellom eldgamle tradisjoner og det ypperste innen moderne teknologi. Japanerne har et kresent øye for detaljer, presentasjon og innhold; det være seg en blomsterdekorasjon, en nyttegjenstand eller et delikat tilberedt måltid. Japan slutter aldri å overraske selv den mest bereiste turist.

Solias reise til Japan tar deg fra den travle hovedstaden Tokyo med sine lysreklamer, skyskrapere og shoppingsentre, til den gamle keiserbyen Kyoto med sine fantastisk vakre templer og hager. På veien sørover skal vi besøke det ikoniske fjellet Fujiyama. Vi skal se helligdommer og bygninger fra shogun-perioden, og kjøre det berømte høyhastighetstoget Shinkansen. I Hiroshima skal de som ønsker det få et møte med tragisk krigshistorie. Reisen ender i Osaka, landets tredje største by.

I tillegg til det som er inkludert i programmet kan du forhåndsbestille Solias innholdsrike opplevelsespakker, som gir det et enda dypere innblikk i japansk kultur, historie og hverdagsliv. Opplevelsespakke 1 koster 4995,-, og opplevelsespakke 2 koster 4495,-. Les mer om hva pakken inkluderer på hver enkelt dag.

Last ned programmet for turen i pdf format her: i-soloppgangens-land.pdf

Smakebiter:
 • Tokyo
 • Reis med lyntoget Shinkansen
 • Den gamle keiserhovedstaden Kyoto
Les mer

Priser

Søket ga ingen resultater.

Se alt som er inkludert i prisen:

 • Fly Oslo Lufthavn – Narita Airport, Tokyo / Kansai Airport, Osaka – Oslo Lufthavn
 • 8 netter del i dobbeltrom på hoteller av god standard i Tokyo, Kyoto og Osaka
 • Buss- og togtransport på hele reisen i henhold til programmet
 • Shinkansen fra Fujiyama til Kyoto
 • 8 frokoster på hotellet
 • Meiji Jingu-templet
 • Besøk på toppen av Tokyo Metropolitan Government Building
 • Utflukt til Fujiyama
 • Besøk i Hakone
 • Owakudani
 • Skandinavisktalende reiseleder på hele rundreisen og engelsktalende lokalguider

Følgende er ikke inkludert:

 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Tillegg for enkeltrom
 • Drikkepenger
 • Måltider utenom programmet
 • Alt annet som ikke er nevnt under “inkludert”

Opplevelsespakke 1 (mot tillegg, bestilles hjemmefra):
Lunsj dag 2,3,5,6,8
Tokyo Tower
Asakusa Kannon-templet
Besøk i Ginza-området, Tokyo
Keiserpalasset, Tokyo
Besøk i Odaiba-området, Tokyo
Nikko nasjonalpark
Toshogu-templet, Nikko
Kegon-fossen, Nikko
Chuzenji-sjøen, Nikko
Kinkakuji-templet, Kyoto
Nijo-slottet, Kyoto
Nishijin tekstilsenter, Kyoto
Kiyomizudera-templet, Kyoto
Todaiji-templet, Osaka
Nara rådyrpark, Osaka
Osaka slott, Osaka
Umeda Sky Building og Floating Garden Observatory, Osaka
Kuromon-markedet, Osaka

Opplevelsespakke 2 (mot tillegg, bestilles hjemmefra):
Transport t/r hotellet - Kyoto stasjon
Shinkansen t/r Kyoto - Hiroshima
Besøk ved atombombekuppelen
Fredsparken
Fredsmuseet
Lunsj
Ferje til Miyajima
Itsukushima-templet

Program

Dag 1
Ankomst Tokyo
Ankomst Tokyo

Konnichiwa! Velkommen til Japan, solens rike! Vi lander på Narita Airport i Tokyo hvor vi blir ønsket velkommen av vår skandinavisktalende reiseleder. Vi kjører buss til hotellet vårt i Tokyo. Etter innsjekking er det satt av tid til lunsj på egen hånd.

Tokyo er med sin moderne arkitektur og neonopplyste fasader som tatt ut av filmsettet på en science fiction-film. Går du litt bort fra de travle hovedgatene vil du oppdage den eldre utgaven av verdensmetropolen, med tradisjonelle kabuki-teatre, sumokamper, hager med kirsebærtrær og gatekjøkken opplyst av papirlanterner. I de eldre bydelene kan du spasere langs smale brosteinssmug hvor geishaer engang trippet.

Etter lunsj skal vi besøk Japans største shintotempel Meiji Jingu i Shibuya-distriktet. Templet ligger i en stor skog med mer enn 100 000 trær fra hele Japan, og er viet til keiser Meiji som åpnet Japan mot vesten. Meiji Jingu sto ferdig i 1920, og er et populært rekreasjonsområde for byens innbyggere.

Vi går gjennom den enorme torii-porten på vei opp til templet, og gripes av den rolige stemningen som hersker her. Om du vil kan du skrive ned et ønske på en liten papirlapp og binde den på bønneveggen. Gjør som de lokale: bøy hodet to ganger, klapp to ganger og bøy deg på nytt. Er du heldig kan du få øye på en tradisjonell bryllupsseremoni.

Vi returnerer til Tokyos travle hverdag med et besøk til Shinjuku, et av byens 23 distrikter. Shinjuku stasjon er med sine 3,6 millioner daglige passasjerer verdens travleste, og området er et viktig handels- og administrasjonssenter. Det er i dette området du vil se de travle trafikklysene som er så kjent fra filmer.

Fra 45. etasje på toppen av Tokyo Metropolitan Government Building (Tocho) har vi flott utsikt over verdensbyen. Den 243 meter høye bygningen har to tårn med hvert sitt observatorium. Om været er på vår side kan vi se kjente landemerker som Fujiyama, Tokyo Skytree, Tokyo Tower, Tokyo Dome og Meiji-templet.

Etter denne utflukten reiser vi tilbake til hotellet.

Dag 2
Tokyo på egen hånd /alt. Opplevelsespakke 1
Tokyo på egen hånd /alt. Opplevelsespakke 1

På egen hånd: Tokyo lar seg godt utforske på egen hånd. Husk at byen er en av verdens største, og avstandene er store. Sett deg inn i t-banekartet, og ta på deg gode sko. Byen er full av spennende opplevelser: Butikker, museer, templer, restauranter og parker.

Tokyo har flere Michelin-restauranter enn noen annen by. Her kan du spise verdens beste sushi laget på førsteklasses matvarer. Eller hva med å prøve en rimelig og rykende varm bolle med nudler tilberedt med kjærlig omtanke på et gatekjøkken?

I bydelen Harajaku kan du studere unge japanere i tegneserieinspirerte antrekk komme for å handle og se og (ikke minst) bli sett. Området har et stort utvalg spesialbutikker.

Opplevelsespakken: Vi blir møtt av vår skandinavisktalende guide i resepsjonen, og går om bord i vår private buss. Vi kjører til det 333 meter høye Tokyo Tower, Japans nest høyeste byggverk, og tar heisen opp til utsiktplattformen på 250 meters høyde.

Etter at vi har beundret utsikten fortsetter vi til Sensoji, også kjent som Asakusa Kannon-templet, et buddhisttempel som er en av Tokyos mest fargerike og populære helligdommer. Templet er fra år 645, og er Tokyos eldste.

Etter tempelbesøket skal vi ta en titt på noen av Tokyos mest fargerike butikker langs den historiske Nakamise-gaten som leder opp til templet. Her kan du lokkes til å handle japanske suvenirer og kunsthåndverk. Nakamise Dori er en av de eldste handlegatene i Tokyo.

Vi spiser lunsj på en lokal restaurant.

Etter lunsj skal vi tilbringe tid i Ginza-distriktet, Tokyos verdensberømte shopping- og fornøyelsesområde. Ginza er blant Japans dyreste landområder, og mange av verdens ledende motemerker har butikkene sine her. Kunstgallerier, varehus, restauranter, nattklubber og caféer ligger side om side. Her ligger også Japans mest kjente kabukiteater.

Fra Ginza tar vi turen til Keiserpalasset, residensen til Japans keiserfamilie. Palasset ligger i vakre og avskjermede omgivelser midt i Tokyo, med vollgraver og massive steinmurer. Slottet hviler på tuftene av det gamle Edo-slottet hvor Tokugawa shogunatet styrte Japan fra 1603 til 1867.

Dagen ender i Odaiba, et populært shopping- og fornøyelsesområde på en kunstig øy. I de økonomiske nedgangstidene på 1990-tallet var området forlatt og øde, men i dag rommer øya noe av Tokyos mest nyskapende arkitektur med for eksempel Fuji TV Building, Telecom Center og Tokyo Big Sight.

Dag 3
Tokyo på egen hånd /alt. Opplevelsespakke 1
Tokyo på egen hånd /alt. Opplevelsespakke 1

Opplevelsespakken: I dag er reisens mål byen Nikko nord for Tokyo. Vi møter vår reiseleder etter frokost og drar ut av Tokyo. Nikko ligger ved inngangen til Nikko nasjonalpark, og står på UNESCOs verdensarvliste. Byen har i århundrer vært et sentrum for shinto og buddhistisk religion, og det vakre landskapet rommer fjell, innsjøer, fossefall, varme kilder, turområder og ville aper. Japanerne sier «Ikke si «kekko» før du har sett Nikko» – og kekko betyr tilfreds.

Byens største attraksjon er Toshogu, Japans mest overdådig dekorerte helligdom. Bygningene ligger i et vakkert skogsområde, og er pyntet med treutskjæringer og bladgull på en enestående måte. En av de mest kjente dekorasjonene er de tre apene «ikke se noe ondt, ikke høre noe ondt, ikke si noe ondt». Templet er hvilestedet til grunnleggeren av Tokugawa-shogunatet som hersket i Japan i mer enn 250 år fram til 1868.

Etter lunsj på en lokal restaurant skal vi se Nikkos mest berømte fossefall, den nesten 100 meter høye Kegon-fossen. Fossen er det eneste utløpet for vannet fra Chuzenji, en vakker innsjø i fjellområdet rundt Nikko. Du kan beundre Kegon enten fra en utsiktsplattform på toppen, eller ta en heis (mot betaling) ned til bunnen av fossen. Den mest imponerende utsikten er fra bunnen hvor du kan se vannet falle i kaskader mot klippene.

Vi reiser tilbake til Tokyo på ettermiddagen.

Dag 4
Fujiyama - Kyoto
Fujiyama - Kyoto

Det er på tide å si sayonara til Tokyo, og vi reiser sørover for å oppleve det ikoniske fjellet Fujiyama. Fuji-san, Fuji-fjellet eller bare Fuji, også kjent som Fujiyama er med sine 3776 meter det høyeste fjellet i Japan. Vi kjører gjennom vakkert landskap opp til en høyde på 2300 meter hvor vi stopper ved Fuji besøkssenter. Her kan vi beundre fjellet fra de flotteste utsiktspunktene. Fuji-fjellet er en aktiv vulkan, og hadde sitt siste utbrudd i 1707. Den nesten perfekte formen gjør det til et hellig fjell, og i klarvær kan du se vulkanen fra Tokyo 100 km unna.

Ikke langt fra Fujiyama ligger Hakone, en naturskjønn del av nasjonalparken med varme kilder og fin utsikt mot fjellet. Her er det tid på egen hånd for lunsj (ikke inkludert).

Vi besøker deretter Owakudani, et vulkansk område med kratere og varme kilder. De berømte eggene herfra - kuro-tamago - er hardkokt i de boblende kildene til de har svart skall, og skal ifølge myten forlenge livet ditt med syv år.

Etter denne fantastiske naturopplevelsen skal vi transporteres videre til Kyoto på høyteknologisk vis. Vi går om bord i Japans verdensberømte Shinkansen høyhastighetstog. Toget går med japansk punktlighet presis kl. 17.48, og i en fart på 320 km/t går reisen til Kyoto raskt. Vi ankommer Mishima-stasjonen, og sjekker inn på hotellet i Kyoto.

Dag 5
Kyoto på egen hånd /alt. Opplevelsespakke 1
Kyoto på egen hånd /alt. Opplevelsespakke 1

Kyoto er Japans gamle hovedstad og keiserby, og landets uoffisielle kulturhovedstad med mer enn 1600 buddhistiske templer og 270 shintohelligdommer. Det er Japans syvende største by med en befolkning på 1.4 millioner og et moderne ansikt.

Gjennom århundrene ble byen flere ganger ødelagt av brann og krig, men i andre verdenskrig ble byen skånet for bombeangrep, mye på grunn av de enestående kulturskattene. Utallige templer, helligdommer og andre historiske bygninger har overlevd og smykker byen i dag.

Opplevelsespakken: Etter frokost på hotellet blir vi møtt av guiden som skal vise oss rundt blant Kyotos kunstskatter. Vi begynner med den gylne paviljongen ved zen-tempelet Kinkakuji. Bygningen var opprinnelig boligen til shogun Ashikaga Yoshimisu som døde i 1408, og ligger vakkert til ved en liten innsjø. Bygningens to øverste etasjer er fullstendig dekket med bladgull.

Neste stopp er ved Nijo-slottet, et praktfullt byggverk som viser den velstand og makt shogun’ene nøt. Fra 1867 ble slottet brukt som keiserpalass før det ble gitt i gave til byen. Palassbygningene er veldig godt bevart, og har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1994. Her kan du også beundre den tradisjonelle japanske hagen med dammer, steindekorasjoner og bonsaitrær.

Etter lunsj skal vi besøke Nishijin tekstilsenter, et firma som består av mer enn 700 små bedrifter som holder liv i eldgamle stofftradisjoner og kunnskap om kimonoer. Her kan du med selvsyn se hvordan den kompliserte framstillingen av stoffer foregår, og besøke museet. Kanskje det frister å kjøpe din egen kimono i butikken?

En annet UNESCO-beskyttet attraksjon vi skal besøker er Kiyomizudera-templet, et av Japans mest kjente. Det ble grunnlagt i år 780, og ligger vakkert til i et skogsområde. Den største hallen ble konstruert uten bruk av en eneste spiker. Tilreisende kommer for å beundre den stadig skiftende skogen med kirsebærblomstring og høstfarger.

Ettermiddagen og kvelden i Kyoto er på egen hånd.

Dag 6
Kyoto på egen hånd /alt. Opplevelsespakke 2 med Hiroshima
Kyoto på egen hånd /alt. Opplevelsespakke 2 med Hiroshima

I dag har du tid på egen hånd i Kyoto. For de som har kjøpt opplevelsespakke 2 går turen med høyhastighetstog til Hiroshima.

6. august 1945 slapp det amerikanske bombeflyet Enola Gay verdens første atombombe over Hiroshima. Bomben utslettet nesten alt liv i en radius på 2 kilometer, og Hiroshima ble for alltid det tragiske symbolet på atomkrigføring. I dag er dette historiske stedet en moderne by med over en million innbyggere.

I Fredsparken får vi se den eneste bygningen nær nullpunktet som ikke ble jevnet med jorden, The Hiroshima Prefectural industrial Promotion Hall, kjent som Atombombekuppelen. Området rundt er nå en fredspark som også rommer Fredsmuseet. Det er viet de menneskelige lidelsene under krig, og er en påminnelse om at vi ikke skal ta fred for gitt.

Etter lunsj tar vi ferjen til Miyajima, en liten øy som er kjent for sin store torii-portal, som ved høyvann tilsynelatende flyter på vannet. Denne utsikten regnes som en av Japans tre beste. Miyajima er et romantisk sted hvor flokker med rådyr vandrer rundt blant turistene. Øyas andre store attraksjon er Itsukushima-templet, som i likhet med torii-portalen er bygd på vannet. Tempelanleggets bygninger er forbundet med brygger hvor du kan beundre sjøutsikten.

Vi tar toget tilbake til Kyoto.

Dag 7
Kyoto - Osaka
Kyoto - Osaka

I dag sjekker vi ut fra hotellet i Kyoto. Du vil ha tid på egen hånd i Kyoto før avreise til Osaka. Kyoto er en av de mest populære stedene å besøke i Japan, og attraksjonene står i kø. Det er også en moderne universitetsby med ung stemning og et fabelaktig restaurantutvalg. Noe av følelsen av det gamle Japan henger igjen, med markedsgater og tradisjonelle byhus.

Vi reiser til Osaka med vår egen buss, og sjekker inn på hotellet.

Dag 8
Osaka på egen hånd /alt. Opplevelsespakke 1
Osaka på egen hånd /alt. Opplevelsespakke 1

Osaka er Japans tredje største by, og landets kommersielle hovedstad. Byen vil nok aldri vinne noen skjønnhetskonkurranse, men den har en vakker elv som snor seg gjennom sentrum, og byen er fargerikt opplyst av blinkende lysreklamer, og stikkordet er høy puls.

Fremfor alt er Osaka en by som elsker å spise: Det uoffisielle slagordet er kuidaore («spis til du sprekker»). Alle er ute etter et godt måltid! Helst skal maten skylles ned med sake – japansk risvin, og til dessert er det karaokesynging til ut i de små timer.

Opplevelsespakken: Etter frokost skal vi utforske Osaka, og begynner med et besøk til Todaiji - «Østens store tempel» - et av Japans mest historiske templer, og et landemerke i byen Nara. Templet er fra år 752, og ble etterhvert så mektig at det ble besluttet å flytte hovedstaden fra Nara til Nagaoka I 784. Todaijis store hall er faktisk verdens største trebygning, og rommer en 15 meter høy statue av Buddha.

I Nara-parken like ved templet kan du hilse på rådyr som tigger etter shika senbei – spesielle kjeks som selges i parken.

Etter lunsj skal vi besøke byens store stolthet, Osaka slott. Det er et majestetisk skue der det kneiser på to høyder omgitt av vollgraver og mektige murer. Den store parken rundt slottet rommer blant annet 600 kirsebærtrær og en overflod av blomster, og er et vakkert skue uansett tid på året.

Vi skal tilbake til nåtiden, og drar til topps i Umeda Sky Building. Bygningen består av to tårn som er forbundet med en gangvei – The Floating Garden Observatory – I 39. etasje. Herfra er det spektakulær utsikt over Osaka og omgivelsene.

Vi legger turen innom Kuromon-markedet, som er tuftet på mer enn 190 år med historie og tradisjon. Her er det 150 butikker som selger fisk, kjøtt og grønnsaker. Man får vann i munnen av å vandre rundt blant alle de fargerike og velduftende fristelsene!

Etter dagens opplevelser reiser vi tilbake til hotellet.

Dag 9
Hjemreise
Hjemreise

Vi sier sayonara til Osaka og Japan, og reiser til Kansai flyplass for retur til Oslo.

Info

Praktisk info:
Attraksjonene vi skal besøke er under kontinuerlig restaurering, og kan være dekket av stillaser og innpakning.

Om du ikke kjøper opplevelsespakken er det begrenset tilgang til reiselederen.

På dag 4 må deltakerne pakke en liten overnattingsbag med bagasje. Det er ikke lov å ta med seg all bagasjen på Shinkansen-toget, så kofferten må sendes med annen transport, og ankommer ikke Kyoto før dagen etter.

Fysisk form
Denne rundreisen krever at den reisende selv kan ta seg rundt til fots, da det enkelte steder er høydeforskjeller og trapper. Disse etappene er ikke vanskelige, men krever likevel en viss kondisjon. Den reisende må selv passe på å følge med gruppen ved slike tilfeller, eller bekoste annen transport om dette ikke lar seg gjøre. Ved alvorlig handicap må ledsager være med.

Deltakere
Rundreisen ”I soloppgangens land” gjennomføres ved minimum 20 påmeldte deltakere. Om reisen skulle bli innstilt, meddeler Solia alle deltakere om dette så raskt som mulig.

Drikkepenger

Det er ikke nødvendig med drikkepenger i Japan, og i mange tilfeller vil drikkepenger bli høflig avvist. Om du likevel ønsker å tipse noen, så legg pengene i en konvolutt først. Det blir ansett som uhøflig å gi penger rett fra lommen. På hotell og eksklusive restauranter føres 10-20 prosent på regningen som service.

Forsikring
Vi anbefaler at du tegner en heldekkende reiseforsikring. Rundreisen innehar andre forutsetninger enn en reise til tradisjonelle charterdestinasjoner. Gjennom den heldekkende reiseforsikringen som Solia tilbyr får du en forsikring som dekker de omstendigheter som er viktige på denne typen reiser, og som kan være dårligere dekket i en vanlig forsikring, for eksempel:

- Dekning av privat medisinsk behandling uten at forsikringsselskapet trenger å godkjenne det på forhånd. Offentlig helsevesen kan være utilstrekkelig på en del av de stedene vi besøker.
- Dekning av alle våre aktiviteter, som for eksempel padling, safari etc.
- Invaliditet
- Kontakt oss gjerne, da vi har et tett samarbeid med Gouda Reiseforsikring.

Guideservice
Solia har skandinavisktalende reiseleder og engelsktalende lokalguider på stedet. På deler av reisen kan lokale engelsktalende guider stå for guidingen p.g.a. spesialkunnskap og lokale regler.

Solia på rundreisen
Skandinavisktalende reiseleder fra Solia er med på hele reisen, selv der hvor engelsktalende lokalguide er tilstede.

Pass/visum
Norske borgere som skal på kort besøk til Japan får utstedt 90-dagers visum ved innreise på flyplassen eller ved grenseoverganger. Det er ingen krav til gyldighetstid på passet, bortsett fra at det må være gyldig for den planlagte oppholdsperioden.

Valuta
Yen (JPY)

Tidsforskjell
Pluss 8 timer vintertid, pluss 7 timer sommertid.

Telefon
Nasjonal telefonkode er +81. Den første nullen i telefonnummeret må fjernes om man ringer fra utlandet.

Klima og klær
Klimaet i Japan er ofte mildt og behagelig med svale vintre og varme og fuktige somre. Rundreisen i Japan foretas i september, da gjennomsnittstemperaturen i Tokyo ligger på 27 grader. Ta med lette klær og gode sko.

Åpent kjøp
For deg som kjøper Solias avbestillingsforsikring gjelder åpent kjøp frem til 90 dager før avreise på rundreiser til ordinær pris.

Øvrig
Sørg for at alle opplysninger på reisebekreftelsen stemmer med hva du har bestilt, og at navnet er riktig stavet og i overensstemmelse med opplysningene i passet. En flybillett kan ifølge reglene ikke endres etter utstedelse uten at hver endring betraktes som en avbestilling.

Les mer om Japan på: https://www.regjeringen.no/

Solia tar forbehold om justeringer og endringer i programmet da nye og endrede lokale forhold iblant kan påvirke forutsetningene for best mulig gjennomføring av reisen. Bytte av hotell kan også forekomme.

Solia ønsker deg en riktig god reise!

 

Del webadressen via epost.