Alle reiser
Premium- og rundreiser
Rundreise Marokko - myter og mangfold med Solia

Marokko - myter og mangfold

0
Overnattinger 10 netter
Pris pr person fra 9 995,-
10 995,-
Se flere avreisedatoer

Bli med på en rundreise i magiske Marokko! 

Opplev Marokko og bli med til de fire kongelige byene Fes, Marrakech, Rabat og Meknes. Bli kjent med landets flerkulturelle historie, den vakre arkitekturen, de fargesprakende medinaene og det vekslende landskapet fra Atlasfjellenes karrige vidder og grønne oaser, til den vakre Atlanterhavskysten og strendene i Agadir. Dette er en reise for alle sanser!

Last ned programmet for turen i pdf format her: Marokko- Myter og mangfold.pdf

Avreisested
 • Oslo Lufthavn (OSL)
Smakebiter:
 • Marrakech
 • Medinaen i Fez
 • Bo i en oase i Sahara
Les mer

Priser

 • Antall reisende
 • Antall reisende
 • Antall reisende
 • Antall reisende
 • Antall reisende

Se alt som er inkludert i prisen:

 • Fly t/r Oslo Lufthavn - Marrakech
 • Byrundtur i Marrakech med bl.a. Koutoubiaminareten, Bahiapalasset og medinaen
 • Byrundtur i Rabat med bl.a. det kongelige palasset, ruinene av Oudaia, Hassantårnet og Muhammad V Mausoleum
 • Byrundtur i Fez med bl.a. medinaen, Madrasan Bou Inaniya og den kongelige mauriske porten
 • Frokost dag 2-11
 • Lunsj dag 2-8 (gjelder helpensjon)
 • Middag dag 1-10
 • 10 netter på firestjerners hotell, (2 netter i Marrakech, 1 natt i Meknes, 2 netter i Fez, 1 natt i Merzouga, 1 natt i Ouarzazate og 3 netter i Agadir)
 • Skandinavisktalende reiseleder og engelsktalende lokalguide
 • All transfer og transporter i buss som beskrevet i programmet

Følgende er ikke inkludert:

 • Måltider utenom program, frivillige forsikringer, evt. tips.

Program

Dag 1
Ankomst Marrakesh
Ankomst Marrakesh

Vår Soliaguide møter oss ved ankomst til flyplassen Menara i Marrakech, og det er transfer til hotellet hvor vi sjekker inn. Om kvelden er det velkomstmøte på hotellet med påfølgende middag.

Dag 2
Marrakesh
Marrakesh

I dag skal vi bli kjent med den eksotiske byen Marrakesh. Vi begynner med en guidet byrundtur, og besøker i løpet av formiddagen blant annet Koutoubia-minareten, Bahiapalasset og Saadiamausoleet.

Om ettermiddagen besøker vi medinaen hvor vi opplever byens berømte souker på egen hånd. Her møtes vi av et fascinerende mylder bestående av forskjellige etniske grupper, og den islamiske og arabiske arkitekturen imponerer oss med sin fargerikdom.

Vi reiser tilbake til hotellet etter en begivenhetsrik dag. Om kvelden er det middag i Palais Chahraman.

Dag 3
Marrakesh - Casablanca - Rabat - Meknes
Marrakesh - Casablanca - Rabat - Meknes

Etter frokost reiser vi videre gjennom Marokko til landets største by, Casablanca. Denne havnbyen er Marokkos viktigste handels- og industriby. Den store havnen er den største i Nord-Afrika, og 75% av Marokkos handel med utlandet går gjennom her. Vi besøker den eldste bydelen Anfa og spaserer langs den vakre strandpromenaden Ain Diab. I Casablanca finner vi en av verdens største moskéer: Kong Hassan IIs moské. 

Vi reiser videre til Rabat, som er landets administrative hovedstad. Etter lunsj får vi en guidet byrundtur, og ser blant annet Kasbah Oudayas, Hassans tårn og mausoleet til Mohammed V. Vi får tid til å vandre rundt i byen på egen hånd før vi fortsetter til Meknes.

Middagen spiser vi på hotellet i Meknes.

Dag 4
Meknes - Volubilis - Fez
Meknes - Volubilis - Fez

Etter frokost besøker vi Meknes, som ble grunnlagt på 1100-tallet av Almorabitine som en militær befestning. Meknes ble hovedstad under Sultan Moulay Ismail (1672 - 1727), grunnleggeren av Alawite-dynastiet. Vi besøker den majestetiske Bab Mansour-porten og den myldrende medinaen. 

Etter lunsj legger vi Meknes bak oss og reiser nordover til det arkeologisk interessante området Volubilis, stedet med de største og best bevarte romerske ruinene i Marokko. I Volubilis, som står på UNESCOs verdensarvliste, får vi en guidet vandring gjennom området, og blir fortalt om historien til dette betydningsfulle stedet i den vestligste delen av det romerske riket.

Etter dette besøket fortsetter vi reisen til den kjente byen Fez. Fez er den eldste av Marokkos såkalte fire kongebyer. De andre er Marrakesh, Rabat og Meknes. Byen ble grunnlagt i det åttende århundre av Moulay Idriss, og har gjennom årene vært hovedstad i flere dynastier.

Vi sjekker inn på hotellet for de kommende to nettene, og spiser middag.

Dag 5
Fez
Fez

Hele denne dagen er viet den kongelige byen Fez. Guiden viser oss mange av byens høydepunkter, og vi ser blant annet mausoleet Moulay Idriss II, Madrasa Bou Anania, Karaouinemoskeen, Najjarine-fontenen og vi besøker de gamle bydelene Fez El Bali och Fez El Jadid. Etter lunsj fortsetter vi til medinaen og den livlige souken. Vi får tid på egen hånd til å handle krydder, stoffer og kunsthåndverk.

Om kvelden er det felles middag.

Dag 6
Fez - Erfoud - Merzouga
Fez - Erfoud - Merzouga

Denne dagen skal vi utforske lokale tradisjoner og se vakker natur. Etter frokost er det avreise til Erfoud via byen Medelt. Vår reise går på idylliske veier gjennom frodige seder- og eikeskoger i fjellkjeden Mellom Atlas. Vi kjører inn i fjellene i Høye Atlas med sin storslagne natur.Vi er nå oppe i de områdene som befolkes av berbere, et folkeslag som lever etter eldgamle skikker. I en av byene gjør vi en stopp for å ta deres tradisjoner i nærmere øyesyn.

Når vi har kommet over fjellene begynner Sahara å ta over med et karrig, endeløst landskap stykket opp av spredte, frodige oaser som står i sterk kontrast mot det golde. En av disse oasene, Erfoud, vier vi ekstra oppmerksomhet på grunn av dens skjønnhet. Dette har vært location for flere filminnspillinger, senest James Bond "Spectre".

Reisen går videre gjennom Saharas sanddyner til neste oase Merzouga hvor vi sjekker inn på hotellet vårt for natten.

Dag 7
Merzouga - Rissani - Tineghir - Ouarzazate
Merzouga - Rissani - Tineghir - Ouarzazate

Dagens etappe går fra Merzouga til vårt første mål for dagen, Rissani. Dette er fødestedet til Alawite-dynastiet som regjerte Marokko fra 1666. Grunnleggeren av dynastiet var Ali Cherif som i dette året ble Sultanen av Marokko. Hans etterkommer Mohammed VI har siden 1999 vært konge av Marokko.

Etter besøket i Rissani fortsetter vår reise gjennom Jorf, en palmeskog midt ute i det karrige og tørre ørkenlandskapet, til Tineghir, innfallsporten til reisen gjennom Høye Atlas. Fra Tineghir kjører vi inn i et ravinelandskap gjennom Atlasfjellene med fjellvegger som ruver opp til 300 meter over oss.

Vi spiser lunsj i en oase før vi kjører den siste delen som kalles Kasbahs Miles gjennom den vakre Rosenes dal. Her dyrkes det årlig 3000 - 4000 tonn med damascenerroser som det utvinnes eteriske oljer og rosevann fra.

Vi kommer fram til Quarzazat hvor vi sjekker inn på hotellet vårt og spiser middag om kvelden.

Dag 8
Quarzazat – Taroudante - Agadir
Quarzazat – Taroudante - Agadir

Etter frokost foretar vi en guidet vandring gjennom Ouarzazat hvor vi besøker byens viktigste severdigheter. Quarzazate og omgivelsene er kjent for de mange filminnspillingene som har vært foretatt her. Blant annet ble deler av "Lawrence of Arabia" spilt inn her.

Etter lunsj kjører vi sørover til Taroudante. Denne byen kalles ofte for ”Marrakesh' mormor” på grunn av sin likhet med Marrakesh, selv om byen er mye mindre. Det er en befestet markedsby hvor vi gjør en byvandring på ettermiddagen. Det er så tid for for dagens siste etappe som går til den vakre kystbyen Agadir.

Vi sjekker inn for oppholdets tre siste netter, og kan slappe av og fordøye alle inntrykkene av rundreisen gjennom magiske Marokko.

Dag 9
Agadir
Agadir

I dag  får vi en siste guidet tur gjennom Agadir fram til byens vakre kasbah. Kasbahen ble bygd i 1540 for å beskytte byen mot portugisernes herjinger, og herfra er det fantastisk utsikt over byen. Vi kan siden på egen hånd nyte byen og koble av på den vakre stranden.

Vår guide gir deg gjerne tips om spennende ting å gjøre i Agadir.

Dag 10
Agadir
Agadir

Dagen er på egen hånd, og du kan utforske byen og strandlivet i ditt eget tempo.

Dag 11
Hjemreise
Hjemreise

Bussen tar oss til flyplassen der vi sjekker inn for hjemreise. Vi håper du sitter igjen med mange fargerike minner om Marokko!

Kart

Info

Fysisk form
Denne rundreisen krever at man på egenhånd i visse tilfeller må kunne ta seg fram til fots der høydeforskjeller og trapper kan forekomme. Disse etappene er ikke avanserte, men krever likevel en viss kondisjon for å kunne gjennomføre. Den reisende må selv ta ansvar for å holde følge med gruppen ved disse tilfellene, eller sørge for annen egen transport om dette ikke er mulig. Reisende som er bevegelseshemmet bør følges av ledsager.

Driks/tips
Det har i mange land blitt vanlig å gi tips og som reisende følger vi skikken der vi er. Mange i servicebransjen forventer å tjene inn en stor del av lønnen gjennom tipsen, f. eks. lokalguider, sjåfører, bagasjebærere, ryddepiker, servitører etc. Å gi tips er frivillig og skal helst gis som en påskjønnelse for god service. Vi kan ikke avskaffe tipssystemet, men våre reiseledere gir råd om hvilken sum som er rimelig for forskjellige tjenester. Av kulturelle årsaker er det upassende å forskuddsbetale tips. Tipssystemet er et insentiv for å alltid yte best mulig service. Derfor anbefales det at tips gis etter å ha mottatt god service. En tommelfingelregel for rundreisen i Marokko er ca €40/person i tips til sjåfører og lokalguider. På restaurant er det, som i Norge, vanlig å gi ca 10 % av regningen i tips. Beløpet er kun en anbefaling og betales frivillig.

Forsikring
Vi anbefaler at du tegner en heldekkende reiseforsikring. Rundreisen innehar andre forutsetninger enn en reise til tradisjonelle charterdestinasjoner. Gjennom den heldekkende reiseforsikringen som Solia tilbyr får du en forsikring som dekker de omstendigheter som er viktige på denne typen reiser, og som kan være dårligere dekket i en vanlig forsikring, for eksempel:

- Dekning av privat medisinsk behandling uten at forsikringsselskapet trenger å godkjenne det på forhånd. Offentlig helsevesen kan være utilstrekkelig på en del av de stedene vi besøker.
- Dekning av alle våre aktiviteter, som for eksempel padling, safari etc.
- Invaliditet
- Kontakt oss gjerne, da vi har et tett samarbeid med Gouda Reiseforsikring.

Overnattinger
Vi benytter hovedsaklig de overnattingssteder som beskrives her. Merk at det kan forekomme avvik fra disse hotell, da det kan være store konferanser og aktiviteter på reisemålet i perioder. Det alternative overnattingsstedet skal dog være av samme standard.

Klima og bekledning
Vær og temperatur varierer i de ulike delene av Marokko. I innlandet kan det bli kjølig på nettene, mens det kan være sommertemperaturer ved kysten Du kommer altså sannsynligvis til å oppleve noe variasjon i klima og temperatur på reisen, noe du bør tenke på når du pakker kofferten. Vi kommer også til å gå en del på reisen og anbefaler å ta med noen komfortable sko.

Pass, visum og vaksinasjoner
Kontrollér i god tid at passet ditt er gyldig i minst 6 måneder etter planlagt hjemkomst. Det er ikke behov for visum til Marokko for norske statsborgere når besøket ikke overstiger 30 dager. For øvrige statsborgerskap ber vi deg sjekke aktuelle visumregler som gjelder ditt hjemland hos Marokkos ambassade. Krav og anbefalinger om vaksinering må sjekkes med din fastlege i god tid før reisen.

Solia i Marokko
Det er skandinaviskspråklig guide og lokal engelskspråklige guider på rundreisen. Under deler av rundreisen og på noen utflukter kan lokale engelskspråklige guider stå for guidingen på grunn av detaljkunnskap og lokale regler.

Valuta
Valutaen i Marokko er Dirham, forkortes MAD. 100 MAD er ca. 85 NOK (januar 2017). Veksling til den lokale valutaen kan kun gjøres i Marokko. Vi anbefaler Euro eller USD til dette. I større butikker og restauranter kan man ofte bruke kredittkort, og minibanker er vanlige i de større byene.

Forbehold om endringer
Solia tar forbehold om justeringer og endringer i programmet da nye og endrede lokale forhold iblant kan påvirke forutsetningene for best mulig gjennomføring av reisen. Bytte av hotell kan også forekomme.

Solia ønsker deg en riktig god reise!

 Last ned programmet for turen i pdf format her: Program Marokko 2017.pdf

Del webadressen via epost.