Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie
  • Berlin

Om Berlin

Berlin – Europas pulserende trendsetter og byen som har alt

I sentrum av Tysklands hjerte banker Berlin – landets hovedstad og samlingspunkt for politikk, kultur og forskning. Ikke minst er Berlin hjemsted for mange av verdens fineste museer og gallerier. I tillegg er det en trendsettende by som aldri sover i timen. Berlin har i de siste årene virkelig etablert seg som en storbydestinasjon, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Byen er nemlig fylt med gode opplevelser og en spennende, men dramatisk historie. Utover dette har Berlin også et restaurant- og natteliv som du ikke finner i mange andre byer.

Kulturtilbudet er uovertruffent, utelivet koker og listen over historiske severdigheter er uvanlig lang. Verdenshistorien kommer tett på, men berlinerne har lært seg å leve med sin fortid, og vet å sette pris på livets goder. Fra verdensberømt opera til frekke kabaret-forestillinger, fra fornemme kunstmuseer til trendy gallerier, fra haute cuisine til pølser og skummende øl – Berlin er et kulturelt kaleidoskop.

Severdigheter
Det er ingen tvil om at 2.verdenskrig fortsatt preger Tyskland, dette kan man føle på kroppen hvis man besøker Holocaust-minnesmerket i Berlin. Holocaust-minnesmerket ligger i sentrum av Berlin og dekker hele 19.000 kvadratmeter. Minnesmerket består også av 2.711 betongpilarer i varierende høyder og er bygget for å minnes jødene som mistet livet under 2.verdenskrig. Under minnesmerket er det også et underjordisk museum hvor Holocausts historie fortelles ved hjelp av ord, bilder og lyd.

Mens du er i Berlin anbefales det også å ta en tur opp i TV-tårnet som er plassert like ved Alexanderplatz og synlig fra store deler av byen. Det er i hvert fall helt sikkert at du kan se hele byen hvis du tar deg turen dit. Inne i kuppelen er det også en restaurant som gir deg 360 graders utsyn over Berlin.

En av Berlins store arkitektperler er Reichstag (Riksdagsbygningen), som er navnet på bygningen som huser det Tyske parlamentet. Denne bygningen er åpen for offentligheten og det er mulig å ta seg en spasertur inne under den karakteristiske glasskuppelen som også byr på en spektakulær 360 graders utsikt over byen. Rigsdagsbygningen er definitivt en av de mest populære turistattraksjonene i Berlin.

Restauranter og natteliv
Berlin har mange gode restauranter og kaféer det er verdt å besøke, og du kan være sikker på at du finner noe for selv de mest kresne av oss. Utvalget er enormt! Berlin er en multikulturell by, så det finnes gastronomiske opplevelser fra alle verdenshjørner rundt om i byen. Likevel må du ikke glemme å smake på de tyske spesialitetene, som f.eks. en wienerschnitzel med en kald, god tysk øl ved siden av. Berlin har også et hav av forskjellige kaffebarer, her må du likevel være obs på at det muligens kun er kaffe å få. Berlinerne drar nemlig ikke på kaffebar for å spise lunsj, de drar dit kun for å nyte en kopp med det flytende gullet.

Berlins natteliv kan på ingen måte sammenlignes med noe annet – det er alltid en fest et eller annet sted, og nattelivet strekker seg ut til alle døgnets timer. I Berlin kan du dra på alt fra store, pulserende nattklubber som kan romme opptil 2.000 festglade gjester, eller oppdage små barer hvor tempoet er roligere, men stemningen likevel er på topp.

Shopping
Shoppingmulighetene i Berlin er gode, og du finner butikker i alle prisklasser rundt om i byen. Kurfürstendamm er den mest kjente shoppinggata i Berlin og det kryr av butikker der. I den ene enden av veien finner du dyre merkevarebutikker, mens i den andre enden er det butikker med litt mer overkommelige priser. I den andre enden av Berlin finner dere Postdamer Platz og her er det gode muligheter for å få dratt bankkortet, og prisene er som regel lavere enn på Kurfürstendamm. Det anbefales også å ta en tur til en av de mange bruktbutikkene rundt om i byen, her kan man finne glemte skatter eller bare gå og kikke på alt der rar som har funnet veien dit.

Transport
Berlin har et stort og imponerende offentlig transportsystem, og du kommer deg lett rundt omkring. Den beste måten å reise på er med U-Bahn, som er navnet på Berlins undergrunnsbane. U-Bahn består av 10 linjer med mer enn 170 stasjoner og det er derfor det største metrosystemet i hele Tyskland. Det er også mulig å ta S-Bahn som er Berlins hurtigtog, det binder Berlin til forstedene rundt. Det er også mulig å ta buss, trikk eller taxi. Vær oppmerksom på at det ikke alltid er mulig å benytte seg av kredittkort på billettautomatene.

Våre tjenester
Når du reiser med Solia til Berlin bestiller du en fleksibel pakkereise. Det betyr at du flyr med rutefly og derfor selv kan bestemme hvor lenge du vil være i den flotte storbyen. Det kan være alt fra en helgetur til flere uker. Det finnes ikke skandinavisktalende reiseledere på turen, men du er alltid velkommen til å kontakte Solia i Norge, hvis det oppstår utfordringer eller du skulle ha noen spørsmål i løpet av reisen.

Finn din reise til Berlin

FILTRERING

Reisende

Kalender

Velg varighet

  • 7

Hoteller i Berlin

Hotellkart

Klikk for å se hotellets beliggenhet