Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie
  • Været i Side

Varmt badevann og tørt vær

Gjennomsnittstemperaturer i Side

  JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES

15 16 18 22 25 30  33  33  31  27 21 17
7 7 8 11 14 18  21  21  19  15 11 8
17 16 17 18 21  24 27  28  27  24 21 18

 DAG     NATT    HAV

Været i Side

Side ligger på Antalyakysten og været minner derfor mye om de øvrige badebyene som ligger på Tyrkias middelhavskyst: Her er sommermånedene varme, med lunt badevann og masse av solskinn fra morgen til kveld.

Den gjennomsnittlige temperaturen i dagtimene er over 30 grader fra juni til september og spesielt juli og august er varme, og derfor opplagt for en avslappende ferie ved bassenget og stranden. Av og til er dagene i disse månedene så varme at man ikke har lyst til å gjøre annet enn å nyte livet i skyggen og kombinere det med en forfriskende dukkert av og til.

Været i Side passer til det meste

Selv om været i Side er veldig varmt i sommermånedene, så kan dere fortsatt nyte de lekre omgivelsene og severdighetene i høysesongen uten å smelte vekk. Det krever bare planlegging av utfluktene, så de ligger på de dagtimene som ikke er like varme. Dermed kan dere oppholde dere i skyggen i de meget varme middags- og ettermiddagstimene.

Dersom dere generelt er opptatt av å få en aktiv ferie, er april, mai og oktober perfekte reisemåneder. På denne tiden av året er temperaturene sommerlige og behagelige, men fortsatt på et nivå som harmonerer fint med dagsutflukter og fysiske aktiviteter.

Temperaturene i disse månedene egner seg også til dere som reiser med mindre barn. På denne tiden av året er det ikke like varmt, så middagsluren kan gjennomføres uten problemer. På samme måte er det litt kjøligere om natten, slik at både små og store kan sove godt etter en lang dag med lek i bassenget.

Lunt badevann og tørt vær

Været i Side er med på å skape et skjønt badeparadis, fordi de høye lufttemperaturene varmer opp vannet. Det betyr at badevannet allerede i mai ligger på rundt 20 grader, og holder seg her hele sesongen. Vannet er varmest i juli, august og september, hvor temperaturen ligger på rundt 28 grader.

De samme månedene er også tørre og været i Side byr på få regnværsdager i sommerperioden. Når det regner er det dessuten kortvarig – regnfulle dager i sommermånedene er en sjeldenhet.

Del webadressen via epost.