Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie
  • Været i Alanya

Sommervær dere kan stole på

Gjennomsnittstemperaturer i Alanya

  JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES

10 11 16 20 23 27  30  30  28  22 17 12
3 3 5 8 12 16  19  18  15  11 7 4
17 16 17 18 21  24 27  28  27  24 21 18

 DAG     NATT     HAV

Været i Alanya

Været i Alanya er solrikt og deilig. Her er temperaturene varme hele sommeren, himmelen er blå og badevannet er på behagelige 27 grader. Når solen står høyt og varmer huden, er badevannet derfor både forfriskende og behagelig å hoppe ut i. Med den lette brisen fra Middelhavet som smyger seg mellom armer og ben, er dere også raskt tørre igjen når dere lander på solsengen eller på strand-håndkleet. Været i Alanya er med andre og skapt for en ferie med solskinn og strandliv.

Dersom dere liker å kombinere ferien deres med opplevelser og aktiviteter, kan spesielt mai, juni og september anbefales. Da får dere nemlig lekkert badevær, samtidig som dagene ikke er altfor varme. I juli og august er dagene derimot veldig varme.

Været i Alanya er sommerlig fra mai til oktober

Allerede i mai begynner været i Alanya å vise seg fra sin beste side med sommerlig vær og temperaturer på rundt 23 grader. Badevannet er fortsatt litt kjølig i starten av sesongen, men allerede fra juni kravler temperaturene oppover, både når det gjelder vannet og luften.

Temperaturen på begge deler topper seg i juli og august, hvor luftens temperatur lett kan komme opp i 35 grader på de varmeste dagene. Det betyr også at det venter dere skjønne og lune kvelder i høysesongen, noe som gjør feriedagene enda lenger – på den gode måten!

Først og sist på sesongen kan kveldene dog være en smule kjærlige når solen har gått ned. Det kan derfor være en god idé å huske å ta med en ekstra genser/tynn jakke hvis dere skal ut og oppleve Alanya etter mørket har falt på.

Sommervær dere kan stole på

Alanya er en relativt sikker destinasjon, når dere gjerne vil bort fra regn og vindvær og ned til sol og varme. Sommeren er nemlig meget regnfattig og spesielt juli, august og september er svært tørre. Selv om været alltid er ganske uforutsigbart, uansett hvor man reiser hen, er været i Tyrkia noenlunde til å stole på.

Del webadressen via epost.