Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie
 • tyrkia - antalyakysten

Bilder og video

Bli inspirert av bilder og video fra Tyrkia.

Se bilder og video her >

Hoteller

Vi har et stort utvalg av hoteller i Alanya.

Se våre hoteller her >

Om Tyrkia

Tyrkia utgjør broen mellom Europa og Asia, og er landet hvor Østens eldgamle tradisjoner lever side om side med moderne kultur og storbypuls. Tyrkia har utviklet seg til å bli et av de mest populære og aller beste feriereisemålene ved Middelhavet. Dette gjelder ikke minst på den tyrkiske rivieraen ved Egeerhavskysten i sør, som bader i sol over 300 dager i året!

Men den tyrkiske Middelhavskysten tilbyr ikke kun sol, god mat, bading og ferieglede. Antalyakystens historie går mange tusen år tilbake. Regionen ble kolonisert av grekerne og styrt av romerne, og er full av godt bevarte fortidsminner og arkeologiske skatter. De mange ulike sivilisasjonene som har skapt dagens Tyrkia har på ulike vis satt sitt unike preg på området.

Tyrkias vakre Middelhavskyst skiller seg fra det tørre høyplatået i innlandet. De mektige Taurusfjellene danner bakgrunnen til det naturskjønne kystlandskapet som domineres av pinjeskoger, oliventrær, palmer og sitruslunder.

Best på mat
Det tyrkiske kjøkken har oppnådd stor anerkjennelse, og i internasjonale kåringer havner det  på premiepallen som et av verdens tre beste kjøkken – sammen med det franske og det kinesiske.

Hoteller for alle
Solias destinasjoner på den tyrkiske riviera tilbyr gode bosteder for enhver smak; fra enkle leiligheter til femstjerners luksushotell med all inclusive og store badeland. Vidstrakte sandstrender, en gjestfri lokalbefolkning, utmerket shopping, et variert restaurant-, bar- og utelivstilbud og ikke minst, et særdeles gunstig prisnivå gir deg mye ferie for pengene.

Reis med Solia til Tyrkias mest ferievennlige steder!
Solia har utmerkede hotellalternativ i favorittbyene Alanya og Side – begge med hver sin personlighet.  

Alanya
Alanya er det største turistmålet på den tyrkiske riviera, og tiltrekker seg livsglade feriegjester fra hele Europa. Byen kan lokke med den fem kilometer lange Kleopatrastranden og et livlig fornøyelsesliv.

Side

Ferievennlige Side har en av kystens absolutt beste sandstrender, langgrunn og barnevennlig. Gamlebyen i Side ligger vakkert til på en liten odde som ender opp i en koselig havn med de karakteristiske gületbåtene liggende langs kaikanten. De fleste hotellene ligger ved den fine Kumköystranden vest for Side.

Reisemål i Tyrkia

 • Alanya

  Alanya

  Alanya er en velkjent og opplevelsesrik ferieby.

 • Side

  Side

  Har en av den tyrkiske rivieraens beste sandstrender.

Finn din reise til Tyrkia

FILTRERING

Du er nå i bestillingsprosessen til en:


Fleksibel pakkereise

Viktig info

• Du velger selv hvor lenge du skal være borte.
• Reisen er på egen hånd, men du kan alltid kontakte oss. 
• Reisen er dekket av den norske pakkereiseloven.
• Prisene er dynamiske og kan endre seg frem til bestilling.
• 1 stk. innsjekket bagasje er inkludert.Sortér på

Avreise

Pris

Reisemål

Reisetype

Standard

Måltider

Fasiliteter

Kategori

Reisende

Kalender

Sortér på
Pris på
Standard

Velg varighet

 • 4
 • 7
 • 11
 • 14

Hotellkart

Klikk for å se hotellets beliggenhet

Fakta og vær i Tyrkia

Befolkning:
Tyrkia har ca. 65 millioner innbyggere. Landets største by er Istanbul med ca. 12 millioner innbyggere. Hovedstaden Ankara har omtrent 5 millioner innbyggere mens Antalya nærmer seg 2 millioner beboere.

Språk:
Tyrkisk. Du kommer langt med engelsk i turistområdene. 

Tid:
Norsk tid + 1 time. 

Flytid fra Oslo:
Ca. 4 timer

Avstand flyplass - reisemål:
Side ca. 70 km., Alanya ca. 120 km. 

Valuta:
Tyrkiske lire. Kursen endrer seg mye, så det er smart å veksle penger først når du er på plass. Godt utbygdmed minibanker. 

Pass og visum:
Norske statsborgere må ha visum ved innreise til Tyrkia. Visum fås kjøpt på nett her: https://www.evisa.gov.tr/en/. Pass MÅ være gyldig minimum seks måneder etter hjemreise fra Tyrkia. Du vil ikke få adgang til Tyrkia uten gyldig pass. 

Prisnivå:
Et av de rimeligste landene i Middelhavet. 

Strender:
Fine, barnevennlige strender i Side og i Alanya. 

Aircondition:
Det er vanlig at aircondition ikke er aktivert hele døgnet eller at det er sesongbasert. Det er vanlig at hotellet krever en avgift (ca. € 5) pr dag for brukt av aircondition. 

Buss og taxi:
Lokalbusser som er enkle å ta seg rundt med. Taxi er billig. 

Utførsel av historiske gjenstander:
Det er forbudt å ta med seg gjenstander av historisk verdi fra Tyrkia. All bagasje blir gjennomlyst ved avreise og personer som forsøker å ta med seg slike gjenstander kan få lange fengselsstraffer. 

Annen info:
Solia har ikke egne guider i Tyrkia. Ved behov for å kontakte Solia, ring oss på 22 47 73 10 i kontortid eller kontakt oss på nødtelefon (nummer er på ditt reisebevis.)Vær MAR APR MAI JUN JUL AUG SEPT OKT NOV
Middeltemperatur C 20 21 24 29 33 34 29 25 23
Middeltemperatur i havet C/dag 17 18 21  24  26 27 26 24 23
Gjennomsnitt antall soltimer 7 8 11  12 12 11 9 8
Sesong: H=Høy M=Mellom L=Lav L L H H H L L