Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie
  • Praha

Praha

Mange sidestiller Praha med Paris i skjønnhet. Byens historie strekker seg mer enn tusen år tilbake i tid. Den tsjekkiske hovedstaden regnes som en av de vakreste byene i Øst-Europa.

Prahas bykjerne med sin labyrint av brosteinsgater er som skapt for vandring uten mål og mening – her venter det gledelige overraskelser rundt hvert gatehjørne. Praha er verdensberømt for sin vakre arkitektur, og de fleste stilarter er representert. Byen står faktisk på Unescos verdensarvliste. Den gamle bydelen huser en perle av historiske bygninger, som kan ta pusten fra de fleste. Praha er en enestående by, hvor du på sjarmerende vis blir ført langt tilbake i tid med de høylytte trikkene og den imponerende bygningskunsten.

Severdigheter
Praha er delt i to av elven Moldau, og er en av de mest spennende storbyene i Sentral-Europa. I den tsjekkiske hovedstaden finner du en rekke severdigheter og museer, i tillegg til gode shoppingmuligheter og et pulserende uteliv. Til byens største attraksjoner hører den vakre
Karlsbroen fra 1300-tallet og St. Vitus-katedralen. Karlsbroen er den eldste og mest kjente broen i Praha, og er en halv kilometer lang og over 600 år gammel. Broen binder sammen de to bydelene Stare Město og Malá Stran. Hvis du har mulighet, så legg turen forbi broen når solen går ned. Gatelyktene på broen blir nemlig tent av lyktemenn, og det er en helt spesiell opplevelse.

Fra de fleste steder i byen kan du se slottet, som er et av de største slottene i hele Europa. Den enorme bygningen er over 1000 år gammel, og er i dag residens for den tsjekkiske presidenten. Dersom du tar et besøk på slottet, så ikke glem å ta deg en tur rundt i slottets uberørte hager.

Selv om den gamle bydelen ikke inneholder så mye, så er den virkelig verdt et besøk. Den gamle bydelen er den eldste delen av Praha og har røtter så langt tilbake som år 1000. Den gamle rådhusplassen er byens store trekkplaster. Her finner du den astronomiske klokken, som tiltrekker seg oppmerksomhet fra et hav av mennesker.

Restauranter og natteliv
Praha er ikke bare historiske bygninger; dagens Praha er en levende storby med et stort utvalg av museer, butikker, restauranter, barer, øl-haller og kaféer. Det tsjekkiske øl regnes som verdens beste, og her nede tar de ølbryggingen alvorlig. Videre er det de tsjekkiske vertshusene som preger Praha’s natteliv. Her får du et bredt utvalg av smakfullt øl, og flere steder spiller de også live-musikk.

Maten i Praha er kanskje ikke den det snakkes mest om, men den er likevel veldig god. Du kan finne alt fra små, lokale restauranter til fancy Michelin-restauranter. Det aller beste er at prisene er svært overkommelige, også de med Michelin-stjerner. Byen har selvfølgelig også restauranter med internasjonale retter.

Shopping
Praha gjemmer også på et hav av gode shoppingmuligheter, og som de fleste andre storbyer, så har Praha flere store shoppingsentre. Byens største shoppingsenter heter Nový Smíchov, og her er det altså tre store etasjer med butikker. Er du på utkikk etter de lidt mer lokale butikkene, kan du gå forbi et av byens mange markeder. Her finner du alt mellom himmel og jord til overkommelige priser.

I gamlebyen kan du blant annet kjøpe tsjekkisk krystall til en rimelig penge og antikviteter og kunst. I gågaten Karlova er det gode shoppingmuligheter og Parizská, som går fra torget i gamlebyen og ned mot elven, er Prahas mest eksklusive handlegate.

Transport
I Praha kan du gå til det aller meste, da avstandene ikke er særlig store. Dersom du likevel skulle ha behov for transport, så er den offentlige transporten både forholdsvis enkel og billig. Under de travle gatene går metroen, som er den raskeste måten å komme seg rundt på. Metroen har tre linjer og har regelmessige avganger. En god måte å se byen på er å ta trikken. Den kjører også alle steder, hvor andre kjøretøyer ikke kan oppholde seg. Det er selvfølgelig også mulig å ta buss eller en av de mange taxiene.

Vår service
Når du reiser til Praha med Solia, bestiller du en fleksibel pakkereise. Det betyr at du flyr med rutefly og kan derfor selv bestemme hvor lenge du vil feriere. Det kan være alt fra en helgetur, en uke eller kanskje flere uker. Det er ikke skandinavisktalende reiseledere på reisemålet, men du kan alltid kontakte Solia, dersom det oppstår utfordringer eller spørsmål i løpet av reisen.

Finn din reise til Praha

FILTRERING

Reisende

Kalender

Velg varighet

  • 7

Hoteller

Kart

Klikk for å se hotellets beliggenhet