Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie
  • Tsjekkia

Tsjekkia

Tsjekkia – spennende historie og flotte severdigheter

Tsjekkia ligger i den sentrale delen av Europa. Etter kommunismens fall og åpningen av dørene mot resten av Europa i 1989, har Tsjekkia, og ikke minst hovedstaden Praha, utviklet seg til å bli en av Europas mest populære turistdestinasjoner. Det Tsjekkia som land mangler i størrelse, tar det igjen til det fulle med sin lange og fargerike historie.

Utenfor hovedstaden Praha ligger det flere maleriske borger og slott som bærer vitnemål om tidligere tiders velmaktsdager. Frodige landskaper og sjarmerende byer er ikke fremmedord. Landet er nemlig spekket med historiske severdigheter og en imponerende bygningskunst, som du ikke finner mange andre steder. I hovedstaden Praha, eksisterer det en helt unik og spesiell atmosfære, som florerer rundt i de små gatene.

Den sjarmerende hovedstaden
Praha er en utrolig flott og interessant by. Dette er ikke bare pga. de spennende, historiske severdighetene, men også fordi byen har en helt egen sjarme. Selv om Praha ikke er en av de største byene i Europa, så byr den på et vell av severdigheter som f.eks. Karlsbroen og den gamle bydel.

Prahas indre kjerne med sin intakte middelalder-arkitektur, tar deg 500 år tilbake i tid. Karlsbroen fra 1300-tallet over elven Moldau er en av Europas vakreste. Men Praha er ikke bare historiske bygninger; dagens Praha er en levende storby med et stort utvalg av museer, butikker, restauranter, øl-haller og kaféer. Det er rett og slett en opplevelse i seg selv å slentre rundt i de små gatene, og bare studere den vakre bygningskunsten og de lokale innbyggerne. Avslutt dagen med en iskald øl i en av byens mange øl-haller.

Verdensberømt øl
Det tsjekkiske ølet regnes som verdens beste, og her nede tar de ølbryggingen alvorlig. Det samme gjelder hva de spiser, og for deg som elsker godt kjøtt til middag er Tsjekkia det perfekte reisemålet. Det Tsjekkiske øllet har uten tvil satt landet på verdenskartet. Tsjekkias aller mest kjente øl, har du kanskje hørt om før; Budweiser Budvar og Pilsner Urquell. Øl-sortementet i Tsjekkia er svært bredt, og du kan velge mellom et hav av både lyse og mørke øl-typer. Har du lyst til å se hvordan ølet blir brygget, er det mulig å besøke et av de mange bryggeriene som landet huser.

Tsjekkisk gastronomi
Maten i Tsjekkia kan nok ikke betegnes som den mest fancy i verden. Til gjengjeld er maten meget velsmakende, porsjonene er store og du kan bli mett for en beskjeden pris. Tradisjonell tsjekkisk mat består typisk av kjøtt, poteter kål og dumplings. Maten er ikke så kraftig krydret, men til gjengjeld så mangler den sjelden hvitløk.

Fakta om Tsjekkia
I Tsjekkia bor det ca. 11 millioner mennesker. Landet var tidligere en del av det gamle Tsjekkoslovakia, men ble en uavhengig stat tilbake i 1993.

Reisemål

  • Praha

    Bli med til en storslått, gammel bydel og en perlerekke av historiske bygninger.

Finn din reise til Tsjekkia

FILTRERING

Reisende

Kalender

Velg varighet

  • 7