Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie
  • Stockholm

Om Stockholm

Stockholm – historisk, moderne og dynamisk

Bli med til den svenske hovedstaden, Stockholm – en perfekt by for storbyferie. Stockholm er en skjønnhet ved vannet og er bygget på ikke mindre enn 14 øyer. Uansett hvor du går kan du se vann, vakre bruer og sjarmerende bygninger. Stockholm er en hyggelig by, og regnes faktisk for å være en av de flotteste storbyene i hele Europa. Hvis du gjerne vil oppleve imponerende arkitektur og betagende utsikt, så er Stockholm perfekt.

Severdigheter i Stockholm
Stockholm mangler på ingen måte severdigheter. Her er det masse å se på uansett hva du liker. Byen byr på et vell av spennende museer som f.eks. Vasamuseet, som ligger i hjertet av byen. Museet er et av byens mest besøkte museer og huser et gammelt krigsskip fra 1700-tallet. Skipet skal ha vært en av den svenske flåtes flaggskip, men skipet kantret og sank pga. en konstruksjonsfeil. I 1956 ble skipet gjenoppbygd og er i dag meget godt bevart.

I hjertet av Stockholm ligger den gamle byen Gamla Stan, som er hovedstadens sjarmerende og brosteinsbelagte historiske sentrum. Gamla Stan kan dateres helt tilbake til høymiddelalderen og er i dag en labyrint av små gater og åpne plasser. Du må virkelig ikke glemme å ta deg en gåtur rundt i denne spennende bydelen. Her kan du nyte den flotte arkitekturen, suse rundt i de små butikkene, eller slappe av på en av de fine kaféene.

I den vestlige delen av Stockholm ligger den svenske kongefamiliens permanente residens, Drottningholm slott. Slottet har den nydeligste beliggenheten like ved en innsjø, og er dessuten omgitt av vakre hager og idyllisk skog. Slottet og dets omgivelser er på Unescos verdensarvliste og er virkelig verdt et besøk.

Restauranter og natteliv
Stockholm er en av de raskest voksende storbyer i Europa, og byens matscene henger heller ikke etter. Takket være miksen av de lokale og beboerne fra samtlige verdenshjørner, spenner utvalget av matlagingstradisjoner, stilarter og prisnivåer bredt. Her finnes det noe for enhver smak!

Den svenske hovedstaden er også spekket med valgmuligheter til de festglade. Her finner du alt fra små og hyggelige jazzkaféer til store, kjente nattklubber. I Stockholm kan du gå ut å danse til den lyse morgen på samtlige av ukens syv dager. Byens små, hyggelige barer har også åpent til sent på kvelden hver dag.

Shopping i Sverige
Det kan være en god idé å ta med en stor bag når du reiser til Stockholm. Byen er nemlig fylt med gode shoppingmuligheter i alle prisklasser. Stockholm har alt fra store shoppingsentre til de litt mindre gatene med små og unike butikker. Hvis du er på jakt etter dyre merkeklær, skal du ta turen forbi den eksklusive bydelen Österhalm. I Söderhalm kan du til gjengjeld finne masse trendy vintage og secondhand-butikker.

Transport
Du kan komme langt til fots i Stockholm, men skulle du likevel få bruk for offentlig transport er det enkelt å navigere rundt. Du har også mange muligheter, du kan f.eks. leie en sykkel eller ta båt. Du kan selvfølgelig også benytte deg av klassisk transport som buss, metro eller taxi.

Vår serivce
Når du reiser med Solia til Stockholm, bestiller du en fleksibel pakkereise. Det betyr at du flyr med rutefly og derfor kan du selv bestemme hvor lenge du vil være i Stockholm. Det kan være alt fra en helgetur til flere uker, alt etter hva som passer for deg. Det er ikke skandinavisktalende reiseledere på reisemålet, men du er alltid velkommen til å kontakte Solia, dersom det oppstår utfordringer eller spørsmål i løpet av reisen.

Finn din reise til Stockholm

FILTRERING

Reisende

Kalender

Velg varighet

  • 7

Hoteller