Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie
  • Tenerife

Bilder og video

Bli inspirert av bilder og video fra Tenerife.

Se bilder og video her >

Hoteller

Vi har et stort utvalg av hoteller på Tenerife.

Se våre hoteller her >

Om Tenerife

Tenerife – den største av Kanariøyene med opplevelser og deilige strender!

Tenerife er en av de sju bebodde Kanariøyene som tilhører Spania. Det er en vulkansk øy, og her finner man blant annet Spanias høyeste fjell. Foruten høye fjell er Tenerife et populært mål for turister som er glad i sol og bading. Solen, naturen og de mange aktivitetsmulighetene tiltrekker hvert år tusenvis av turister fra hele verden. Kombinasjonen av vakre strender og høye fjell danner de perfekte rammene for deres neste ferie. 

Strender og opplevelser
Kombiner vakre strender og sol med mange severdigheter og naturopplevelser – og så har du Tenerife. Langs kysten kan man ligge henslengt å nyte livet, tusle rundt på stranden og bade i det klare vannet. Mange av strendene på Tenerife har finkornet sand, og mørk lavasand. Mellom Playa de las Américas og Los Cristianos er sanden importert, og derfor også lysere. Det er en fin strandpromenade langs kysten, og flere vannsportsaktiviteter på de aller fleste strendene. Den fantastiske naturen inviterer derimot på opplevelser vekk fra kysten. Gled deg til flotte bananplantasjer, frodige skoger, et av verdens største vulkankratre og Spanias høyeste punkt, Teide.

På nye eventyr
Det er også enkelt å leie bil på øya. Veiene er fine og det er enkelt å kjøre rundt. Man kan også dra på eventyr mot de vingete fjellveiene og finne veien til vakre utkikksposter mot El Teide – det hvite fjellet, som strekker seg 3 718 meter opp i himmelen. Det er også mange muligheter for flotte gåturer i området. Det samme gjelder for Masca-dalen - den glemte by, som er utrolig vakker.

Hvor skal man bo?
Solia har nøye utvalgte hoteller og leiligheter for hver en smak på den sørlige delen av øya. De mest berømte feriebyene er Playa de las Américas og Los Cristianos. Begge områdene er kjent for sine mange herlige ferieaktiviteter og gode strender, men Los Cristianos er likevel et mer rolig sted. I forlengelse av disse to byene ligger Costa Adeje og Los Gigantes. Dette er to små hyggelige feriebyer, men likevel nær mange restauranter og Tenerifes store oplevelser.

FAKTA

Om Tenerife
Tenerife er den største av de syv Kanariske øyer. Her bor det ca. 853 000 innbyggere, men i løpet av året ankommer det hele fem millioner turister. Den største byen er Santa Cruz de Tenerife. Øya er skapt av tre vulkanutbrudd, hvor det siste bare var for 100 år siden. Øya er inndelt i flere forskjellige klimasoner, hvor den sørlige delen av øya er veldig tørr, mens den nordlige delen er frodig og grønn.

Avreise
Med Solia flyr du til Tenerife fra Oslo.
Flyet lander i Tenerifes sydlige lufthavn.

Flytid
Ca. 5 timer

Tid fra flyplassen til hotellene
Den tiden det tar med taxi fra flyplassen og til det første hotellet i det enkelte området.
- Los Cristianos: 30 minutter
- Playa de las Américas: 25
- Costa Adeje: 30 minutter
- Los Gigantes: 50 minutter

Dersom det er mye trafikk, kan det ta lengre tid.  

Tidsforskjell:
-1 time i forhold til Norge

Valuta
Euro.

Mat og drikke
På Tenerife finner du et vell av restauranter, som både serverer internasjonale og nasjonale retter i alle prisklasser. Dere finner restaurantene både i byområdene, men også langs strandpromenaden. Vi anbefaler at dere prøver lokal tapas på ferien deres – det smaker nemlig helt nydelig!
Det er også et stort utvalg av barer i Playa de las Américas og Los Cristianos.

Transport
Det er enkelt å kommer seg rundt på Tenerife – både med offentlig transport og med taxi – som også er forholdsvis billig. Det er også mulig å besøke naboøya La Gomera.

Leiebil
Hvis dere vil se øya i eget tempo, er det en god idé å leie bil. Dere kan leie bilen før avreise. Les mer her.

Sport og aktiviteter
Det er gode muligheter for å være aktiv på Tenerife. Utover golf, kan dere prøve forskjellige vannsportsaktiviteter, tennis, dykking, snorkling, minigolf, ridning, gåturer osv.

Golf på Tenerife
Dersom du vil spille golf, er Tenerife et opplagt valg. Øya har veldig mange spennende golfbaner, og det finnes utfordringer for alle uansett nivå.

Været på Tenerife
Tenerife har flere forskjellige klimasoner. Det betyr at øya i nord kan være grønn og frodig, mens i sør er øya preget av sol- og strandliv. På den sørlige delen ligger Solias utvalg av hoteller, hvor det om vinteren er en gjennomsnittstemperatur på over 20 grader! Et perfekt utgangspunkt for en deilig ferie.

Shopping
I ferieområdene på Tenerife finner dere mange suvenirbutikker kiosker og mindre supermarkeder. Det er også enkelte merkevarebutikker i nærheten. I hovedstaden Santa Cruz er det et enda større utvalg.

Vår service
Solia tilbyr fleksible pakkereiser til Tenerife. Det betyr at du kan reise slik det passer deg. Du velger selv reiselengde. Våre fleksible pakkereiser er uten skandinavisktalende reiseledere, men fortsatt med fly, hoteller og pakkereisegaranti. 

Været på Tenerife

Været på Tenerife

Finn temperaturer og værutsikter

Se været her >

Hoteller

Hotellkart

Klikk for å se hotellets beliggenhet

Finn reise

FILTRERING

Reisende

Kalender

Velg varighet

  • 14