Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie
  • Madrid

Om Madrid

Madrid – byen som aldri sover 
Reis til Madrid - byen hvor det serveres tapas døgnet rundt. Det spanske hovedstaden bugner av liv og rør både dag og natt, men klarer likevel på sjarmerende vis å blande det hektiske storbylivet med den sydlige atmosfæren. Madrid er et ekte mekka for matglade med utallige tapasrestauranter. Byen byr også på stemningsfulle smug og smale middelalderske gater, som summer av liv og spansk sjarme.

Severdigheter
Den spanske hovedstaden har lenge stått litt i skyggen av Barcelona, men Madrid har virkelig ikke noe å skamme seg over. For selv om Madrid verken har Barcelonas kystlinje eller La Sagrada Familia, så byr hovedstaden på mange enestående severdigheter, som f.eks. kongepalasset. Kongepalasset er den spanske kongefamiliens tidligere residens, som imponerer både i kraft av dets størrelse, men også dets prakt. Du kan enkelt bruke mange timer på å gå rundt i dette store palasset, for det har nemlig ca. 3000 rom, noe som gjør det til et av de største palassene i Vest-Europa. 

Når du reiser til Madrid, må du ikke glemme å ta en gåtur opp og ned Gran Vila. Her er det massevis av biler og mennesker som beveger seg frem og tilbake på gaten, som også kalles Spanias svar på Broadway. Gaten er spekket med store og eksklusive butikkjeder, kinoer, teatre, nattklubber og barer.

I hjertet av byen liker Puerta del Sol, som er Madrids sentrum i det knudrete nettet av gater og smug. Puerta del Sol er byens viktigste og offentlige plass, som setter rammene for alt fra store politiske demonstrasjoner, til feiring av nyttårsaften.

Dersom du trenger et pusterom fra Madrids travle byliv, er parkene et godt sted å slå seg ned. Madrid er en av de grønneste storbyene i hele Europa med flere trær og grønne områder spredt rundt i byen. Den spanske hovedstandens største park, Jardines del Buen Retiro, er et samlingspunkt for alle. Her nyter både lokale innbyggere og turister en hyggelig piknik eller en båttur på sjøen.

Restauranter og natteliv
Du trenger ikke å gå mange skritt i Madrid før du møter på en tapasbar – byen er spekket med dem! Glem ikke å smake på det beste fra det spanske kjøkken, det er en smaksopplevelse du virkelig ikke vil gå glipp av. Ønsker du likevel litt avveksling, så byr Madrid også på mange andre forskjellige restauranter med retter for enhver smak.

Utelivet i Madrid er utrettelig. Byen bugner av barer og nattklubber, som har åpent helt ut i de tidlige morgentimer. Noen slår først av musikken kl. 10.00 om formiddagen! Du finner alt fra små, mørke puber til store, eksklusive klubber, hvor du kan være heldig å støte på både kjendiser og fotballspillere.

Shopping i Madrid
Shoppingmulighetene i Madrid er det ikke noe å utsette på. Her finner du alt fra kjente kjedebutikker og store kjøpesentre, til mindre spanske butikker. Madrid er kjent for å ha opptil flere loppemarkeder i løpet av uken. Byens største loppemarked, El Rastro, finner sted hver søndag. Da fylles gaten av hele 3500 små boder, hvor du kan finne alt fra helt nye klær til brukte bøker.

Slaget om Madrid
Spanjolene er veldig begeistret for fotball, og spesielt i Madrid så fyller fotballen mye. De to La Liga-gigantene Real Madrid og Atletico Madrid har hjemmebane i byen, og en tur på en av de to stadionene er definitivt en stor opplevelse.

Transport
Når du befinner deg i sentrum av Madrid, kan du enkelt gå til det meste. Ellers er metroen en veldig fin måte å komme seg rundt på. Hvis du oppholder seg sentralt i Madrid, er det ikke langt mellom metrostasjonene. Jo lenger du kommer vekk fra sentrum, jo lengre blir det mellom dem. Det er også mulig å ta buss i Madrid. Det finnes både busser som kjører faste ruter i byen, men også turistbusser som fokuserer på de store attraksjonene.

Vår service
Når du reiser med Solia til Madrid, bestiller du en fleksibel pakkereise. Det betyr at du flyr med rutefly og derfor selv kan bestemme hvor lenge du vil være i Madrid. Det kan være alt fra en helgetur til flere uker. Det finnes ingen skandinavisktalende reiselederservice på destinasjonen, men du kan alltid kontakte Solia dersom det skulle oppstå utfordringer eller spørsmål.

Finn din reise

FILTRERING

Du er nå i bestillingsprosessen til en:


Fleksibel pakkereise

Viktig info

• Du velger selv hvor lenge du skal være borte.
• Reisen er på egen hånd, men du kan alltid kontakte oss. 
• Reisen er dekket av den norske pakkereiseloven.
• Prisene er dynamiske og kan endre seg frem til bestilling.
• 1 stk. innsjekket bagasje er inkludert.Sortér på

Avreise

Pris

Reisemål

Reisetype

Standard

Måltider

Fasiliteter

Reisende

Kalender

Sortér på
Pris på
Standard

Velg varighet

  • 4
  • 11

Kart

Klikk for å se hotellets beliggenhet