Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie
  • Lanzarote

Bilder og video

Bli inspirert av bilder og video fra Lanzarote.

Se bilder og video her >

Hoteller

Vi har et stort utvalg av hoteller på Lanzarote.

Se våre hoteller her >

Om Lanzarote

Lanzarote - hyggelig, vakker og smakfull

Lanzarote er en ferievennlig øy med et mektig vulkanlandskap, overflod av solstråler og herlige sandstrender. Lanzarotes spesielle natur og avslappende atmosfære lokker til seg besøkende fra hele verden.

Bo ved Lanzarotes vakreste badesteder 
Når du reiser til Lanzarote med Solia kan du velge mellom ferievennlige hoteller og leiligheter i de tre beste badebyene langs sydøstkysten. Costa Teguise, som ligger lengst nord, er en mindre turistby med tre badebukter mellom lavasteinklippene. Byen har en lekker strandpromenade og har en av øyas to golfbaner like i nærheten. Legendariske Puerto del Carmen har øyas lengste sandstrand og kan by sine besøkende på gode shoppingmuligheter og et rikt og variert natteliv. Playa Blanca er en litt roligere by ved sydspissen av øya, med utsikt over naboøya Fuerteventura. Her bor du i nærheten av de berømte Papagayostrendene med naturreservat-status. 

Lanzarotes spesielle arkitektur 
Det er særlig to arkitekter som har satt sitt preg på Lanzarote. Den første er Moder Jord, som gjennom årtusener med vulkansk aktivitet har skapt en topografi full av imponerende naturscener som enkelte steder er rene månelandskap. Den andre er øyas verdensberømte kunstner César Manrique, som med kontrollert arkitektur, fargevalg og en viss ordenssans, lykkes med å få turismeutbyggelsen til å holde seg innenfor gitte rammer. Her er bebyggelsen med få unntak hvit og lav, og dekorert med dører, vinduslemmer og tredetaljer i grønt og blått. 

Nesten alltid sol! 
Når du reiser til Lanzarote bor du bra, uansett reisemål. Øya byr på nesten 300 soldager i året, og har minst nedbør av Kanariøyene. 

Aktivitetstilbud 
Dersom dere ønsker aktiviteter på ferien, så har Lanzarote masse å by på! På våre reiser til Lanzarote har du mulighet til å være med på en rekke utflukter og aktiviteter, som markedsdag i Teguise, dyphavsfiske, vulkansafari og mye mer. De forskjellige utfluktene bestilles separat på reisemålet. Se utfluktssiden for priser og mer informasjon. 

Golf på Lanzarote
Hvis dere ønsker å kombinere ferien med golf, så er Lanzarote et svært godt valg. Klimaet byr på fine dager til å spille på øyas to flotte baner, Costa Teguise og Lanzarote Golf. Begge banene har lekker beliggenhet i øyas fortryllende landskap, og uansett om du er nybegynner eller en erfaren golfspiller, så får du utfordringer her på Lanzarotes baner. 


FAKTA OM LANZAROTE

Beliggenhet:
Lanzarote ligger lengst øst av de syv Kanariøyene, på 28. breddegrad ca. 10 mil fra den nordafrikanske vestkysten. Øya har et areal på ca. 800 km².

Innbyggertall:
Drøyt 140.000

Avreise
Med Solia kan du reise til Lanzarote fra Oslo.

Flytid
Ca. 5 timer og 30 minutter.

Transport fra flyplassen
Transporttiden med taxi fra flyplassen og til de ulike områdene er følgende:
- Puerto del Carmen: 15 minutter
- Puerto Calero: 25 minutter
- Playa Blanca: 45 minutter

Dersom det er tett trafikk kan transporttiden blir lengre.

Tidsforskjell:
-1 time i forhold til Norge

Valuta
Euro. De fleste steder kan man benytte kredittkort

Klima:
Svært ferievennlig klima med rundt 300 soldager i året. Lanzarote har færrest nedbørsdager av Kanariøyene (ca. 15 i året).

Strender og bading:
Mange fine sandstrender med forskjellige typer sand langs hele sydøstkysten fra Costa Teguise (Playa de las Cucharas) via Puerto del Carmen (Playa de los Pocillos) til Playa Blanca (Los Papagayos).

Restauranter:
Stort restauranttilbud med både lokale spesialiteter og internasjonalt kjøkken – i alle prisklasser. Restaurantene ligger i byområdene, men også langs strandpromenaden. Vi anbefaler at dere tester lokal tapas og fisk på ferien deres – det smaker nemlig fantastisk!

Uteliv:
Rikt og variert uteliv med mange uteserveringer, barer og dansesteder, først og fremst i Puerto del Carmen. Roligere natteliv i området Playa Blanca.

Sport:
Golf, tennis, riding, squash, terrengsykling osv.

Offentlig kommunikasjon:
Godt bussnettverk med lokalbusser mellom byene på øya. Flere hoteller tilbyr gratis badebusser. Ferge mellom Playa Blanca og Corralejo på Fuerteventura. Taxi er forholdsvis billig.

Leiebil
Det er en god idé å leie bil på Lanzarote, dersom dere ønsker å oppleve øya i deres eget tempo. Bilen kan forhåndsbestilles fra Norge til flyplass/hotell. Les mer her

Vår service på Lanzarote
Solia tilbyr fleksible pakkereiser til Mallorca. Det betyr at du kan reise slik det passer deg. Du velger selv reiselengde. Våre fleksible pakkereiser er uten skandinavisktalende reiseledere, men fortsatt med fly, hoteller og pakkereisegaranti. Du kan alltid se om dere bestiller en charter- eller fleksibel pakkereise når dere bestiller en reise. 

Costa Teguise – flotte sandstrender og aktivitetsmuligheter

På Lanzarotes sørkyst ligger Costa Teguise – et paradis for dere som vil slappe av, vindsurfe eller spille golf. Omgivelsene er rett og slett helt perfekte – uansett om dere vil være aktive, nyte en avslappende familieferie eller bare nyte den hyggelige og livlige stemningen.

Vakre strender og vindsurfernes paradis
Selve hjertet i Costa Teguise er uten tvil den 600 meter lange sandstranden, Playa de las Cucharas. Nyt livet og solen på stranden og kom helt ned i gir. Avslutt dagen langs strandpromenaden, hvor det både ligger butikker og restauranter. Vinden fra nord gjør også stranden opplagt for vindsurfing, og dersom man ikke er opptatt av det, kan man bare nyte den deilige vinden.

Lokale opplevelser
Drar dere ca. to kilometer inn i landet, kommer dere til øyas tidligere hovedstad, Teguise. Gå en tur mellom de gamle bygningene og husene i ren spansk kolonistil. Hver søndag er det marked i byen, hvor dere kan handle med de lokale. Det er heller ikke langt til den nåværende hovedstaden, Arrecife. Her kan dere shoppe løs i hovedgaten León y Castillo.

Opplev Lanzarote
Lanzarote er full av opplevelser både til lands og til vanns. Ta turen rundt hele øya, besøk naboøya Fuerteventura eller lei en bil. Veiene er fine, og det er mye å oppleve! Dra f.eks. til Puerto del Carmen eller besøk den eksklusive marinaen, Puerto Calero. Vinregionen La Geira og nasjonalparken Timanfaya er absolutt også verdt et besøk.

Golf på Lanzarote
Det er magne muligheter for å være aktiv på Lanzarote, men Teguise er det opplagte valget dersom dere vil spille golf. Få kilometer fra byen ligger nemlig en av øyas beste golfbaner. Banen ligger med fin beliggenhet i naturen og er både underholdende og utfordrende.

Transfer
Det tar ca. 20 minutter å kjøre (taxi) fra flyplassen til det første hotellet i Costa Teguise.

 

Reisemål

Været

Været på Lanzarote

Finn temperaturer og værutsikter for din reise. 

Se været her >

Kart

Klikk for å se hotellets beliggenhet

Finn reise til Lanzarote

FILTRERING

Reisende

Kalender

Velg varighet

  • 7

Utflukter

Catlanza

Båttur til Papagayostrendene!

Denne båtturen starter fra elegante Puerto Calero og tar deg til de vakre Papagayostrendene som ligger på sydspissen av øya. Vi tilbringer dagen på en flott katamaran med et hyggelig mannskap. Det blir mulighet til å bade fra båten, snorkle og prøve jetski. Du kan også bare bli liggende på dekk og sole deg, dersom du foretrekker det. Lunsj og gratis drikke er inkludert i turen.

Turen bestilles på reisemålet og koster ca

€ / voksen

€/ barn

Gran Tour

Komplett øytur!

Gran Tour er den perfekte turen for deg som ønsker å se så mye som mulig av Lanzarote på en dag. Du oppdager Lanzarotes vakre og månelignende vulkanlandskap i nasjonalparken Timanfaya og den grønne sjøen " El Golfo. Du får også smake på lokaprodusert vin i La Geria. Etter lunsj går turen gjennom den gamle hovedstaden Teguise opp til en av Lanzarote vakreste utsiktspunkt, el Mirador del Rio.

 

Turen bestilles på reisemålet og koster ca

€ / voksen

€ / barn

Rancho Texas

Besøke dyrehagen utenfor Puerto del Carmen!

Har du noen gang sett en papegøye sitte på en sykkel, en sjøløve dans eller en ørn som flyver så nær over hodet at den kan ta tak i håret ditt? I Zoo Rancho Texas hender spennende og uventede ting. Her finnes blant annet en hvit tiger, bisonokser, skilpadder og krokodiller. Dessuten vises populære show der dyrene er de store stjernene. Det er også mulig å reservere en svømmetur med en sjøløve!

 

Turen bestilles på reisemålet og koster ca

€ / voksen

€ / barn

Submarine

Ta med deg familien og opplev Lanzarotes magiske undervannsverden!

Fra den eksklusive marinaen Puerto Calero forlater vi land i en ubåt. Etter en kort tur ut fra havnen begynner vannet å stige over vinduet, og snart har undervannseventyret begynt. Her sitter du virkelig på den beste plassen, og kan nyte synet av mange fisker på nært hold!

Turen bestilles på reisemålet og koster ca

€ / voksen

€ / barn