• Været på La Palma

Den frodige øya med sol og varme

Gjennomsnittstemperatur på La Palma

  JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES

20 20 21 22 22 23 25 26 26 25 23 21
15 15 16 16 17 17 20 21 21 20 18 16
19 18 19 19 19 20 22 23 23 23 22 20

 DAG     NATT    HAV

Været

La Palma – et urørt paradis med skjønt klima

Øya La Palma er en del av den populære øygruppen, De Kanariske øyer, som f.eks. består av Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura og Lanzarote. Mens de andre Kanariøyene har vært foretrukne reisemål på grunn av det fantastiske klimaet, så er La Palma forholdsvis ny i turistmessig sammenheng. Etter hvert har flere og flere fått øynene opp for øyas mange kvaliteter, spesielt været som er veldig behagelig hele året og med masse solskinn.

Unik beliggenhet

La Palma er den nordvestligste av Kanariøyene og har åpent hav mot sin vestvendte side. Akkurat som på de andre Kanariøyene nyter besøkende på La Palma godt av øyas beliggenhet, som sikrer et perfekt temperert klima året rundt. Som på de andre øyene, kan man også på La Palma kjenne de varme vindene, som blåser fra Saharas ørken – spesielt om sommeren. Selv om temperaturene kan snike seg høyt opp i sommermånedene, så føles det aldri for varmt på La Palma. Dette er på grunn av de atlantiske kystvindene, som er med på å gjøre det mer behagelig.

Fint vær året rundt

Hvis du lengter etter avslapning i solen, ved bassenget eller på stranden, så kan La Palma innfri dette helt uten problemer. Forholdene er tilrettelagt for en herlig badeferie! Det er ikke store variasjoner i årstidene på øya, men de varmeste månedene er august og september. Da ligger gjennomsnittstemperaturen på 26 grader med åtte solskinnstimer om dagen. November, desember og januar byr også på masse av sol og gjennomsnittstemperaturen for disse månedene ligger fra 20-25 grader.

Regionale forskjeller i været

Øya er den femte største av Kanariøyene og er kjent for å kunne by på varierende værforhold, innenfor en veldig liten radius. Det vil si at du kan oppleve sol og varme ett sted, og så se gråvær kun et par kilometer unna. Akkurat som på Gran Canaria er det to forskjellige klimasoner på La Palma, noe som betyr at den sørligste og østlige delen av øya er kjennetegnet ved varmt og tørt vær året rundt, mens det nordlige delen har litt lavere temperaturer. Det betyr til gjengjeld også at det er denne delen som er mer frodig, og som har en rikere planteliv. Dersom dere reiser til La Palma for å gå på turer og oppleve den vakre naturen, så finner dere det perfekte utgangspunktet her. Det er uansett snakk om minimale nedbørsmengder sammenliknet med det vi er vant med hjemme i Norge.

Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie

Del webadressen via epost.