Alle reiser
Premium- og rundreiser
  • Fuencaliente

Fuencaliente

 

Reis med charter til Fuencaliente på La Palmas solsikre sydvestkyst! På Hotel La Palma Princess bor du godt med vakker utsikt over Atlanterhavet. 

På La Palmas solsikre sydkyst ligger Fuencaliente. Her bor du på det fantastiske hotellet Hotel La Palma Princess, med en formidabel utsikt over Atlanterhavet. Fuencaliente er det området på La Palma som har fleste soltimer, og er i tillegg til gode hoteller også kjent for sine vinmarker og bananplantasjer. Vandring langs vulkankratere er populært her.

Ti bassenger og mektig utsikt

Litt utenfor den lille byen Fuencaliente ligger en av La Palmas beste ferieresorter, Hotel La Palma Princess. Her er det ikke mindre enn ti bassenger og en kunstig sandstrand. Det finnes også mange forskjellige fasiliteter – slapp av i hotellets spa eller spill tennis. Hele oppholdet er med all inclusive, noe som gjør ferien rimeligere og bekymringsfri. Et godt valg for familier og par!

Flere opplevelser

Solia tilbyr flere opplevelsesrike utflukter på La Palma. Bli for eksempel med på en uforglemmelig fottur eller øyrundtur. Du kan også leie en bil og kjøre rundt i det varierte og vakre landskapet. Det er en god idé å bestille leiebil samtidig som du bestiller reisen, da det er et begrenset antall leiebiler på øya.

Kart

Fakta og vær

Fakta og vær La Palma
  jan feb mar apr mai jun jul aug sep okt nov des
dagtemp 20 20 21 21 22 23 25 26 26 25 23 21
nattemp 15 15 16 16 17 17 20 21 21 20 18 16
vanntemp 19 18 19 19 19 20 22 23 23 23 22 20
                         

 

 

Ankomst
Solias skandinavisktalende reiseledere ønsker deg velkommen på flyplassen på La Palma. De sørger for at gjester som har bestilt busstransport kommer fram til hotellene. Det tar ca. 15 minutter å kjøre til det første hotellet i Los Cancajos og 45 minutter til hotellene i Fuencaliente. 

Billeie
Det er en god idé å leie bil og utforske La Palma på egen hånd. Øya byr på et utall spennende opplevelser. Veiene er velholdte og godt skiltet, så det er lett å kjøre bil. Vi anbefaler å leie bil samtidig som reisen bestilles, da antallet leiebiler på øya er begrenset. 

Drikkevann
Det anbefales å kjøpe vann på flasker.

Elektrisitet
Spenningen er 220 volt som i Norge, og du kan umiddelbart bruke samme kontakter som hjemme. På noen hoteller kan det likevel forekomme stikkontakter med små hull, og disse kan ikke benyttes til elektriske artikler med tykke stikker.


Strender
Det er mange fine lavasandstrender på La Palma, blant annet på østkysten i Los Cancajos og ved Puerto Naos på vestkysten. På øyas nordkyst ligger de berømte saltvannsbassengene Piscinas de la Fajana.  

Sport

Det er et stort utvalg av sportsmuligheter – spesielt vandre- og sykkellruter. Like ved Los Cancajos ligger det et sportsanlegg med olympiske svømmebassenger, tennisbaner og strandvolleybaner. Her kan man også drive med yoga.  

Telefon
Når man ringer fra Norge til et spansk nummer, skal det først tastes 00 34. Når man ringer fra La Palma til et norsk nummer, skal det først tastes 00 47.

Tidsforskjell
Der er en times forskjell mellom Norge og La Palma. Når klokken er 12 i Norge, er den 11 på La Palma.

Ut å spise
Det spanske kjøkken er en veldig positiv opplevelse og prisnivået er behagelig. Enten du ønsker okse-, lamme- eller svinekjøtt, fisk eller skalldyr, kan spanske kokker virkelig utrette mirakler.
På Kanariøyene bør man prøve de tradisjonelle små poteter med mojo-saus. Reiselederne anbefaler gjerne restauranter som lever opp til gjestenes forventninger.

En god middag med en flaske vin for to personer kommer på ca. kr 450,-. Der ligger flere gode restauranter og tapasbarer i hovedstaden Santa Cruz de la Palma og i Los Cancajos. 

Valuta
Euro. Norske penger kan veksles i bankene på La Palma. Alle internasjonale kredittkort kan benyttes. Man kan ta ut kontanter i minbanker. Banken tar et gebyr på kr. 30 - 65,- pr. gang - avhengig av korttype.

Opplev mer på La Palma

Nordsiden av La Palma
Det nordlige La Palma

Opplev La Palmas eldgamle og frodige skoger som dekker den nordøstlige delen av øya.

Turen går langs svingete fjellveier mot østkysten og skogsområdet Los Tilos, hvor vi går en tur gjennom den velduftende laurbærskogen. Deretter fortsetter turen til det lille stedet Barlovento for lunsjpause på en lokal restaurant. På ettermiddagen besøker vi en romfabrikk.

Heldagsutflukt inkl. lunsj.

Tur til Santa Cruz
Santa Cruz de la Palma

Tur til La Palmas sydspiss og vulkanen San Antonio. Etter en kort spasertur langs det store krateret går reisen videre til øyas vakre hovedstad, Santa Cruz de la Palma. Etter en kort fellesvandring gjennom byens gamle sentrum er det lagt inn tid for shopping og sightseeing på egen hånd. Prøv Spanias beste kaffe, som finnes på den prisbelønte baren Don Manuel midt i sentrum.

Heldagsutflukt (lunsj ikke inkl.) fra Puerto Naos og Fuencaliente.

Utflukten bestilles på stedet. Pris ca. € 40

Stjernekikking på La Palma
Stjernekikking

La Palma er berømt for sin klare stjernehimmel. Rett etter solnedgang reiser vi til museet "Centro de Visitantes" ved vulkanen San Antonio. Kvelden innledes med prøvesmaking av den lokale vinen fra Bodegas Teneguía. Et utvalg av tapas serveres til vinen. Etterpå blir det stjernekikking utendørs under ledelse av en astrofysiker. Utflukten arrangeres kun om været er klart og skyfritt.

Kveldsarrangement som varer ca. 3 timer, og går fra Puerto Naos og Fuencaliente.

Denne utflukten inngår kun i våre Premiumreiser og kan ikke bestilles utenom.

Hvaler og delfiner utenfor La Palma
Hvaler og delfiner

La Palmas vestkyst er et supert utgangspunkt for å dra på hval- og delfinsafari. I løpet av en to timers båttur holder vi utkikk etter hval, delfiner, flyvefisk og havskilpadder. Båten tar oss til noen av de naturlige grottene langs kysten og den fine stranden Playa de la Veta. 

Utflukten bestilles på stedet. Pris ca. € 35-50 (avhengig av fartøy og seilingsrute).

La caldera Taburiente
La Caldera de Taburiente med vinsmaking

La Caldera de Taburiente er med en diameter på ca. 9 kilometer et av verdens største vulkankratere. Krateret er omgitt av flere fjelltopper med en høyde på over 2400 meter, og området ble utnevnt til nasjonalpark så tidlig som i 1954. For å oppleve den unike naturen på nært hold spaserer vi mellom de to utkikkspunktene Mirador de la Cumbrecita og Mirador de las Chozas. Hjemturen går via Fuencaliente og vingården Bodegas Teneguía, hvor vi prøvesmaker på lokale viner.

Heldagsutflukt (lunsj ikke inkl.) 

Utflukten bestilles på stedet. Pris ca € 35

Roque de los Muchachos, La Palmas høyeste fjell
Roque de los Muchachos
Tur til La Palmas høyeste fjell

Veien opp til La Palmas høyeste fjell, 2426 m.o.h, slynger seg langs fjellveier med flere utkikkspunkter hvor vi stopper og beundrer utsikten over Atlanterhavet og La Palmas dramatiske landskap. Vi besøker bondens marked og blir servert lunsj i Garafia på øyas nordvestre hjørne. Dagens høydepunkt blir klatringen opp til toppen av Roque de los Muchachos, hvor det blir en velfortjent pause for å ta omgivelsene i øyesyn.

Heldagsutflukt inkl. lunsj

Del webadressen via epost.