Alle reiser
Premium- og rundreiser

Fakta og vær

Fakta og vær

Ankomst
Solias skandinavisktalende reiseledere ønsker deg velkommen på flyplassen på La Palma. De sørger for at gjester som har bestilt busstransport kommer fram til hotellene. Det tar ca. 15 minutter å kjøre til det første hotellet i Los Cancajos og 45 minutter til hotellene i Fuencaliente.
NB! Gjester som bor på Hotel Hacienda de Abajo må ta seg til hotellet på egen hånd. Leiebil anbefales.

Billeie
Det er en god idé å leie bil og utforske La Palma på egen hånd. Øya byr på et utall spennende opplevelser. Veiene er velholdte og godt skiltet, så det er lett å kjøre bil. Vi anbefaler å leie bil samtidig som reisen bestilles, da antallet leiebiler på øya er begrenset.

Drikkevann
Det anbefales å kjøpe vann på flasker.

Elektrisitet
Spenningen er 220 volt som i Norge, og du kan umiddelbart bruke samme kontakter som hjemme. På noen hoteller kan det likevel forekomme stikkontakter med små hull, og disse kan ikke benyttes til elektriske artikler med tykke stikker.

Strender
Det er mange fine lavasandstrender på La Palma, blant annet på østkysten i Los Cancajos og ved Puerto Naos på vestkysten. På øyas nordkyst ligger de berømte saltvannsbassengene Piscinas de la Fajana. 

Sport
Det er et stort utvalg av sportsmuligheter – spesielt vandre- og sykkellruter. Like ved Los Cancajos ligger det et sportsanlegg med olympiske svømmebassenger, tennisbaner og strandvolleybaner. Her kan man også drive med yoga. 

Telefon
Når man ringer fra Norge til et spansk nummer, skal det først tastes +34. Når man ringer fra La Palma til et norsk nummer, skal det først tastes +47.

Tidsforskjell
Det er en times forskjell mellom Norge og La Palma. Når klokken er 12 i Norge, er den 11 på La Palma.

Ut å spise
Det spanske kjøkken er en veldig positiv opplevelse og prisnivået er behagelig. Enten du ønsker okse-, lamme- eller svinekjøtt, fisk eller skalldyr, kan spanske kokker virkelig utrette mirakler.
På Kanariøyene bør man prøve de tradisjonelle små poteter med mojo-saus. Reiselederne anbefaler gjerne restauranter som lever opp til gjestenes forventninger.
En god middag med en flaske vin for to personer kommer på ca. kr 450,-.
Der ligger flere gode restauranter og tapasbarer i hovedstaden Santa Cruz de la Palma og i Los Cancajos.

Valuta
Euro. Norske penger kan veksles i bankene på La Palma. Alle internasjonale kredittkort kan benyttes. Man kan ta ut kontanter i minbanker. Banken tar et gebyr på kr. 30 - 65,- pr. gang - avhengig av korttype.

Klima
La Palma er delt inn i to vidt forskjellige vær- og vegetasjonssoner på grunn av fjellkjeden midt på øya. Vinden fra nordøst driver skyene mot midten av øya. Dette fører til en eviggrønn, delvis subtropisk vegetasjon, og det er mye grønnere på østsiden enn på vestsiden. Det ser en tydelig i sommermånedene.

Vestsiden er tørr og har vesentlig flere timer sol. Her ligger gjennomsnittstemperaturen på 20 grader, mens i august kan temperaturen stige til 30 grader. I januar kan temperaturen synke til 10 grader. I høyereliggende strøk er natt- og morgentemperaturene betydelig lavere enn ved havnivå.

  jan feb mar apr mai jun jul aug sep okt nov des
dagtemp 20 20 21 21 22 23 25 26 26 25 23 21
nattemp 15 15 16 16 17 17 20 21 21 20 18 16
vanntemp 19 18 19 19 19 20 22 23 23 23 22 20
                         

Del webadressen via epost.