Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie
  • La Palma

    LA PALMA

Bilder og video

Bli inspirert av bilder og video fra La Palma.

Se bilder og video her >

Hoteller

Vi har et stort utvalg av hoteller på La Palma.

Se våre hoteller her >

Om La Palma

Den vakreste og mest urørte av Kanariøyene

La Palma er uten tvil den vakreste og den mest urørte av Kanariøyene. Naturen er helt nydelig og fylt av kontraster. Gå på oppdagelse på «den grønne øya» mellom fjell, vulkankratre, skog og regnskog. Ta også en tur til de små, idylliske og hyggelige byene, eller len deg tilbake og nyt full avslapning på de flotte og mørke vulkanstrendene.

La Palma er den perfekte kombinasjonen for dere som både vil slappe av, men også oppleve og være aktive. Her er finnes det både lekre strender og flotte hoteller for ren avslapning, men også mange aktivitetsmuligheter både for dere som vil gå turer, prøve terrengsykling eller noe helt annet. På La Palma er nemlig alt mulig! Solia flyr direkte til denne vakre perlen fra Gøteborg, og vi har skandinavisktalende reiseledere på øya.

Utallige opplevelser
La Palma er en av de mindre Kanariøyene og er ikke fullt så kjent, men ikke desto mindre av opplevelser! Det deilige klimaet, stillheten og roen gir deg mulighet til å komme helt ned i gir, mens turstier, naturlige havbassenger, varme kilder, sykling, klatring, sigarer og bananplantasjer byr inn til mange lokale opplevelser.

Unik natur og flotte turstier
Øya byr på ikke mindre en 1000 km med turstier! La Palma er grønn og full av vakker natur og ikke mindre enn 40 % er dekket av skog. Øya er derfor et paradis for naturelskere som vil oppleve omgivelsene på nært hold. Nasjonalparken Parque Nacional de la Caldera de Taburiente er et syn for guder.

På hele øya kan dere finne mange turstier og ruter. Alle er oppmerket, så det er enkelt å finne frem. Prøv flere forskjellige, for klimaet vil imponere på helt forskjellige måter. Selv om øya ikke er særlig stor, skifter landskapet karakter, fra ørken i sør til regnskog i nordøst.

Noen av rutene legger også opp til sykling, mens det kan klatres i kraterkanten, og man kan ri på hest på stranden. Uansett hvilken aktivitet dere velger, så kan dere nyte vakker utsikt hele veien. 

Nattens stjerner
På La Palma ligger et av verdens beste observatorier, «Observatorio de Roque de los Muchachos”. Her står 14 store teleskoper, for øyas beliggenhet midt i Atlanterhavet og de høye fjellene gir et fantastisk syn på stjernehimmelen. Dette er en fantastisk opplevelse!

Et lite stykke Cuba
La Palma overrasker ofte – midt i en åsside sendes tankene plutselig til Cuba. Her ligger nemlig øyas sigarfabrikk, og her produseres noen av Europas fineste sigarer. Tankene ruller derfor tilbake til den kubanske delen av verden på et av øyas destillerier, hvor de produserer rom og likører.

Øyas vakre hovedstad Santa Cruz de la Palma
Santa Cruz er et særdeles hyggelig bekjentskap! En vandring gjennom byen er som å ta et skritt inn i en svunnen tid. Den vakre gamlebyen er nesten uforandret siden kolonitiden, med pastellfargede herskapshus med særegne trebalkonger fra 1500-hundretallet og brosteinssmug. Her venter også historiske severdigheter og små butikker. Den maritime stemningen er til å ta og føle på.

Spanias beste kaffe
Midt i hovedstaden Santa Cruz ligger El Café de Don Manuel. I oktober 2015 vant kaféeieren Rayco Rodríguez førsteplassen i den nasjonale finalen mellom landets beste baristas. Du kan altså få Spanias aller beste espressokaffe her!

Premiumreiser på La Palma
Solia tilbyr to opplevelsesrike Premiumereiser på La Palma, hvor begge to er med skandinavisktalende reiseledere. Her kan du forvente et spennende utfluktsprogram og hyggelige fellesmåltider. Velg den Premiumreisen som passer deg best, La Palmas' kontraster eller La Palma - den lille øya med den storslagne naturen

Om La Palma
La palma er den nordvestligste av De Kanariske øyer, Her bor det ca. 87.000 innbyggere, og øya har et areal på 708 km2. Øyas høyeste punkt heter Roque de los Muchachos og har en høyde på 2.426 meter.FAKTA OM LA PALMA

Avreise 
Med Solia kan du reise til La Palma fra Gøteborg. 
Herfra flyr vi direkte til La Palma.

Flytid
Ca. 5,5 timer.

Transfertiden er tiden fra lufthavnen til det første hotellet på La Palma. 
- Los Cancajos: 15 minutter
- Fuencaliente: 45 minutter
- Tazacorte: 1 time

Dersom det er mye trafikk, kan transferen ta lenger tid. 

Tidsforskjell
-1 time i forhold til Norge.

Valua
Euro. En euro svarer til 9,50 norske kroner (våren 2019). De fleste steder kan man også benytte kredittkort.

Strender
La Palma har mange fine sandstrender. Øya er en vulkanøy, og derfor er sanden også mørk lavasand. En av øyas beste strender ligger i Los Cancajos i øst og Puerto Naos i vest. I nord ligger de berømte havbassengene «Piscinas de la Fajana». Resortet La Palma Princess på sørkysten har laget sin helt egen strand av lys sand.

Mat og drikke
På La Palma finner du mange restauranter som serverer både internasjonale og nasjonale retter i alle prisklasser. De fleste restaurantene ligger i hovedbyen Santa Cruz de La Palma og i feriebyen Los Cancajos. Restaurantene finner dere både i byområdene, men også langs strandpromenaden. Vi anbefaler at dere prøver den lokale tapasen på ferien deres – det smaker nemlig helt fantastisk! Resortet La Palma Princess har tre forskjellige restauranter.

Det er også et tilbud av barer i Los Cancajos og Santa Cruz de la Palma. På resortet La Palma Princess er det kveldsunderholdning flere ganger i uken.

Transport
Det er enkelt å komme seg rundt på La Palma, både med offentlig transport og med taxi, som er forholdsvis billig.

Været
La Palma er som de andre Kanariøyene inndelt i flere klimasoner. Den vestlige og sørlige delen er kjent for å være mest solrik, mens den østlige siden er mer frodig – og mange synes også at den er vakrere, men her er det også litt kjøligere. Det kan være temperaturforskjeller på øst og vest samme dag. Les mer om været her

Elektrisitet
220 volt. Adapter er ikke nødvendig.

Billeie
Det er en veldig god idé å leie bil på La Palma, hvis dere ønsker å se øya i deres eget tempo. Vi anbefaler å leie bil før avreise. Les mer om det her.

Sport og aktiviteter
La Palma byr på sport og aktiviteter, og spesielt turgåing og sykling. Nær Los Cancajos ligger Almasports, som har et olympisk svømmebasseng, tennisbaner og strand-volleyball. Øya er også kjent for sine mange turstier, hvor dere både kan gå turer, sykle eller løpe i den vakre naturen.

De beste shoppingmulighetene finnes i hovedbyen Santa Cruz de la Palma. Her er det også flere kjente merkevarer. I feriebyen Los Cancajos ligger det også mange suvenirbutikker, kiosker og mindre supermarkeder.

Vår service
Solia tilbyr skandinavisktalende reiseledere på La Palma. Disse er tilgjengelige døgnet rundt og dere møter dem allerede på flyplassen. Dersom dere har bestilt transfer til hotellet, sørger de for at dere kommer dere frem. I løpet av ferien deres kan dere kontakte dem på servicetelefonen, møte dem på flere av hotellene eller bli med på en utflukt. Det er alltid mulig å komme i kontakt med en reiseleder.

Opplev vakre La Palma

Været

Finn temperaturer og værutsikter hele året for din reise. 

Se været her >

Utflukter

Bli med på en av våre utflukter og få opplevelser for livet. 

Se opplevelser her >

La Palma - den lille øya med den storslagne naturen

Premium - Reiser med opplevelser
Imponerende lava-landskaper, løvtette skoger og bratte kyster. 

Les om premiumreisen her >

La Palmas' kontraster

Premium - Reiser med opplevelser
Opplev den mest urørte av Kanari-
øyene, med fire flotte utflukter inkludert. Du bor på det enestående resortet, La Palma Priness Vital & Fitness. 

Les om premiumreisen her >

Reisemål på La Palma

Her ligger øyas beste resort - La Palma Princess
Like ved den vakre strandpromenaden
Byen har en av La Palmas lengste og fineste strender
Autentisk, unik og med flest soltimer i hele Spania

Finn din reise til La Palma

FILTRERING

Sortér på

Avreise

Pris

Reisemål

Reisetype

Standard

Måltider

Fasiliteter

Reisende

Kalender

Sortér på
Pris på
Standard

Velg varighet

  • 7

Kart

Klikk for å se hotellets beliggenhet

Utflukter

Nordsiden av La Palma
Det nordlige og naturskjønne La Palma

Opplev La Palmas eldgamle og frodige skoger som dekker den nordøstlige delen av øya.

Hele 40% av La Palma er dekket av fortryllende skog, og det opplever vi i dag, når vi besøker øyas nordøstlige og mer frodige del. Turen går langs svingete fjellveier mot østkysten og skogsområdet Los Tilos, hvor vi går en tur gjennom den velduftende laurbærskogen. Underveis på denne turen tar vi flere stopp ved unike utsiktspunkter. Vi spiser en lokal lunsj, før vi på ettermiddagen besøker en romfabrikk, Ron Aldea. 

Heldagsutflukt inkl. lunsj.

Tur til Santa Cruz
Santa Cruz de la Palma

Tur til La Palmas sydspiss og vulkanen San Antonio. Etter en kort spasertur langs det store krateret går reisen videre til øyas vakre hovedstad, Santa Cruz de la Palma. Etter en kort fellesvandring gjennom byens gamle sentrum er det lagt inn tid for shopping og sightseeing på egen hånd. Prøv Spanias beste kaffe, som finnes på den prisbelønte baren Don Manuel midt i sentrum.

Heldagsutflukt (lunsj ikke inkl.) fra Fuencaliente.

Utflukten bestilles på stedet. Pris ca. € 40

Roque de los Muchachos, La Palmas høyeste fjell
La Palmas høyeste fjell, Roque de los Muchachos
Gled deg til en dag i La Palmas spektakulære natur!

Vi kjører mot nord langs øyas flotte vestkyst til La Palmas høyeste fjell, Roque de los Muchachos. Veien opp til toppen, 2426 m.o.h, slynger seg langs fjellveier med flere utkikkspunkter hvor vi stopper og beundrer utsikten over Atlanterhavet og La Palmas dramatiske landskap. Vi besøker bondens marked og blir servert lunsj i Puntagorda på øyas nordvestre hjørne. Dagens høydepunkt blir klatringen opp til toppen av Roque de los Muchachos, hvor det blir en velfortjent pause for å ta omgivelsene i øyesyn. Her nyter vi panoramautsikten over fjellene, havet og det enorma vulkankrateret La Caldera de Taburiente. 

Heldagsutflukt inkl. lunsj

 

Stjernekikking på La Palma
Stjernekikking

La Palma er berømt for sin klare stjernehimmel. Rett etter solnedgang reiser vi til museet "Centro de Visitantes" ved vulkanen San Antonio. Kvelden innledes med prøvesmaking av den lokale vinen fra Bodegas Teneguía. Et utvalg av tapas serveres til vinen. Etterpå blir det stjernekikking utendørs under ledelse av en kyndig hobby-astronom. Utflukten arrangeres kun om været er klart og skyfritt.

Kveldsarrangement som varer ca. 3 timer, og går fra Fuencaliente.

Denne utflukten inngår kun i våre Premiumreiser og kan ikke bestilles utenom.

Gåtur - Dreampath

På denne gåturen blir man sendt tilbake i tid, og man vil få kjenne på alle de skjebnene som har funnet sted på øya. Turen går fra Las Tricias, hvor stien tar deg gjennom idylliske landskap på nordsiden av La Palma. Landskapet er beskrevet som et tapt paradis, da det består av en blanding av gamle gårder, tusenårs gamle dragetrær og vakre mandeltrær. Dette er en fantastisk tur som passer alle, uavhengig av erfaring. Det tar omtrent 3 timer å gå disse 6 km og oppdage de skjulte sidene ved La Palma. 

Denne turen tilbys med svensktalende reiseguider. 

Safari-tur

Denne turen passer perfekt for de som vil oppleve dyrelivet på nært hold. Safari-turen varer i ca. fire timer, og du kan sitte og sole deg og samtidig beundre de vakre delfinene som hopper langs båten. Ellers så kan du gå under dekket og se på dyrene gjennom glassvegger. Denne turen passer godt for de som vil ut å speide etter dyr, da vi reiser langt ut fra La Palmas kyst. Under turen er en lett lunsj inkludert, og på slutten er det mulighet for å bade, samt også prøve å kjøre med banan-båt. 

Opplev nordkysten

Denne turen går mot nordkysten av La Palma. Underveis vil du oppdage de fantastiske grottene, blant annet grotten Cueva Bonita. Båten vi reiser med har et stort glassgulv hvor du tydelig kan se dyrelivet under båten. I fint vær kan du bade i havet og i grottene, da båten er spesialbygd for å komme frem inn mellom fjellets klipper. På slutten av den 2,5 timers lange turen, speides det etter hvaler og delfiner.

Hvaler og delfiner utenfor La Palma
Hvaler og delfiner

Bli med ut på havet og opplev enda en av La Palmas subtiliteter

La Palmas Vestkyst er et supert utgangspunkt for å dra på hval- og delfinsafari. Vi seiler ut med båten Fancy, som tilbyr to ruter. Den nordlige ruten tar deg med til pirathulen "Beautiful Cave", Candela og den vakre stranden på øya "Playa de la Veta". Senere seiler vi også på det åpne hav, hvor vi forhåpentlig kan se noen av de dyrene som lever mellom Kanariøyene. Varighet: Ca. 2,5 timer.

Den andre ruten er en "safari", hvor vi primært ser etter hvaler og delfiner på det åpne hav. Det blir imidlertid også mulighet for å se nærliggende huler og for å få en deilig dukkert. Ca. 4 timer. 

Vi seiler ut fra havnen i Tazacorte - det er både mulig å kjøpe en billett med og uten transport hit. 

Utflukten kan kjøpes på destinasjonen. Pris ca. € 40-55 (avhengig av fartøy og seilingsrute).

La caldera Taburiente
Gåtur - Nasjonalparken La Caldera de Taburiente

La Caldera de Taburiente er en av verdens største vulkankratere. 

Vulkankrateret har en diameter på hele 9 kilometer og er omgitt av flere fjelltopper med en høyde på over 2400 meter. Området ble utnevnt til nasjonalpark så tidlig som i 1954. Her finnes flotte, små elver, fossefall, klæfter, frodige busker og ville blomster. Området er alltid vindstille og ofte varmt, spesielt når solen skinner fra en skyfri himmel. 

For å oppleve den unike naturen på nært hold spaserer vi langs kløften Barranco de Las Angustias Gorge, og underveis passerer vi små og naturlige elveløp med krystallklart vann, samt flere flotte fossefall. 

Turen har en middels vanskelighetsgrad og er på ca. 16 km/7 timer. 

Veiledende pris: 
Voksne kr. 480 pr. person
Barn under 12 år kr. 240 pr. person
Minimumsalder for deltakelse er 6 år. 

Dager i uken: torsdag og søndag. 

Gåtur på La Palmas høyeste fjell

I dag går turen til Roque de los Muchachos som er La Palmas høyeste fjell. Med sine 2.426 meter, sier det seg selv at fjellet har øyas beste utsikt!

Vi starter dog i buss, hvor vi etter en times tid kommer til Pico de la Cruz, som ligger ca. 2.350 meter over havets overflate. Etter en god stigning, kan du nyte den vakre utsikten over øyas nordlige del, som er grønn og frodig. Dette skyldes at på denne delen av øya faller det en del regn. Utsikten viser også de små landsbyene, som ligger som perler på en snor - det er virkelig et vakkert syn!

På vår vei over fjellene, krysser vi små stier, som i gamledager ble brukt av øyas innbyggere til å frakte varer fra en by til en annen. Før vi når helt til toppen, kan vi se de mange kuplene av metall, som er øyas astrofysiske observatorium. La Palma er nemlig et av de beste stedene å studere stjerner! Etter en liten stigning kommer vi til toppen 2.426 meter over havets overflate. Vi tar en pause og nyter utsikten over hele øya. 

Turen har middels vanskelighetsgrad, ca. 6 km/3,5 time. 

Veiledende pris:
Voksne kr. 430 pr. person
Barn under 12 år kr. 210 pr. person. Minimumsalder for deltakelse er 6 år. 

Dager i uken: Onsdag og lørdag.