Alle reiser
Premium- og rundreiser
  • La Palma

La Palma

La Palma - uten tvil den aller vakreste og mest urørte av Kanariøyene

La Palma kneiser i ensom majestet i Atlanterhavet vest for Tenerife, med høye fjell og en kystlinje kranset av svarte strender. Landskapet på øya er overveldende og fylt av kontraster. En oppdagelsesreise langs svingete veier på ”Den grønne øya” tar deg mellom bratte fjell, bananplantasjer, vulkankratre og regnskog. Ta en avstikker til små idylliske byer strødd rundt på øya, eller innta horisontalen på en av de eksotiske, mørke lavasandstrendene.

La Palma framstår som den perfekte kombinasjon av avslappet og aktivt ferieopphold. Her nede går allting an! Med Solia flyr du direkte til denne perlen blant Kanariøyene.

Store opplevelser venter rundt hver sving
Selv om La Palma er blant de mindre og mer ukjente av Kanariøyene, står den ikke tilbake for noen når det kommer til opplevelser. Aktive feriegjester kan for eksempel prøve fotturer, sykling og klatring. Lokale og helt særegne opplevelser omfatter sigarproduksjon, besøk ved varme kilder og bananplantasjer. Lei en bil og legg ut på din egen oppdagelsesreise!

Les mer >

Velg avreisedato nedenfor

FILTRERING

Filter-svar

Sortér på

Avreise

Pris

Reisemål

Reisetype

Standard

Måltider

Fasiliteter

Kategori

Reisende

Kalender

Sortér på
Sortér på
Pris på
Standard

Velg varighet

  • 7

Film fra La Palma

Reisemål på La Palma

Ha en ferie med gyldne opplevelser.
Solsikkert på La Palmas sørvestkyst
Hyggelig feriested sør for Santa Cruz.
En moderne by på vestsiden av La Palma.
En av La Palmas lengste strender.
Herregårdsferie i rolige omgivelser
Ferie med fire flotte heldagsturer

Utflukter

Nordsiden av La Palma
Det nordlige La Palma

Opplev La Palmas eldgamle og frodige skoger som dekker den nordøstlige delen av øya.

Turen går langs svingete fjellveier mot østkysten og skogsområdet Los Tilos, hvor vi går en tur gjennom den velduftende laurbærskogen. Deretter fortsetter turen til det lille stedet Barlovento for lunsjpause på en lokal restaurant. På ettermiddagen besøker vi en romfabrikk.

Heldagsutflukt inkl. lunsj.

Tur til Santa Cruz
Santa Cruz de la Palma

Tur til La Palmas sydspiss og vulkanen San Antonio. Etter en kort spasertur langs det store krateret går reisen videre til øyas vakre hovedstad, Santa Cruz de la Palma. Etter en kort fellesvandring gjennom byens gamle sentrum er det lagt inn tid for shopping og sightseeing på egen hånd. Prøv Spanias beste kaffe, som finnes på den prisbelønte baren Don Manuel midt i sentrum.

Heldagsutflukt (lunsj ikke inkl.) fra Fuencaliente.

Utflukten bestilles på stedet. Pris ca. € 40

Roque de los Muchachos, La Palmas høyeste fjell
Roque de los Muchachos
Tur til La Palmas høyeste fjell

Veien opp til La Palmas høyeste fjell, 2426 m.o.h, slynger seg langs fjellveier med flere utkikkspunkter hvor vi stopper og beundrer utsikten over Atlanterhavet og La Palmas dramatiske landskap. Vi besøker bondens marked og blir servert lunsj i Puntagorda på øyas nordvestre hjørne. Dagens høydepunkt blir klatringen opp til toppen av Roque de los Muchachos, hvor det blir en velfortjent pause for å ta omgivelsene i øyesyn.

Heldagsutflukt inkl. lunsj

Stjernekikking på La Palma
Stjernekikking

La Palma er berømt for sin klare stjernehimmel. Rett etter solnedgang reiser vi til museet "Centro de Visitantes" ved vulkanen San Antonio. Kvelden innledes med prøvesmaking av den lokale vinen fra Bodegas Teneguía. Et utvalg av tapas serveres til vinen. Etterpå blir det stjernekikking utendørs under ledelse av en kyndig hobby-astronom. Utflukten arrangeres kun om været er klart og skyfritt.

Kveldsarrangement som varer ca. 3 timer, og går fra Fuencaliente.

Denne utflukten inngår kun i våre Premiumreiser og kan ikke bestilles utenom.

Gåtur - Dreampath

På denne gåturen blir man sendt tilbake i tid, og man vil få kjenne på alle de skjebnene som har funnet sted på øya. Turen går fra Las Tricias, hvor stien tar deg gjennom idylliske landskap på nordsiden av La Palma. Landskapet er beskrevet som et tapt paradis, da det består av en blanding av gamle gårder, tusenårs gamle dragetrær og vakre mandeltrær. Dette er en fantastisk tur som passer alle, uavhengig av erfaring. Det tar omtrent 3 timer å gå disse 6 km og oppdage de skjulte sidene ved La Palma. 

Denne turen tilbys med svensktalende reiseguider. 

Safari-tur

Denne turen passer perfekt for de som vil oppleve dyrelivet på nært hold. Safari-turen varer i ca. fire timer, og du kan sitte og sole deg og samtidig beundre de vakre delfinene som hopper langs båten. Ellers så kan du gå under dekket og se på dyrene gjennom glassvegger. Denne turen passer godt for de som vil ut å speide etter dyr, da vi reiser langt ut fra La Palmas kyst. Under turen er en lett lunsj inkludert, og på slutten er det mulighet for å bade, samt også prøve å kjøre med banan-båt. 

Opplev nordkysten

Denne turen går mot nordkysten av La Palma. Underveis vil du oppdage de fantastiske grottene, blant annet grotten Cueva Bonita. Båten vi reiser med har et stort glassgulv hvor du tydelig kan se dyrelivet under båten. I fint vær kan du bade i havet og i grottene, da båten er spesialbygd for å komme frem inn mellom fjellets klipper. På slutten av den 2,5 timers lange turen, speides det etter hvaler og delfiner.

Fakta og vær

Unik natur og spennende vandreruter
La Palma er grønn og variert. Nesten halvparten av øya er dekket av skog, og hele 1000 kilometer med turstier venter på de med utferdstrang. Øya er et veritabelt paradis for naturelskere som ønsker å være kloss på vakre omgivelser. Nasjonalparken Parque Nacional de la Caldera de Taburiente midt på øya er virkelig noe å skrive hjem om.

Øya rommer et nettverk av turstier, alle merket og lette å finne. Prøv gjerne flere ruter, for værforholdene og landskapet varierer og vil imponere på forskjellige vis. Selv om øya ikke er særlig stor, skifter landskapet karakter fra ørken i sør til regnskog i nordøst.

Noen av turstiene er også fine for sykling. Fjellene lokker med klatring, og strendene med hesteridning. Uansett hvilken aktivitet du velger, vil du bli belønnet med vakre naturopplevelser hele veien.

Fjellene strekker seg i en høyde av 2400 bratte meter. Øya er vulkansk og har flere store kratere å utforske. Kysten er kranset av eksotiske svarte strender.

Nattens stjerner
Den klare himmelen over La Palma er ikke forurenset av sjenerende lys fra omgivelsene, og  forholdene er derfor ideelle for stjernekikking. På en av La Palmas høyeste fjelltopper ligger et av verdens beste stjerneobservatorier, ”Observatorio de Roque de los Muchachos”, med hele 14 teleskoper. Hit valfarter vitenskapsfolk fra hele verden. Meld deg på en guidet nattetur!

”Et lite stykke Cuba”
På La Palma står overraskelsene i kø – på plantasjen Montealto har de i 100 år dyrket tobakk, og noen av Europas beste sigarer fremstilles her. Som et nikk til Cuba kan La Palma også skilte med flere destillerier hvor det produseres rom og likør. Bli med på en omvisning på begge stedene, og opplev en artig og annerledes side av La Palma.

Øyas vakre hovedstad Santa Cruz de la Palma
Santa Cruz er et særdeles hyggelig bekjentskap! En vandring gjennom byen er som å ta et skritt inn i en svunnen tid. Den vakre gamlebyen er nesten uforandret siden kolonitiden, med pastellfargete herskapshus med særegne trebalkonger fra 1500-hundretallet og brosteinssmug. Her venter også historiske severdigheter og små butikker. Den maritime stemningen er til å ta og føle på.

Spanias beste kaffe
Midt i hovedstaden Santa Cruz ligger El Café de Don Manuel. I oktober 2015 vant caféeieren Rayco Rodríguez førsteplassen i den nasjonale finalen mellom landets beste baristas. Du kan altså få Spanias aller beste espressokaffe her!

Litt mer om La Palma
La Palma er den nordvestligste av Kanariøyene. Innbyggertallet er 87.000, og øya er på størrelse med danske Bornholm (708 km2). Øyas høyeste punkt heter Roque de los Muchachos, og når en høyde på 2426 meter. Hovedstaden heter Santa Cruz de La Palma, og har ca. 18.000 innbyggere. 

Solias reisemål på La Palma
Solias gjester kan velg mellom fire reisemål på denne spennende øya. Tazacorte på vestsiden representerer det ekte og uspolerte. Herregårdshotellet Hacienda de Abajo er verdt et besøk i seg selv!

Fuencaliente på sydspissen av øya har et av La Palmas største og beste ferieresorter, La Palma Princess Resort

Puerto Naos er en liten badeby på La Palmas vestkyst som kan skryte av å ha en av øyas lengste og fineste strender.

Hyggelige Los Cancajos er La Palmas ledende badeby, og ligger like sør for hovedstaden Santa Cruz.

Premiumreise til La Palma
Solia tilbyr en opplevelsesrik Premiumreise til La Palma, med et spennende utfluktsprogram og hyggelige fellesmåltider. Turen inkluderer blant annet en tur til øyas høyeste fjell (2476 m.o.h) og en kveld med stjernekikking. Oppholdet er på komfortable La Palma Princess Resort med All Inclusive.

Oppdag La Palma med leiebil
Med leiebil rekker du å se mye av La Palma under oppholdet. Store deler av øyas veinett består av slyngete fjellveier, noe som gjør bilkjøringen ekstra spennende. Bestill gjerne leiebil samtidig som du bestiller reisen. Da kan du dra nytte av våre spesialpriser, og du er garantert en bil som er spesialtilpasset dine ønsker.