Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie
  • Været på Gran Canaria

Ferie med masse av solskinn

Gjennomsnittstemperaturer på Gran Canaria

  JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES
21 23 24 24 25 26 27  28 27 23 23 21
15 15 16 16  17  18  20  21  21 19 18 17
19 19 19 19  19  20  22  23  22 22 22 20

 DAG     NATT     HAV

Været på Gran Canaria

Gran Canaria – øya med fantastisk været hele året

Det er ikke uten grunn av millioner av turister dra hele verden hvalarter til feriestedet Gran Canaria – den tredje største av Kanariøyene. Klimaet på vulkanøya er nemlig helt enestående året rundt. Dersom du ønsker å feriere i behagelig varme og med masse av solskinn, så er Gran Canaria det opplagte valget for din ferie.

Tusenvis av soltimer

Uansett om kalenderåret viser sommer eller vinter, så kan du til alle tider forvente høye temperaturer og lekre solskinnsdager på Gran Canaria. Sommeren på den populære ferieøya er kjennetegnet ved at den er tørr og varm, mens vinteren er en smule kjøligere og med mulighet for litt regn av og til. 

Forskjell på nord og sør

Den populære ferieøya er inndelt i flere klimasoner. Dersom du reiser til øyas sørligste områder, så vil du oppleve et tørt og subtropisk klima med forholdsvis høye temperaturer - hele året igjennom.
Drar du derimot til den mer nordlige delen av øya, så er det mulighet for litt nedbør av og til, noe som forklarer den store frodigheten. Generelt sett er det kun få dager med regn, og de langt fleste ferieområdene ligger på den sørlige delen av lya. Hvis du tar turen til hovedstaden Las Palmas, kan det godt være ligg kaldere enn på den sørlige delen.

Samme breddegrad som Sahara

Kanariøyene ligger nær Ekvator og den vestlige kysten av Nord-Afrika – på samme breddegrad som Sahara-ørkenen. Øyenes plassering innebærer at været på Gran Canaria om vinteren ligger på rett over 21 grader, mens sommertemperaturene er litt høyere og lander på ca. 27 grader i gjennomsnitt.

Flere faktorer bak været

Selv om Gran Canaria har alle forutsetninger for å få varme og hete solskinnsdager, så er varmen alltid utrolig behagelig på øya. Dette skyldes at været i høy grad blir påvirket at Gran Canaria er omringet av havet, med den kjølige Kanaristrømmen og de nordøstlige passatvindene. Badevannstemperaturene er forholdsvis høye og ligger på et sted mellom 19 og 23 grader. 

Del webadressen via epost.