Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie
  • Været på Fuerteventura

  • Været på Fuerteventura

Badeferie med deilig varme

Gjennomsnittstemperaturer på Fuerteventura

  JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES

22 23 24 24 25 26 27  27  27  26 24 22
15 15 16 16 16  17  19  20  20 19 18 17
19 19 20 20 21  21  22 22  22  21 20 19

 DAG     NATT     HAV

Været på Fuerteventura

Fuerteventura – sterk vind og høye temperaturer

Fuerteventura er opp gjennom årene blitt en populær feriedestinasjon for tusenvis av turister fra hele verden. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor så mange reiser tilbake igjen og igjen, da øyen byr på et praktfullt klima med høye temperaturer og masse solskinn året rundt. Samtidig trekker vulkanen hvert år en haug av surfere, da de kraftige vindene gir optimale forhold til å utfolde sportsgrenen på best mulig vis.

Stabile temperaturer

Vulkanøya Fuerteventura er en del av Kanariøyene og er den nest største av øyene. Fuerteventura ligger mellom Afrikas vestkyst o Gran Canaria i Atlanterhavet. Øya er som de øvrige Kanariøyene kjennetegnet ved å by på behagelige temperaturer og mange soltimer året rundt. Øya skiller seg likevel litt ut når det kommer til været, da Fuerteventura også har kraftige vinder og generelt et tørrere klima enn de andre Kanariøyene.

Et ekte surfeparadis

Øya er som nevnt et populært utfluktsmål for surfere. Fuerteventura tilbyr nemlig de helt optimale betingelsene for surfing på grunn av de sterke vindene. Øya har faktisk fått sitt navn etter denne værformen, da Fuerteventura oversatt til norsk betyr «sterk vind». Utover det blåsende været, så skiller øya seg også ut ved at den er den av de Kanariske øyer som får minst regn årlig, og samtidig har de høyeste gjennomsnittlige temperaturene.

Tørt og varmt klima

Været på øya gjør Fuerteventura helt opplagt for sportsaktiviteter i en perfekt dosert varme, samtidig som badeferie ved bassenget eller stranden også er helt opplagt. Her er du sikret at solen skinner og det er veldig sjeldent at det regner. Om sommeren ligger gjennomsnittstemperaturen på et sted mellom 23 og 26 grader, men det er mange dager hvor temperaturen når over 28 grader. Om vinteren ligger temperaturen stabilt på rundt 22 – 23 grader i gjennomsnitt. Du kan fint stikke tærne i badevannet, som holder rundt 20 grader det meste av året. Generelt er klimaet karakterisert verd at været er tørt, hvilket betyr at de lokale må vanne veldig mye for å vedlikeholde det grønne i området.

Del webadressen via epost.