Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie
  • Fuerteventura

Bilder og video

Bli inspirert av bilder og video fra Fuerteventura.

Se bilder og video her >

Hoteller

Vi har et stort utvalg av hoteller på Fuerteventura.

Se våre hoteller her >

 

Fuerteventura

Noen med sand mellom tærne har regnet ut at ferievennlige Fuerteventura rommer mer enn 150 strender. Faktisk består hele 50% av den vakre kyststripen rundt den sørlige delen av øya av sand.

Bare 100 km skiller Fuerteventura fra det afrikanske fastlandet. Det er den nest største av Kanariøyene, og har, som et ekko av Sahara, store sanddyner, men med havet som nærmeste nabo. Fuerteventuras innland er dominert av et karrig, litt øde men samtidig vakkert fjellandskap.

Klimaet på Fuerteventura likner på Florida og Mexico som ligger på samme breddegrad, noe som gjør det til et ideelt reisemål. Fuerteventura  kalles ”øya med evig vår”, og solen skinner 3000 timer i året! Her er utgangspunktet det aller beste for å finne et fantastisk miljø for sol og bad på én av øyas mange gylne, brede og milelange sandstrender langs den flotte kysten.

Den rolige øya
Atmosfæren er internasjonal og behagelig uformell på "la isla tranquila" - den rolige øya. Som feriemål tiltrekker Fuerteventura seg strand- og soltilbedere fra hele Europa, og mange windsurfere og kitere finner ypperlige forhold på Fuerteventura. Øya har i mange år vært vertskap for verdensmesterskap i windsurfing.

Velg mellom sør og nord
På Fuerteventura tilbyr Solia hotell og leiligheter langs hele østkysten. På halvøya Jandía på Fuerteventuras solfylte sydspiss finner du moderne hotell i ferievennlige omgivelser og kanskje de aller beste sandstrendene. Midt på østkysten ligger Caleta de Fuste med et praktfullt strandområde. Hvis du foretrekker å bo nær de to golfbanene i Caleta de Fuste,  kan vi anbefale det flotte bostedet Elba Carlota. Populære Corralejo på nordspissen er øyas største feriemål, og har mange attraksjoner.

Full frihet med leiebil
En utmerket måte å utforske langstrakte Fuerteventura på er med leiebil. Besøk fjellandsbyer, eller finn din egen strand. Bestill gjerne leiebil samtidig som du bestiller reisen. Da kan du dra nytte av våre spesialpriser, og du er garantert en bil som er spesialtilpasset dine ønsker.

Utflukter på Fuerteventura
Ingen ferie er komplett uten en spennende utflukt eller to! Solia tilbyr blant annet tur med en seilbåtkatamaran langs kysten, øytur og besøk i en dyrepark. Se våre reisetips, og les om utfluktene på vår hjemmeside. I informasjonspermen på hotellet ditt kan du også lese om vårt aktuelle utfluktsprogram. Utfluktene bestilles hos reiselederen på stedet.

Våre reisetips til Fuerteventura:
” Fuerteventura har få innbyggere i forhold til størrelsen sin. Dette gjør at du kan ha store, urørte strender for deg selv og ha fantastiske dager ved havet.

Playas de Sotavento i Jandía i sør er vår personlige favoritt; en 20 km lang hvit, finkornet sandstrand som skapt for lange spaserturer eller avkobling med en god bok.

Om du er glad i friluftsliv og vannsport er det et bredt utvalg av aktiviteter. Øya er kjent for sine gode vindforhold for windsurfing, kiting og bølgesurfing. Om du ikke vil prøve selv er det alltid moro å se på de mer rutinerte utøverne. Rundt på øya er det fine turstier som tar deg til vakre og bortgjemte steder. Vi anbefaler varmt en vandretur til den helt øde Cofetestranden på sydsiden av Fuerteventura.”

Solia på Fuerteventura

FAKTA OM FUERTEVENTURA

Avreise

Med Solia kan du reise til Fuerteventura fra Oslo.

Flytid:
Ca. 5 timer.

Beliggenhet:
Den nest største av de syv øyene i øygruppen Kanariøyene i Atlanterhavet. På 28.breddegrad ca 10 mil fra den nordafrikanske vestkysten. Areal: ca 1.730 m2.

Befolkning:
Ca. 70.000 innbyggere.

Tidsforskjell
-1 time i forhold til Norge.

Valuta
Euro.

Klima:
Meget ferievennlig, med solskinn hele 70 % av årets timer.

Restauranter:
Stort utvalg av restauranter, der både lokale spesialiteter og internasjonale kjøkken er representert. Restaurantene finner dere både i byområdene, men også langs strandpromenaden. Vi anbefaler at dere prøver den lokale tapasen på ferien deres – det smaker helt fantastisk!

Uteliv:
Forholdsvis rolig natteliv. Barer, restauranter og uteserveringssteder i tilknytning til feriestedene og strandpromenadene. Underholdning og nattklubber på de større hotellene.

Sport og aktiviteter
Øya har perfekte forhold for vindsurfing og gåturer, men det er også utallige andre aktiviteter som er mulig: dykking, snorkling, seiling, sportsfiske, tennis, minigolf og ridning. Videre er det også gode muligheter for å spille golf i løpet av ferien. Det er f.eks. tre baner som ligger nær de fleste hotellene, det er to 18-hulls golfbaner i Caleta de Fuste.

Transport:
Det er enkelt å komme seg rundt på Fuerteventura, både med offentlig transport og taxi – som er forholdsvis billig. Det er et velutbygd nett av lokalbusser mellom øyas steder. Bilferge til naboøya Lanzarote fra Corralejo.

Billeie
Det er en god idé å leie bil på Fuerteventura, dersom dere ønsker å se øya i egent tempo.- Dere kan leie bilen før avreise. Les mer om det her.

Strender og bading:
Kjent for de mange flotte sandstrendene, som minner om strendene i Karibien. De fleste strendene har lys og finkornet sand. Brede og milelange strender, først og fremst i sør. Sandstrand i Corralejobukten i nord og et milelangt strandområde 3 km utenfor byen. Fin sandstrand i Caleta de Fuste i øst. Delvis langgrunt og barnevennlig. Tidevannsforskjeller, undervannsstrømmer, bølger og vind påvirker badeforholdene flere steder. Naturiststrender flere steder.

Shopping
På Fuerteventura kan dere shoppe i vei! I ferieområdene finner dere et vell av suvenirbutikker, kiosker og mindre supermarkeder. Det finnes også også enkelte merkevarebutikker. I hovedstaden Puerto del Rosario er det et enda større utvalg.

Vår service
Solia tilbyr fleksible pakkereiser til Fuerteventura. Det betyr at du kan reise slik det passer deg. Du velger selv reiselengde. Våre fleksible pakkereiser er uten skandinavisktalende reiseledere, men fortsatt med fly, hoteller og pakkereisegaranti. Dersom du har spørsmål eller har behov for hjelp, kan du alltid kontakte Solia på telefon eller via mail.

Været

Været på Fuerteventura

Les mer om temperatur og værutsikter. 

Les mer om været her >

Opplevelser

Oasis Park
Oasis Park

En gøyal utflukt til Fuerteventuras fineste dyre- og naturpark - heldag

Parken byr på ikke mindre enn 3.000 forskjellige dyr, samt 6.800 forskjellige planter. I løpet av besøket kan du gå på oppdagelse i parken. Ta blant annet en tur til de søte sjøløvene, og opplev deres mange forskjellige trekk og flotte personligheter. Hvis dere ønsker mer fart og spenning, så besøk de store rovfuglene. Her flyr ørner, falker og ugler rundt, og viser fem sin hurtighet når de fanger byttet.

Det er også mulig å få innblikk i krypdyrenes verden. Dyrepasserne finner forskjellige krypdyr og som besøkende får du mulighet til å komme tett på! Alt dette er inkludert i entréprisen og ved inngangen kan du se når dyrepasserne er ved dyrene.

Oasis Park byr på opplevelser for hele familien! Ved kjøp av inngangsbillett til Oasis Park hos reiselederen, har du mulighet for å få rabatt på Restaurant Patio Majorero i parken. Du kan få mer informasjon hos din reiseleder.

Bemerk: Transport med buss fra forskjellige oppsamlingssteder, samt utvalgte fremvisninger er inkludert i prisen. Denne utflukten kan bestilles alle ukedager og er med engelsktalende guide.

Den endelige datoen hvor utflukten avvikles, opplyses ved ankomst til destinasjonen.

Tur med katamaran
Katamaranen "Magic"

Hva er en solferie uten en tur på sjøen? 

Om bord på Fuerteventuras største seilende katamaran, Magic Select, nyter vi en fantastisk dag ute på Atlanterhavet. Vi seiler langs den imponerende, vulkanskapte kystlinjen på den sørlige delen av øya. Vi kaster anker underveis, ved en idyllisk bukt. Her er det mulighet for både svømming, snorkling og fisking. På båten serveres det grillet kylling, salat, brød, kanariske poteter (papas arrugadas) samt mojo-saus. Utover dette tilbys det øl, vin leskedrikk og vann. Turen foregår daglig og går fra havnen kl. 10.00. Man er tilbake i Moro Jable kl. 14.30.

Bemerk:
Det tilbys transport til og fra områdene Costa Calma og Jandía. Bor man i et annet område enn de nevnte, er transporten til/fra katamaranen på egen regning.
Dette er en heldagsutflukt som kan kjøpes på destinasjonen. 

Øytur på Fuerteventura
Solias øytur

Bli kjent med Fuerteventura!

Vi beveger oss i de sørlige delene av Fuerteventura, langs vakre veier over fjell og daler og gjennom små landsbyer i hjertet av "la isla tranquila" - den rolige øya. Vi drar forbi Costa Calma og over til La Pared på vestkysten. 

Vi stopper i uberørte Pájara og tar en spisepause i den historiske byen Betancuria. Du får også se hvordan man lagde ulike produkter av den mangfoldige, kanariske plantan Aloe Vera. Halvdagstur, lunsj er ikke inkludert.

Skandinavisktalende guide.

Bestilles av Solias guider på Fuerteventura.

Hoteller på Fuerteventura

FILTRERING

Reisende

Kalender

Velg varighet

  • 7

Kart

Klikk for å se hotellets beliggenhet