Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie
  • Været på costa del sol

Costa del sol betyr solkysten

Gjennomsnittstemperaturer på Costa del Sol

  JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES

15 16 19 20 23 27 30 30 27 22 18 15
6 7 8 10 12 16 19 19 17 13 10 7
16 15 15 16 17 20 22 23 22 20 18 16

 DAG     NATT    HAV

Været på Costa del Sol

Været på den spanske solkysten er blant det beste været i hele Europa. Her skinner solen dagen lang, mens temperaturene kravler oppover på termometeret. At Costa del Sol betyr "Solkysten" er derfor veldig passende - her er det nemlig sol og sommer fra mai til oktober. 

Været på Costa del Sol er europeisk sommer på sitte beste

Costa del Sol ligger i den spanske regionen Andalicia, som normalt er kjent for sine litt svingende temperaturer, men på Solkysten er det annerledes. Solkysten er nemlig beskyttet av et fjellområde som ligger rundt, som beskrytter mot både dårlig vær og kulde. 

Faktisk har Costa del Sol hele 3200 soltimer årlig, noe som gjør destinasjonen til den i Europa med mest solskinn. Faktisk er dette flere soltimer enn selveste Calefornia!Gjennomsnittstemperaturen i sommermånedene ligger på rundt 30 grader, og mange dager kan bli enda varmere. Dette skjer spesielt hvis de varme vindene fra sør smyger seg over den lekre og solrike kysten. 

Sommeren på Solkysten er med andre ord varm og egner seg utmerket til avslappende dager på stranden og ved bassenget. Hvis dere liker sightseeing eller en aktiv ferie, er det våren høsten som er det opplagte reisetidspunktet, fordi da er temperaturene lavere. De er likevel sommerlige og lune, så dere kan få en herlig solferie selv om dere ikke reiser i høysesongen. 

Litt kjøligere vær i fjellene

Jo lengre dere beveger dere inn i landet, jo kjøligere er været. De allerede nevnte fjellene som beskytter ferieområdet mot kulde, ligger nemlig plassert relativt nær kysten. Det betyr at dere rammer disse fjellene allerede etter en halv times kjøring, og dermed også lavere temperaturer. 

Det er ikke det at det er kaldt, men det er kjøligere. Spesielt i starten og på slutten av sesongen kan været på Costa del Sol skifte markant, etter hvert som dere beveger dere innover i landet. Hvis dere gjerne vil på tur i en leiebil og oppleve områdene, er det derfor en god idé å ha med en genser. 

 

Del webadressen via epost.