Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie
  • Nerja

Om Nerja

Nerja er et malerisk postkort - en lekker liten by beliggende i den delen av Andalucia som ofte omtales som «Costa Tropical». Det idylliske feriestedet tilbyr alt som behøves for en vellykket og minneverdig ferie. Her er det lekre sandstrender, prisgunstig og fantastisk matkultur, samt flere attraksjoner og opplevelser innenfor overkommelig avstand med leiebil. Besøk verdensarvstedet Granada med det mauriske palasset i Alhambra, dra til Spanias sjette største by Malaga, eller hvorfor ikke reise til Gibraltar – Europas sørligste utpost? Med Solia kan du reise til Nerja og bestille fly og hotell for en helg, en kort uke eller for et lengre opphold. Med våre fleksible pakkereiser bestemmer du reiselengden selv. Uansett om du er på utkikk etter avslapning, varme eller opplevelser – reis til den fortsatt uoppdagede ferieperlen Nerja!

Uoppdaget ferieperle
Nerja er en vakker liten by beliggende ca. 65 kilometer fra Malaga flyplass. Takket være områdets tropiske mikroklima og Sierra Nevada-fjellkjeden som beskytter området, kan du nyte sol og varme hele året. Ca. 20.000 innbyggere bor i Nerja. Noen av disse er nordmenn som har valgt å bosette seg her permanent. Bortsett fra noen av våre egne landsmenn, er Nerja en relativt uoppdaget ferieperle. Dette betyr at byens sentrum er godt bevart og har sin egne, ekte sjarme og spanske karakter. Det finnes små lokale butikker, barer, bodegasser (tavernaer) og restauranter rundt omkring i byen. Byens sentrale punkt er den palmeformede klippen Balcón de Europa, hvor du har en helt enestående utsikt over Middelhavet og de omkringliggende strendene.

Opplev den spanske matkulturen
I Nerja kan du spise og drikke godt i hele ferien, uten at det blir et alt for stort innhugg i lommeboken. På de lokale små tapasbarene, kan du drikke og få en medfølgende tapas til ca. 1,20 euro. Hele måltider i form av fisk, skalldyr, kjøttretter og andre andalusiske spesialiteter har også en meget overkommelig pris. Flere lokale bodegasser og restauranter som finnes rundt om i Nerja, lover lekre og solide porsjoner. Takket være det gunstige klimaet, er de mye som dyrkes lokalt i området – alt fra avokado til pasjonsfrukt og cherimoya. Lokale grønnsaker og frukt kan derfor kjøpes året rundt etter sesong – for eksempel kjølevannsmeloner om sommeren, og fantastiske appelsiner om vinteren.

Severdigheter
Det finnes flere spennende utflukter omkring Nerja. Besøk Cuevas de Nerja – Europas største hulesystem og Spanias tredje mest besøkte attraksjon! På vei til hulene kan du benytte muligheten til å stoppe ved Puente del Águila, en lekker bro på fire etasjer som ble bygget på slutten av 1800-tallet. Et annet utfluktsmål er den utrolig flotte hvitkalkede fjellandsbyen Frigiliana. Landsbyen minner om en miniatyr-versjon av Hellas omkranset av den spanske fjellkjeden. Blant de smale gatene finnes det utallige restauranter, barer og kaféer, hvor de fleste av dem tilbyr en betagende utsikt over havet, kysten og de omkringliggende fjelltoppene. Dersom du besøker Nerja om sommeren og vil være litt mer aktiv på ferien, anbefaler vi å gå oppover langs elven Rio Chillar. Du går i og langs de krystallklare vannløpene, mens du er omgitt av en forbløffende natur. Det er rett og slett en uforglemmelig aktivitet, som er velegnet i sommervarmen. I området rundt Nerja finnes det også flere turstier, samt gode dykkerforhold, andre vannaktiviteter og utflukter.

Lei en bil og opplev området
Nerja er det perfekte feriestedet for å oppdage Andalucia-regionen. For dere som ønsker å utforske mer, anbefaler vi å leie en leiebil. Veiene i området er gode og på mindre enn en time kan man nå de mest spennende stedene, som verdensarvstedet Granada og det mauriske Alhambra-palasset, Europas sørligste utpost i Gibraltar, Almería-provinsen med det europeiske fastlandets eneste ørken, samt Malaga – Spanias sjette største by med Picasso-museet. Hvis du kjører lengre med leiebilen, kan du også se fjellkjeden Sierra Nevada, storslåtte Ronda og historiske Cordoba.

Reis når du vil og så lenge du vil
Når du reiser med Solia til Nerja bestemmer du selv hvor lenge du vil feriere. Nerja er perfekt for en helg, en langhelg eller en mini-uke, og det er også mulig å oppleve byen og de omkringliggende byene og attraksjonen i flere uker. Flyreisen er kort, og med Solia som reisearrangør er du også omfattet av reisegarantien.

Reiselederservice
Når du reiser til Nerja med Solia, så har du bestilt en fleksibel pakkereise inkl. fly og hotell. Det betyr at det ikke minnes noen reiseledere på destinasjonen, men du kan alltid kontakte Solia dersom det skulle dukke opp spørsmål eller problemer under reisen.

Hoteller i Nerja

Kart

Klikk for å se hotellets beliggenhet

Del webadressen via epost.