Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie
 • Costa del Sol

  Costa del Sol/Málaga

Bilder og video

Bli inspirert av bilder og video fra Costa del Sol.

Se bilder og video her >

Hoteller

Vi har et stort utvalg av hoteller på Costa del Sol.

Se våre hoteller her >

Om Costa del Sol/Málaga

Reis til Costa del Sol – den berømte spanske solkysten 
Den spanske solkysten strekker seg dovent ut fra Gibraltar i vest til Sierra Nevada-fjellene 200 km lenger øst. Denne kyststrekningen er kjent for de fine strendene, det behagelige klimaet, golfbanene og det utstrakte fornøyelseslivet.

Sol og sommer – året rundt
Solkysten er selve essensen av behagelig sydenferie med sin herlige blanding av flotte strender, kvalitetshoteller med god service, lekre bassengområder, gode restauranter, hyggelige barer og muligheten til å besøke spennende storbyer som Sevilla, Malaga og Granada med det magisk vakre maurerpalasset Alhambra. Historiske severdigheter står i kø, og i innlandet venter de berømte og vakre hvite byene som Ronda. Navnet «solkysten» er ikke tilfeldig, for her er det sol og sommer året rundt, og det er lett å forelske seg i denne delen av Spania.

Les mer >

Været på Costa del Sol/Málaga

All Inclusive-hoteller

Nyt ferien med full avslapning uten å tenke på lommepenger.

Se våre All Inclusive-hoteller her >

Været 

Sjekk temperaturer og værutsikter for din reise - året rundt.

Se været her >

 

Reisemål

Hyggelig strandpromenade og flott marina
Solkystens mest komplette reisemål
Populært valg tett på Malaga
Langstrakte strender og god feriestemning
En sann juvel på den spanske solkysten
En av spanjolenes egne favoritter

Hoteller

Finn din reise

FILTRERING

Du er nå i bestillingsprosessen til en:


Fleksibel pakkereise

Viktig info

• Du velger selv hvor lenge du skal være borte.
• Reisen er på egen hånd, men du kan alltid kontakte oss. 
• Reisen er dekket av den norske pakkereiseloven.
• Prisene er dynamiske og kan endre seg frem til bestilling.
• 1 stk. innsjekket bagasje er inkludert.Sortér på

Avreise

Pris

Reisemål

Reisetype

Standard

Måltider

Fasiliteter

Reisende

Kalender

Sortér på
Pris på
Standard

Velg varighet

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 13
 • 14

Mer om Costa del Sol

Storbyopplevelser i Sevilla og Malaga
Costa del sol har imponerende mange opplevelser å by på - alt fra vakker naturstore olivenlunder og fjell, til flotte storbyer. Hovedstaten i regionen Andalucía, som Costa del Sol er en del av, er Sevilla. Dette er en flott og grønn by med mange severdigheter, blant annet byens store katedral som absolutt er verdt et besøk. Malaga er også en av Andalucías stoltheter, som har klart å bevare sitt autentiske og lokale preg, på tross av en stilfull modernitet. Her finner du flere hyggelige plasser hvor de lokale spiller petanque, stemningsfullt butikkliv og lekre restauranter. 

Et hav av opplevelser
Når du reiser til Costa del Sol, vil du raskt oppdage at området har masse å by på. Solkysten er nemlig mye mer enn bare sol og sommer, og vi vil helt klart anbefale å kjøre en tur i området. Du kan f.eks. besøke kunstnerbyen Granada, som i seg selv er verdt en opplevelse. Her finner du også det flotte palasset Alhambra, som ble bygget i 1248-1354 av maurerne. Palasset er ufattelig vakkert og står også på UNESCOs verdensarvliste. Andalucía kan tilby mange minnerike opplevelser, og man skal ikke langt vekk fra kystens skjønne strender før landskapet skifter karakter og overrasker med nye detaljer. 

Golferens paradis
Costa del Sol er også kjent som ”Costa del Golf”, og er med sitt rike utvalg av baner i absolutt verdensklasse et veritabelt paradis for golfspillere. Her kan du spille på en ny bane hver dag i flere måneder, om du ønsker.

FAKTA OM COSTA DEL SOL


Fakta om den spanske solkysten:
Costa del Sol ligger i den sydlige delen av Spania i Andalucía, og kan flotte seg med hele 300 solskinnsdager i året! Kyststrekningen er på ca. 30 mil og strekker seg fra Nerja i øst til Manilva i vest. Andalucía har gjennom tidene blitt preget av maurernes (arabernes) mer enn 700 år lange herredømme fra år 711-1492. Det kan du blant annet oppleve ved Alhambra-palasset og Giraldatårnet i Sevilla.

Befolkning:
Regionhovedstaden er Málaga, Spanias femte største by med ca. 600.000 innbyggere.

Avreise:
Med Solia kan du reise til Costa del Sol fra:
- Oslo 
- Sandefjord
- Bergen 
- Stavanger
- Trondheim

Flyet lander ved Malagas internasjonale flyplass.

Flytid:
Ca. 4 timer. 

Tidsforskjell. 
Ingen forskjell - samme som i Norge. 

Klima:
Subtropisk middelhavsklima med normalt 300 soldager per år.

Valuta:
Euro. Det finns bra med minibanker og de fleste butikker og restauranter aksepterer kredittkort. 

Kommunikasjon: 
Velutbygd nettverk av lokalbusser mellom småstedene. Mellom regions hovedstaden Málaga og feriebyene Fuengirola og Torremolinos går det regelmessige lokaltog. Taxi er også betydelig rimeligere enn i Norge. 

Strender og bading: 
Langs kysten finnes flere kilometerlange sandstrender, og flere av disse er på flere områder kantet med lange strandpromenader. Visse områder har en god del trapper i nærområdet. 

Restauranter:
Et nærmest ubegrenset utvalg av restauranter med meget høy variasjon og innretning. Her finnes alt fra små lokale tapasrestauranter til internasjonale topprestauranter med stjerner i Guide Michelin. Alle verdens kjøkken finnes representert.

Uteliv:
Her finnes et uendelig utvalg av lokale barer, flamencosteder, internasjonale cocktailterrasser eller diskotek. Området syder ofte av liv og røre, atmosfæren er internasjonal og lokker til seg livsglade mennesker fra alle verdenshjørner. 

Transport
Det er enkelt å komme seg runst på den spanske solkysten, både med offentlig transport og taxi. 

Billeie
Det er en god idé å leie bil hvis dere ønsker å oppleve Costa del Sol i eget tempo. Dere kan leie bil før avreise, så er dere også sikre på at det er ledige biler. Les mer her.

Shopping:
På Costa del Sol kan dere shoppe i vei! I ferieområdene finner dere et vell av suvenirbutikker, kiosker og mindre supermarkeder. Det er også enkelte matvarebutikker. I de større byene som f.eks. Malaga og Sevilla ligger det også merkevarebutikker. 

Sport: 
Golf – Mer enn 50 golfbaner langs hele kysten hvilket gjør området til et paradis for golfspilleren. Tennis, paddeltennis, riding og ulike typer av vannsportaktiviteter. 

Vår service:
Solia tilbyr fleksible pakkereiser til Costa del Sol. Disse reisene er uten reiseledere og mulighet for transport til/fra hotellet, men fortsatt med fly, hotell og pakkereisegaranti. 

Dere kan alltid se om dere bestiller en charter- eller fleksibel pakkereise når dere bestiller en reise. 

Hotellkart

Klikk for å se hotellets beliggenhet