Alle reiser
Premiumreiser
Rundreiser
 • Costa de la Luz

  Costa de la Luz

 • Costa de la Luz

 • Costa de la Luz

 • Costa de la Luz

 • Costa de la Luz

 • Costa de la Luz

 • Costa de la Luz

 • Costa de la Luz

Costa de la Luz

Reis med charter til Costa de la Luz på den spanske Atlanterhavskysten! Her ønskes du velkommen av langstrakte sandstrender og en badesesong som strekker seg fra april til oktober. Her er sanden finere og mer gylden enn på Costa del Sol lenger øst, og mange finner sin egen bortgjemte bukt med krystallklart vann.

På de fleste av årets dager skinner solen fra en åpen, blå himmel. Her bor du på førsteklasses hotell med best mulig beliggenhet ved stranden.

Om du går lei av sol og bad, finnes det flere interessante utfluktsmål, både i Andalusia og i nabolandet Portugal. Romantiske Sevilla og Algarvekysten venter bare noen timer unna med leiebil eller buss. Store områder langs kysten er vernet våtmark med rikt fugleliv - stork og flamingo og sjeldne ørnearter  kan observeres her.

Lysets kyst

Costa de la Luz er den spanske benevnelsen på ”lysets kyst”, denne solfylte strekningen fra  Andalusias sydspiss Tarifa vestover til grensen mot Portugal og Algarve. På Costa de la Luz skinner solen nesten hele tiden, og så tidlig som  i april er det vanlig med norsk sommertemperatur på badestedene langs kysten.

Internasjonal turisme er ikke så utbredt her, men spanjolene har lenge visst å sette pris på å feriere på Costa de la Luz. Dette medfører at Costa de la Luz føles mer opprinnelig for den langveisreisende. Det er langt mellom høyblokker med hotell, og prisnivået er betydelig lavere enn på mange andre, mer velkjente turiststeder i Spania.

Islantilla, Isla Canela og Isla Cristina

Langs den spanske Atlanterhavskysten ligger tre mindre badebyer, som alle rommer brede og lange sandstrender av beste merke. Mot grensen til Portugal, sør for byen Ayamonte, ligger Isla Canela.

Et par mil østover ligger den andalusiske byen Isla Cristina som kantes av sanddyner og en bred sandstrand.

Noen  kilometer mot øst ligger badebyen Islantilla med en flere kilometer lang og fin sandstrand.

Bo nær stranden

Uansett hvilket reisemål du velger på Costa de la Luz tilbyr Solia hoteller i toppklasse med beliggenhet rett ved de fine strendene. Her kan du bytte på å bade i hotellbassenget og Atlanterhavets bølger. Strendene er veldig langgrunne, noe som bidrar til at badetemperaturen er behagelig store deler av sesongen.

Opplev Mer av Andalusia

Costa de la Luz byr på mange interessante utfluktsmuligheter. Til den romantiske byen Sevilla er det ca. 1,5 time med bil eller buss. Sevilla er Spanias fjerde største by, med en godt bevart eldre bykjerne, en gigantisk katedral, klokketårnet La Giralda og det arabiske fortet Alcázar. Her er det et enormt utvalg av klassiske andalusiske tapasbarer og sofistikert shopping langs elegante Calle Sierpes.

Oppdag Andalusia og Algarve med leiebil

Costa de la Luz passer godt for deg som vil reise rundt i leiebil på egen hånd. Veinettet er bra, og på kort tid befinner du deg i bortgjemte fjellbyer, i provinshovedstaden Huelva eller i Sevilla. Det går fint an å ta dagsturer til nabolandet Portugal og besøke noen av Algarves fine badestrender.

Bestill gjerne leiebil samtidig som du bestiller reisen. Da kan du dra nytte av våre spesialpriser, og du er garantert en bil som er spesialtilpasset dine ønsker.

Utflukter på Costa de la Luz

Brunfargen forsvinner etter en stund, men minnene om spennende opplevelser  blekner ikke. Solia tilbyr et omfattende utfluktsprogram på Costa de la Luz, med alt fra en tur til Algarve i nabolandet Portugal og vandring i Columbus’ fotspor, til besøk i en nasjonalpark.

Se våre reisetips, og les om utfluktene på vår hjemmeside. I informasjonspermen på hotellet ditt kan du også lese om vårt aktuelle utfluktsprogram. Utfluktene bestilles hos reiselederen på stedet.

Spill golf på Costa de la Luz

Golf Isla Canela har 18 hull og golfbanen i Islantilla har 27 hull. I området finnes det ytterligere to fine baner. Solia tilbyr rimelige greenfeepakker med opphold på Hotel Isla Canela Golf eller Hotel Islantilla Golf. På begge stedene bor du direkte ved golfbanen og har flere greenfees inkludert i reisens pris.

Premiumreise Costa de la Luz

Solia tilbyr også gruppereise for voksne livsnytere til Spanias sørligste kyst, hvor ferie og avslapping, i kombinasjon med spennende utflukter, står i sentrum. På programmet står blant annet late dager på stranden og  interessante utflukter til Sevilla, Portugal og lokale bodegaer på den andalusiske landsbygda. Vi bor svært behagelig på Hotel Playa Canela.

Reiselederens tips:

”I det sydvestre hjørnet av Spania finner du Costa de la Luz. Dette reisemålet passer for deg som er på jakt etter ekte, spansk atmosfære og kilometerlange strender. Spanjolene liker selv å feriere her, og det er derfor flere restauranter som serverer typisk spanske retter – tapas, paella og nyfanget fisk. Uansett hvilket hotell du bor på er det aldri lang vei til stranden.

En glimrende måte å utforske området på er med leiebil. Det gir stor frihet til å gjøre alt i eget tempo. Du kan besøke småbyer ute på den andalusiske landsbygda, finne vakre strender eller kjøre i halvannen time til den romantiske storbyen Sevilla. Ved grenseelven Guadiana ligger byen Ayamonte. Her kan du ta ferje over til byen Vila Real do Santo Antonio i Portugal.

For den golffrelste tilbyr Costa de la Luz baner av høy klasse. Velkommen til Lysets kyst!”

Sara, Solia i Costa de la Luz

FILTRERING

Reisende

Kalender

Velg varighet

 • 7

Fakta og vær Costa de la Luz

Fakta og vær

Utflukter

Nasjonalparken Doñana

Flamingoer, hester og enorme sanddyner i Coto de Doñana

Ved elven Guadalquivirs utløp i Atlanterhavet ligger et stort, vernet naturområde hvor våtmark blandes med imponerende sanddyner. Området kan sammenliknes med Camargue i Sør-Frankrike, og her er det et rikt fugleliv. På en tur gjennom nasjonalparken kan vi få øye på flamingoer, skarv og hegrer. Utflukten gjøres med spesialfartøy som er tilpasset det sandete terrenget. Vi besøker også byen El Rocío dit mange pilgrimer valfarter hvert år.

Heldagsutflukt som bestilles hos Solias reiseledere på stedet.

I Columbus' fotspor

Besøk havnen hvor Columbus oppdagelsesferd til Amerika begynte

I august 1492 seilte Christoffer Columbus ut fra havnen i Palos de la Frontera, vestover mot det han trodde var India. Reisen førte snarere til oppdagelsen av et nytt kontinent - Amerika. I Palos de la Frontera besøker vi havnen hvor ekspedisjonens skip Santa Maria, La Pinta og La Niña lå fortøyd i påvente av avreise. I dag ligger kopier av disse karavellene i havnen. Det er også mulig å besøke klosteret Santa Maria de la Rábida hvor Columbus tilbrakte tiden før avreise.

Utflukten er med engelsktalende guide og gjennomføres ved et oppnådd minimumsantall deltakere. Turen bestilles hos Solias reiseledere på stedet.

Algarve

En dag på Algarvekysten i nabolandet Portugal

Vi begynner dagen med å krysse broen over elven Guadiana som utgjør grensen mellom Spania og Portugal. Turen går videre til det eksklusive feriestedet Vilamoura hvor det er tid til en spasertur i den vakre marinaen. Siden reiser vi til det berømte badestedet Albufeira som ligger midt på Algarvekysten. Her blir det tid på egenhånd for lunsj, shopping eller strandliv. På hjemturen gjør vi en stopp i den portugisiske grensebyen Vila Real do Santo Antonio.

Utflukten er med engelsktalende guide og gjennomføres ved et oppnådd minimumsantall deltakere. Turen bestilles hos Solias reiseledere på stedet.

Sevilla

En heldag i den romantiske byen Sevilla

Sevilla er en atmosfærisk storby, med en gammel og godt bevart bykjerne og bygninger som vitner om tidligere tider: Romertiden, det mauriske riket og storhetstiden på 1500-tallet da rikdommene fra Amerika ankom Spania via Sevilla. Reisen til Sevilla tar ca. 1,5 time, og i løpet av dagen besøker vi den enorme  katedralen, klokketårnet La Giralda og Maria Luisa-parken. Det blir også tid for utforsking, cafébesøk og shopping på egen hånd.

Utflukten er med engelsktalende guide og gjennomføres ved et oppnådd minimumsantall deltakere. Turen bestilles hos Solias reiseledere på stedet.