Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie
  • Været

Været på Costa Blanca er solrikt og sommerlig

Gjennomsnittstemperaturer på Costa Blanca

  JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES

16 17 19 22 24 27 30 31 28 24 20 17
6 7 8 10 13 16 19 20 18 14 10 7
14 14 14 15 17 21 24 25 24 21 18 16

 DAG     NATT     HAV

Været på Costa Blanca

Været på Costa Blanca er ekte Middelhavsvær med sine lange, solskinnsfylte dager og deilige sommertemperaturer. Costa Blanca ligger godt beskyttet av en fjellkjede inn mot fastlandet og i relativt i le av hele Den Iberiske Halvøy, som Spania befinner seg på. De kjølige vindene fra nord, avtar derfor litt når de nærmer seg fjellene og det samme gjelder vindene fra vest. Dette gir de beste betingelsene for lune dager – både om våren, sommeren og høsten.

Samtidig nyter området også godt av de varme vindene fra sør, hvilket gjør været på Costa Blanca enda mer fantastisk – og når termometeret kryper seg oppover mot 30 grader eller mer, kjøler den lette brisen fra Middelhavet det litt ned.

Været på Costa Blanda er solrikt og sommerlig

Costa Blanca har over 2800 soltimer i året, hvilket er på nivå med resten av Sør-Europa. Her skinner solen fra en blå himmel de aller fleste dagene i sommerperioden, og i månedene juli og august, er risikoen for regn minimal.

Været på Costa Blanca er spesielt preget av sine varme sommermåneder, hvor det fra juni til september er en gjennomsnittstemperatur på hele 29 grader. De høyeste temperaturene finner du i høysesongen som er i juli og august.

Allerede i mai er været på Costa Blanca sommerlig, og dere kan reise ned til varmen helt frem til oktober, hvor termometeret fortsatt viser 24 grader i gjennomsnitt.

Dette gjør Costa Blanca til en meget populær destinasjon hele sesongen, og været – spesielt i april, mai og oktober er velegnet til annet en badeferie, som f.eks. utflukter til innlandet eller byene langs kysten.

Perfekt badevær

Været på Costa Blanca byr på fantastisk badevær – spesielt på de varmeste dagene!

Badevannstemperaturene befinner seg i den samme lune enden av skalaen som lufttemperaturene, og vannet ved kysten er i gjennomsnitt rundt 24 grader i sommermånedene. Dette er perfekt for en forfriskende dukkert for å avkjøle seg fra sommervarmen.

Etter endt dukkert kan dere lene dere tilbake på solsengen og la varmen og den skjønne Middelhavsprisen tørke armer og ben, mens dere får en nydelig glød, som dere kan ta med dere hjem.

Del webadressen via epost.