Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie
  • Costa Blanca/Alicante

Bilder og video

Bli inspirert av bilder og video fra Costa Blanca.

Se bilder og video her > 

Hoteller

Vi har et stort utvalg av hoteller på Costa Blanca.

Se våre hoteller her >

Om Costa Blanca

Costa Blanca – hvite sandstrender og solskinnstimer i massevis
På den spanske østkysten ligger Costa Blanca. Området er kjent for sin utrolig vakre kyststrekning og berømte feriebyer som Alicante, Benidorm – også kjent som mini-Manhattan – og eksklusive Albir.

Den hvite kyst
Når dere først besøker Costa Blanca så gir navnet virkelig mening. Oversatt på norsk betyr Costa Blanca nemlig den hvit kyst, og dette gjenspeiler seg i mange av de vakre og hvite strendene. Uavhengig av om dere ønsker ren avslapning og strandferie, eller spennende opplevelser og god shopping, så finner dere det her.

Costa Blancas beste ferieområder
Nord for Alicante finner dere to virkelig gode feriebyer på Costa Blanca. Hvis dere liker ferie- og byliv kombinert med brede sandstrender, så anbefaler vi Benidorm. Området blir også kalt for «Mini-Manhattan», på grunn av de høye skyskraperne som ligger side om side med gode restauranter, herlige strender og grønne områder. Albir eller Altea er mer for dere som vil nyte et avslappende og rolig ferieliv. Her finner dere en hyggelig lystbåthavn, gode hoteller og leiligheter og en smule mer eksklusivitet.

Alicante – den prektige hovedstanden
Midt på Costa Blancas 200 kilometer lange kyststrekning ligger Alicante. Byen forener avslappende- sol og badeferie med storbyopplevelser. Dere kan enkelt besøke både Benidorm og Albir og la dere oppsluke av Alicantes prektige bygninger og fine gater. Marinaens båter koster mer enn de fleste har råd til, men utsikten er fantastisk!

Lei bil og opplev Spania
Spania er uten tvil en av Europas mest komplette reisemål. Så snart man kjører vekk fra de flotte feriebyene og strendene, åpner det seg et vell av opplevelser! Nær Costa Blanca ligger bl.a. den 2600 år gamle palmelunden Elche, den maleriske fjellandsbyen Guadalest med Picasso-maleriet «Guernica» malt på et frø! - og de vakre fossene ved Algar. Costa Blancas innland har virkelig mye å by på!

Været på Costa Blanca
Costa Blanca er ikke på langt nær like kjent som Costa del Sol. Likevel kan område skryte av mer enn 2.800 soltimer om året, hvor de fleste ligger fra april-oktober. Om sommeren kommer temperaturen ofte over 30 grader, og nettopp derfor er feriebyens beliggenhet så ideell, fordi man samtidig kan nyte den lette og deilige brisen fra Middelhavet.

Om Costa Blanca
Costa Blanca strekker seg ca. 200 kilometer langs Spanias østkyst med Alicante som regionhovedstad. Navnet «Costa Blanca» (på norsk: den hvite kyst), stammer fra områdets endeløse og hvite sandstrender. Costa Blanca strekker seg fra Denia i nord til Torrevieja i sør.

 

FAKTA OM COSTA BLANCA


Avreise
Med Solia kan man reise til Costa Blanca fra Oslo.

Flytid

Ca. 4 timer

Transfer
Transfer foregår på egenhånd

Tidsforskjell
Det er ingen tidsforskjell i forhold til Norge

Valuta
Euro.

Strender
Costa Blanca har mange endeløse, hvite sandstrender. Strendene i Benidorm er brede med finkornet sand. Albir har også lange, fine sandstrender, men sanden er finere i Benidorm. Det finnes vannsportsaktiviteter, restauranter og kafeer ved begge strandområdene, men det er mye roligere i Albir.

Mat og drikke
Costa Blanca har et vell av restauranter og kafeer som serverer både internasjonale og nasjonale retter i alle prisklasser. Vi anbefaler at du prøver den lokale tapasen på ferien - det smaker nemlig fantastisk! Liker du natteliv og diskoteker/utesteder, finner du et godt utvalg i Benidorm.

Transport
Det er lett å komme seg rundt på Costa Blanca – både med offentlig transport og med taxi, som er relativt billig.

Sport og aktiviteter
Det finnes utallige sportsfasiliteter - tennis, ridning, go-cart, bowling, windsurfing, vannski, squash og mye mer.

Kjøpesenter
Både Benidorm og Albir har gode shoppingmuligheter. Benidorm regnes som turist hovedbyen på Costa Blanca, og derfor er utvalget størst her. Hvis dere vil handle mer eller besøke eksklusive butikker, kan dere med fordel besøke Alicante.

Golf
Ikke langt fra kysten – innover i landet, finner dere mange gode golfbaner, som absolutt er verdt et besøk på ferien. Banene er velpleide og av en veldig god standard.

Vår service
Vi tilbyr fleksible pakkereiser til Costa Blanca/Alicante. Dette innebærer at dere selv kan velge når dere vil reise og hvor lenge dere vil feriere. Reisen foregår på egenhånd, og det er ingen skandinavisktalende guider på reisemålet, men det er alltid mulig å kontakte Solia dersom det oppstår utfordringer eller dere har spørsmål.

Været på Costa Blanca

Været 

Sjekk temperaturer og værutsikter for din reise - året rundt.

Se været her >

Reisemål på Costa Blanca

Eksklusivt og rolig, nær mange opplevelser.
Strandbyen for solelskere med herlig atmosfære.
Noen av Spanias bredeste sandstrender.

Kart

Klikk for å se hotellets beliggenhet

Del webadressen via epost.