Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie
  • Været på Madeira

Lunt og tørt vær allerede fra april

 

Gjennomsnittstemperaturer på Madeira

  JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES

15 16 17 17 19 21 22 24 24 23 21 17
10 10 10 12 14 18 19 18 17 16 15 13
18 18 18 18 19 20 21 23 23 22 21 19

 DAG     NATT    HAV

 

Været på Madeira

Øygruppen Madeira ligger i Atlanterhavet utenfor kysten av Marokko, hvor breddegraden sørger for at klimaet er middelhavlignende, samtidig som Atlanterhavet sørger for at det aldri blir verken ubehagelig varmt eller ubehagelig kaldt. Været på Madeira er derfor perfekt for deg som ønsker en sommerferie med rikelig med sol og varme, men samtidig også synes det er godt at temperaturene ikke er skyhøye.

Sommerværet på Madeira

I sommermånedene er været på Madeira ganske pålitelig, med både sol og varme. Gjennomsnittstemperaturen ligger på 24 grader i høysesongen, men med svingninger på opp mot 30 grader på de varmeste dagene.

Den forfriskende atlanterhavsbrisen sørger for at varmen alltid føles behagelig.

Om ettermiddagen og natten er temperaturene også optimale. Det blir litt kjøligere, noe som gjør det enklere å falle til ro, men samtidig er det oftest lunt nok til en ettermiddag på balkongen eller på en av de mange koselige kaféene eller restaurantene. Det er imidlertid en god idé å ta med seg en lett genser dersom du har planer om å være lenge ute. Dette gjelder spesielt dersom du reiser tidlig eller sent i sesongen, hvor det kan bli relativt kaldt sent på kvelden.

Badevannstemperaturene er høyest i august og september, hvor termometeret gjennomsnittlig viser 23 grader, og det er derfor både forfriskende og deilig å ta et bad på en av de vakre strendene.

Det regner sjelden i sommermånedene, men fra slutten av september begynner regnbygene smått å inntreffe. Den herlige varmen og solskinnet er imidlertid fortsatt faste følgesvenner på ferien helt frem til oktober, og det er generelt mange tørre dager også på høsten.

Reis til Madeira året rundt

Hos Solia Kan du reise til Madeira året rundt! Været på Madeira gjør det nemlig mulig å besøke øygruppen hele året fordi det ofte er rikelig med sol, og temperaturene er også lune og stabile utenfor høysesongen. Madeira blir kalt øya med "en evig vår", også fordi den blomstrer store deler av året. Øya byr på så mye mer enn sol- og badeferie, her er det utallige aktivitetsmuligheter uansett når du velger å reise! 

Sommeren starter imidlertid for alvor i mai, men været på Madeira er lunt og tørt allerede fra april. Det skyldes at øygruppen ligger langt mot sør og nyter godt av de varme vindene fra Nord-Afrika når det blåser fra østlig retning.

 

Del webadressen via epost.