Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie
  • Monte

Om Monte

Monte – høyt hevet over Funchal med enestående utsikt

I fjellsiden overfor hovedstaden ligger Monte, et av Madeiras mest kjente steder, med en enestående utsikt over Funchal.

Her bor du 4 km fra sentrum og 550 meter over havet. I Monte finner du noen små restauranter og barer, og det er et perfekt sted å oppleve den lokale stemningen. På Solias Hotel Quinta do Monte er det en utmerket restaurant som heter Monte Garden, en elegant cocktailbar, samt den berømte Café Pavilion. Her kan du nyte en "afternoon tea", med et stort utvalg av bakverk. Hotellet har også en vakker park der du kan spasere rundt og studere ulike blomster. Selve Quintaen, herregårdshuset, som er bevart i opprinnelig stil, har en interessant utstilling om øyas gamle transportmidler som inkluderer sleder, hammocker og en bærestol.

En av de beste måtene å komme seg til og fra sentrum, er å benytte seg av taubanen som går kontinuerlig hver eneste dag. Her har du en vakker utsikt hele veien. I Monte finner du den kjente kirken, Nossa Senhora do Monte, og nedenfor finner du de berømte kurvsledene som du kan benytte deg av en bit av veien ned mot sentrum. Perfekt for deg som liker litt fart og action! Det var med disse sledene de første turistene, sosieteten fra England, ble fraktet for å slippe å gå i de mange og bratte bakkene.

I den tropiske hagen Monte Palace Tropical Garden kan du gå rundt i timesvis og beundre et stort utvalg blomster fra alle verdenshjørner. Ved inngangen til parken står det 3000 år gamle oliventrær, og utover dette finner du en av verdens største keramikkvaser her, samt et interessant museum.

Du kan også dra ned til sentrum med hotellets gratisbuss eller med lokalbussen. Har du leiebil kan du fortsette oppover i fjellet mot Madeiras høyeste topper på mer enn 1800 meter over havet.

Hotellkart

Klikk for å se hotellets beliggenhet

Flere reisemål på Madeira

Estreito de Câmara de Lobos

400 meter over havet er utsikten fantastisk!

Funchal

Madeiras vakre hovedstad

Santa Cruz

Sørøst på Madeira med familievennlig hotell

Herregårdsferie

Ferie på en quinta er ferie med atmosfære!

Santo da Serra

Rolige og naturskjønne omgivelser

Del webadressen via epost.