Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie
  • Badeferie på Madeira

Sol- og badeferie

Madeira er ingen strand-destinasjon, men til gjengjeld finner man flere badeanlegg som byr på bading i havbasseng og direkte i havet fra badestiger. I Funchal finner man det kommunale havbadet Ponta Gorda og det populære Lido-badet, med basseng, havbasseng og barnebassenger. Her er det tilrettelagt for hele familien med muligheter for servering og omkledning. I den lille, hyggelige byen Porto Moniz nord-vest på øya, ligger det også et havbasseng. Det naturlige, vulkanske bassenget er svært populært i sommerperioden – både lokale og turister nyter sommerdager her.  

Selv om øya ikke er en strand-destinasjon, finnes det også enkelte strender her. Praia Formosa-stranden like vest for Lido-området har rullesten og lavasand, og er en populær strand. Videre finnes det også to sandstrender med importert sand fra Nord-Afrika. Disse finner du i Machico på østsiden av øya og i Calheta på sørvestsiden av øya. På Madeira starter strandsesongen fra midten av juni. Da åpner badebroene og det legges ut tre-matter flere steder. Stranden består av både sten og sand.

Porto Santo – en skjult perle
Dersom du savner gylne sandstrender og gjerne vil nyte en dag med sol- og strandliv på en deilig sandstrand, er dette også mulig! Ta en fergetur fra Madeira til øya Porto Santo (ca. 2,5 timer). Den lille, vulkanske øya ligger 50 km nordøst for Madeira, og byr på en hele ni kilometer lang gyllen sandstrand. Stranden har vunnet priser for sin silkemyke sand, vannets renhet og ikke minst stedets helt spesielle ro og skjønnhet. I følge Portugiserne er sanden på Porto Santo helt spesiell, og det sies at den skal være bra for bl.a. hudplager og kroniske smerter. 

Hoteller med fantastiske bassengområder
Nyt sol- og badeferien ved hotellets bassengområde. Flere av hotellene på Madeira har lekre bassengområder, perfekte for noen avslappende dager på solsengen og i bassenget. Eden Mar leiligheter – et av Madeiras beste leilighetshoteller, deler bassengområde med luksushotellet Porto Mare. Her finner du et av øyas vakreste bassengområder. Dessuten er beliggenheten upåklagelig – rett foran havnepromenaden og det populære Lido-badet.

All Inclusive-hotellet Enotel Lido Resort & Spa er også et godt valg. Hotellet er et av Solias mest populære hoteller og har et stort, laguneformet basseng, eget barnebasseng, samt et flott innendørsbasseng og boblebad.

Andre anbefalte hoteller med lekre bassengområder er 5-stjernershotellet Meliã Madeira Mare, populære Pestana Casino Park og All Inclusive-hotellet
Pestana Royal.

Del webadressen via epost.