Alle reiser
Premiumreiser
 • Reiser til Madeira med Solia

  Madeira

 • Madeira

 • Madeira

 • Madeira

 • Madeira

 • Madeira

 • Madeira

 • Madeira

 • Madeira

 • Madeira

Bilder og video

Bli inspirert av bilder og video fra Madeira.

Se bilder og video her >

Hoteller

På Madeira har vi vårt største og beste hotellutvalg.

Se våre hoteller her >

Madeira

Opplev den magisk vakre øya 40 mil nord for Kanariøyene. Her får du størst og best hotellutvalg, samt direktefly fra Oslo.

Madeira består av seks små øyer som ligger i Atlanterhavet ca. 700 km vest for Marokko. Hovedøya Madeira er en svært vakker øy med mer enn 200 ulike blomsterarter! Innlandet på øya består av høye fjell og dype daler. Dessuten er det en utrolig hyggelig byatmosfære i hovedstaden Funchal. 

Besøkende til Madeira går på oppdagelse, og trives ved gleden av egne opplevelser. Noen går vandringer langs levada’er, Madeiras unike nettverk av vanningskanaler, og lar seg beruse av blomsterprakten i åssidene. Andre nyter strandliv, sol og bading. Mange unner seg spa- og velværebehandlinger, og tar med seg hjem gode minner om vinsmaking og store matopplevelser.

Veinettet er velutbygd, så det er lett å komme se rundt på øya, enten med leiebil eller lokalbusser. Hvert eneste lille sted har sin vin- eller helgenfestival å oppsøke, hvor religiøse opptog blandes med løssluppen feststemning med islett av folkemusikk,  lokal gastronomi og drikke. De finner i tillegg et påskudd til å feire alt som jorden og havet kaster av seg.

Les mer >

Opplev Madeira

Golf på Madeira

Madeiras beliggenhet gjør øya til et perfekt sted for golfere.

Les mer her >

Været på Madeira

Finn temperatur og værvarsel gjennom hele året for reisen din.

Se været her >

Utflukter

Bli med på våre mange og spennende utflukter på Madeira.

Se våre utflukter her >

Dette skjer på Madeira

Her ser du en oversikt over hva som skjer på øya.

Les mer her >

Reisemål på Madeira

Bo ved sjøen, én mil fra Funchal
Utsikt over Atlanterhavet
Besøk hovedstaden Funchal, sør på Madeira
Rolig sted i åsen over Funchal sentrum
Sørøst på Madeira med familievennlig hotell
Ferie på en quinta er ferie med atmosfære!
Rolige og naturskjønne omgivelser

Se alle hoteller

Finn din reise

FILTRERING

Filter-svar

Sortér på

Avreise

Pris

Reisemål

Reisetype

Standard

Måltider

Fasiliteter

Kategori

Reisende

Kalender

Sortér på
Sortér på
Pris på
Standard

Velg varighet

 • 7
 • 14

Mer om Madeira

Gjestfrie innbyggere

De lokale innbyggerne elsker sin øy, stoler på egne krefter, og gjennom generasjoner har tradisjonen vært å ønske turistene velkommen med avslappet åpenhet. Som riktig å understreke selvstyret fra Fastlands-Portugal er målet å opprettholde en bæredyktig turisme. Uten det ville lokal kultur og fredning av natur- og havområder lett forsvinne.

Kulinariske gleder på Madeira

Madeira kan skryte av et fremragende kjøkken basert på førsteklasses lokale råvarer hentet fra hav, hage, skog og fjell. Det har lyktes å tilpasse det lokale kjøkken til turismens moderne smak uten å miste særpreget. Et typisk måltid består av en aperitivo før forretten, fulgt av en hovedrett av fisk eller kjøtt med diverse grønnsaker. Måltidet avrundes med kaker, is, frukt el.l. Hørest dette fristende ut? Ja, så er kanskje mat- og vinferie noe for deg!

Maten akkompagneres gjerne av lokale drikkevarer. Caféer og barer varter opp med fristende småretter – petiscos og merendas. Utvalget av lokalt dyrket frukt er stort, med mange eksotiske spesialiteter som pasjonsfrukt, mango, ananas, banan, grantaeple, aprikos, appelsin og sitroner.

Madeiras hetviner er et kapittel for seg selv, og prøvesmaking hos et av de mange vinfirmaene er obligatorisk. Druene dyrkes på utvalgte marker og håndplukkes av kyndige vinbønder. De gjennomgår en omhyggelig og langvarig foredling, og hver druetype har sin spesielle egenskap. Vinen lagres i lang tid på store ekefat eller i mindre tønner før den tappes på flaske under streng kvalitetskontroll. Den aller beste vintage-madeira lagres på fat i minst 20 år og minst to år på flaske. Det er bare å løfte på glasset og si: Saúde!

Levadavandring på Madeira

Selve symbolet for turismen på Madeira er uten tvil levadavandringene. På denne blomsterøya inngår en slik fottur i nesten alle reiseplaner, og det finnes turer for alle; trente og utrente, unge og eldre. Systemet av rette kanaler, levadas, som man kan gå langs, og de litt brattere stiene, veredas, gir en stor variasjon av utfordringer.

Mange turer er lette og trygge, både i urskogen og oppe i fjellene. Det er en fantastisk naturopplevelse å vandre langs vanningskanalene. Solia tilbyr halvdagsutflukt inkludert lunsj langs Levada dos Tornos, alternativt Levada Serra do Faial, i området mellom Monte og Camacha nordøst for Funchal.

Det slitsomme arbeidet med å omforme Madeiras natur til kulturlandskap ved å transportere vann fra fjellene gjennom urskogen ned til åkrene, gir turistene en enestående sjanse til å utforske det ellers ulendte fjellandskapet. Overalt støter den vandreglade på såkalte levadas – vannkanaler – som bukter seg med nesten umerkelig stigning oppover åsene. Stein på stein er gjennom generasjoner stablet på hverandre i et nettverk av mer enn 2000 km lengde.

På terrassene langs kanalene dyrkes nytteplanter fra hele verden: Krydder, sukkerrør, druer, mais, korn, poteter, bananer og annen frukt. Det dufter sterkt fra eukalyptustrær, og blomsterprakten er overveldende med fargerike planter fra hele verden. Blomstene har sin opprinnelse i frø fra hagene rundt de britiske quintas – herregårder – som over tid spredte seg ut i naturen. Britene innføret utallige typer prydplanter fra sitt verdensomspennende kolonirike til Madeira på 1700-tallet, og disse plantene vokser i dag i vill tilstand.

Madeiras karrige natur- og kulturlandskap huser et utall typer mikroklimaer og skaper et unikt mangfold. Parque Natural da Madeira omfatter 2/3 av øya og rommer verdens største forekomst av laurbærskog, i dag med på UNESCOs verdensarvliste.

Livet i havet er rikt og unikt, med store fredete områder. Madeira har ingen farlige krypdyr, slanger eller rovdyr, så all ferdsel i utmark er trygg. Øyas fugleliv er rikt og mangfoldig, og lokker mange fuglekikkere.

Aktiv ferie

I tillegg til levadavandringer kan de som liker å holde seg aktive i ferien velge mellom bl.a. dykking, snorkling, windsurfing, sykling og kajakkpadling. Du kan også dra på båtturer og se delfiner, men også bestille tid og bade med dem! Madeira er bortskjemt med golfbaner anlagt av verdenskjente banedesignere.

Solia tilbyr gunstige greenfee-pakker med gratis transport av golfbagen på flyet. De aller mest eventyrlystne kan prøve seg på guidet juvvandring i vill natur. Fossefall og rappellering inkludert! Se andre utflukter for en aktiv ferie her

Bading på Madeira

Madeira kan ikke skryte av en overflod av hvite sandstrender med palmesus, men strendene holder høy standard, med rent, krystallklart vann og behagelig temperatur mellom 19 º og 25-26ºC. Ofte består strendene av rullestein, så et liggeunderlag og badesko er lurt å ha med. Strendene i Calheta og Machico på sørkysten er anlagt med importert sand.

Juvelen i kronen er den ni kilometer lange gylne sandstranden på naboøya Porto Santo, 50 km nordøst for Madeira. Hit kommer du om du velger en kombinasjonsferie med Solia.

Noen steder er det anlagt åpne havbad som er beskyttet av bølgebrytere, og klippebasseng med havvann og svømmebasseng er veldig vanlig.

Lido er Funchals hovedturistområde og har et snev av den franske riviera. Her finnes havbasseng, badebrygger og lukkede badeanlegg (mot betaling), ofte med fasiliterer som bytterom, livredder og lekeplasser.

I Santa Cruz finner du et vannland som er åpnet hele sommeren. Husk å ta med snorkel så du kan snorkle hvor som helst!  

I gangavstand fra Solias Hotel Pestana Grand Ocean Resort ligger den offentlige stranden Praia Formosa med mørk lavasand.

Kulturelle begivenheter

Madeira har et rikt og variert tilbud av festivaler og kulturelle begivenheter, ofte tilsatt en god porsjon kulinariske opplevelser. Flere steder fremføres tradisjonell portugisisk klagesang, fado, eller brasiliansk samba og bossanova. En oppdatert kalender finnes på www.madeiratourism.com

Herregårdsferie

Rundt omkring på Madeira ligger tradisjonsrike herregårder, såkalte quintas. Britiske kjøpmenn og vindyrkere slo seg på 1700- og 1800-tallet ned på Madeira og bygget elegante hus med romantiske hageanlegg. Mange av disse quintas er i dag restaurert og bygd om til hotell. Solia tilbyr opphold på flere slike stilfulle herregårdshoteller.

Full frihet med leiebil

Madeira er som skapt for utforskning. En utmerket måte å oppleve øyas mangfold på er med leiebil. Bestill gjerne leiebil samtidig som du bestiller reisen. Da kan du dra nytte av våre spesialpriser, og du er garantert en bil som er spesialtilpasset dine ønsker.

Fly & Drive på Madeira

Fly og kjør - er akkurat det "Fly & Drive"-konseptet går ut på. Du ankommer flyplassen og får utlevert din leiebil, og så er det rett og slett bare å kjøre. Her får du også utlevert velkomstbrev og informasjonsmateriale. Vi har også forhåndsbestilt hotellene, slik at du bare kan dra og nyte alle opplevelsene som venter deg på denne fantastiske øya. 

Utflukter på Madeira

Solia tilbyr et omfattende utfluktsprogram på Madeira, med alt fra levadavandring til Madeira-aften med musikk og god mat.

Se våre reisetips, og les om utfluktene på vår hjemmeside. I informasjonspermen på hotellet ditt kan du også lese om vårt aktuelle utfluktsprogram. Utfluktene bestilles hos reiselederen på stedet.

Premiumreise til Madeira

Bli med på vår Premiumtur til Madeira for å ta øya i nærmere øyesyn. I løpet av oppholdet drar vi til fjellområdet Curral das Freiras, Nonnenes dal, den berømte botaniske hagen, og vi passerer de små sjarmerende fiskerlandsbyene. I tillegg opplever vi bylivet i hovedstaden Funchal, for å nevne noe.

På vår Premiumreise til Madeira bor vi på lekre Hotel Pestana Casino Park med flott beliggenhet i Funchal.

Reiselederens tips:

”Madeira er en øy for alle sanser, med et behagelig klima. Her kan du gå turer og lukte, smake og ta inn masse synsinntrykk. Funchal by er full av gågater, hyggelige bydeler og butikker. Den nye havpromenaden har mange steder der man kan sitte og se utover Atlanterhavet.

Oppsøk gjerne de smale brosteinsgatene og la blikket vandre fra de vakre steinmønstrene til husfasadene. Gamlebyen MÅ ses! På Rua Santa Maria slåss trivelige restauranter om oppmerksomheten med dører og husfasader malt av lokale kunstnere. Lørdag formiddag er det loppemarked. Gå ikke glipp av matmarkedet med sin overflod av blomster, frukt og grønt.

En vandring på Madeira tar deg nær naturen. Du velger selv hvor langt du ønsker å gå – la lyst og kondisjon styre! Mellom Ribeiro Frio og Portela er det 11 km med vakker urskog med laurbærtrær og blåbærbusker. Madeira er perfekt for turer med leiebil.

Med Solias ”Fly & Drive” bor du på hyggelige hotell rundt på øya, og kan legge opp dagen etter eget tempo.”

Annika, Solia på Madeira

FAKTA

Beliggenhet:
I Atlanterhavet snaut 40 mil nord for Kanariøyene. Flateinnhold 741 km2.

Avreise:
Med Solia flyr du til Madeira fra Oslo. 

Flytid:
Ca. 5 timer.

Transfer:
Transfertiden er tiden fra flyplassen og til første hotellstopp.
Funchal: 30 minutter 

Tidsforskjell:
Madeira ligger en time bak oss (Norge). 

Valuta:
Euro.

Om Madeira:
Madeira består av seks små øyer som ligger i Atlanterhavet ca. 700 km vest for Marokko. Det er kun to av de seks øyene som er bebodd - Madeira og Porto Santo. Hovedøya Madeira er en svært vakker øy med mer enn 200 ulike blomsterarter. Innlandet på øya består av høye fjell og dype daler. Trivelig byatmosfære i hovedstaden Funchal.

Klima:
Madeira er kjent for å ha et jevnt, behagelig og mildt subtropisk klima. Laveste dagtemperatur 19 grader (januar). Høyeste dagtemperatur 25 grader (august). I vinterhalvåret oktober - april er antallet regnfrie dager på Madeira mellom 21 og 25 pr. måned. Timor, østavinden som blåser fra Sahara, kan få temperaturen opp i 30 grader enkelte dager i året.

Madeiras frodige subtropiske vegetasjon og overflod av frukt og blomster vitner om at det regner her. Men øyas høye fjell betyr at her finner du ulike typer mikroklima. Det kan være tørt i solrike Funchal, mens det regner bare noen kilometer unna i nord. Generelt er det Funchal som er det området på Madeira med minst regn.

Perioden som strekker seg fra begynnelsen av mai til slutten av september regnes som den varmeste og tørreste perioden.

Strender og bading:
Det er ikke mange naturlige strender på Madeira, men til gjengjeld finner man flere badeanlegg som byr på bading i sjøvannsbasseng og direkte i havet fra badestiger. I Funchal finner man det kommunale havbadet Ponta Gorda, med basseng, havbasseng og barnebassenger. Dette er tilrettelagt for hele familien med muligheter for servering og omkledning. Praia Formosa-stranden like vest for Lido-området har rullesten og lavasand. I Canico do Baixo finnes der også en rullestenstrand. 

Sport og aktiviteter:
Tennis, squash, riding, dykking, golf m.m. Madeira har 2 fine golfbaner, Palheiro Golf (18 hull) og Club de Golf Santo da Serra (27 hull). Palheiro Golf ligger på 500 meters høyde og har fantastisk utsikt over Funchal og havet.  Club de Golf Santo da Serra er en klassisk mesterskapsbane designet av Robert Trent Jones Jr.

Restauranter:
Rik matkultur og stort utvalg av restauranter. Både lokale spesialiteter og internasjonalt kjøkken. Maten er inspirert av Middelhavet og tradisjonene derfra, kombinert med eksotiske frukter og lokale avlinger, som dyrkes på øya. Øya byr f.eks. på mange gode fiske- og kjøttretter. Nasjonalretten er espadafisk, som oftest serveres med banan. Det kan anbefales å nyte et glass Madeira-vin til! 

Uteliv:
Funchal er en liten storby med nærmere 150.000 innbyggere. Stort og variert utelivstilbud. I gamlebyen finner du flest restauranter og barer. Mange gode restauranter i hovedgaten i Lido-området, og mange av hotellene har også gode restauranter.

Transport:
Velutbygd nett av lokalbusser på sydsiden og langs kysten av øya. Gratis busservice fra flere av hotellene tur/retur sentrum av Funchal. Taxi er forholdsvis rimelig.

Leiebil:
Bil kan forhåndsbestilles fra Norge til flyplass eller hotell. Les mer her. Du kan også leie bil på Madeira gjennom våre reiseledere. 

Vår service
Solia tilbyr skandinavisktalende reiseledere som er tilgjengelige hele tiden på reisemålet. 
Disse møter dere allerede på flyplassen, og dersom dere har bestilt transport til hotellet, så sørger de for at dere kommer frem. I løpet av ferien kan dere kontake reiselederne på servicetelefonen, samt møte dem på flere av hotellene, eller bli med på en utflukt. Det er alltid mulig å komme i kontakt med en av våre reiseledere.