Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie
  • Reiser til Madeira med Solia

    Madeira

Tilbud hele sesongen

Reis i desember

Ta deg en pause fra julemaset og reis på ferie til sol og strandliv.
Finn din reise her >

Reis i januar

Kick start året med en fantastisk reise til Madeira.
Finn din reise her >

Reis i februar

Februarmåned er perfekt for å ta et etterlengtet avbrekk fra den kalde vinteren.
Finn din reise her >

Reis i mars

Selv om det er deilig at det går mot vår og sommer, kan mars også være en kald måned.
Finn din reise her >

Om Madeira

Opplev den magiske og vakre øya

40 mil nord for Kanariøynene og 700 km vest for Marokko ligger Madeira, som består av seks små øyer i Atlanterhavet. Hovedøya Madeira er en svært vakker og frodig øy med mer enn 200 ulike blomsterarter! Innlandet på øya består av høye fjell og dype daler. Dessuten er det en utrolig hyggelig byatmosfære i hovedstaden Funchal. Øya er helt unik og et av våre aller mest populære reisemål, og det forstår vi veldig godt, for her er det utallige muligheter. Dessuten er det her vi har vårt største og beste hotellutvalg og direktefly fra Oslo!

Besøkende på øya går på oppdagelse, og trives ved gleden av egne opplevelser. Noen går på vandringer langs levadaer - øyas unike nettverk av vanningskanaler, og lar seg beruse av blomsterprakten i åssidene. Andre nyter sol og bading. Mange unner seg spa- og velværebehandlinger, og tar med seg hjem gode minner om vinsmaking og store matopplevelser.

Les mer >

Bilder og video

Bli inspirert av bilder og video fra Madeira.

Se bilder og video her >

Hoteller

På Madeira har vi vårt største og beste hotellutvalg.

Se våre hoteller her >

Opplev Madeira

Været på Madeira

Finn temperatur og værvarsel gjennom hele året for reisen din.

Se været her >

Badeferie på Madeira 

Opplev de unike havbassengene og hoteller med lekre bassengområder.

Les mer her >

Herregårdsferie

Nyt rolige og avslappende omgivelser på et stilfullt herregårdshotell.

Les mer her >

 

Utflukter

Bli med på våre mange og spennende utflukter på Madeira.

Se våre utflukter her >

Magiske Madeira

Nyt en ferie med skreddersydde opplevelser av høy kvalitet!

Les mer her >

Golf på Madeira

Madeiras beliggenhet gjør øya til et perfekt sted for golfere.

Les mer her >

Reisemål på Madeira

Se alle hoteller

Se hva andre sier om Madeira


Fantastisk sted. Har vært der mange ganger, men er slett ikke ferdig med vakre Madeira. Utrolig mange flotte steder å vandre. Og for en natur!

- Inger-Helen


Jeg kommer tilbake for ellevte gang i mai. Madeira er min yndlings-ferieplass nr. 1. Denne oasen ute i Atlanteren er bare nydelig.

- Vidar


Ta en tur til denne vakre øy. Det er så utrolig mye å oppleve. Lei en bil og kjør rundt på egenhånd.

- Grethe


En herlig øy. Hjem i morgen, og som vanlig gleder vi oss allerede til å reise tilbake igjen.

- Anne Christine


 Madeira kan anbefalast på det sterkaste. Har vore der kvart år i snart 20 år. Ei øy til å bli glad i. Du sjølv set standard for hva du vil gjera. Her er det noko å engasjere seg i for alle.

- Erling


 Nettopp kommet hjem etter 1 måned i paradiset, mitt 2.hjem

- Ingvild


Vært der 15 ganger og skal tilbake minst15 ganger til.

- Unni


 Madeira er flott både vår og høst når jeg har vært der.

- Liv

Kart

Klikk for å se hotellets beliggenhet

Finn din reise

FILTRERING

Reisende

Kalender

Velg varighet

  • 12

Mer om Madeira

Gjestfrie innbyggere

De lokale innbyggerne elsker sin øy, stoler på egne krefter, og gjennom generasjoner har tradisjonen vært å ønske turistene velkommen med avslappet åpenhet. Som riktig å understreke selvstyret fra Fastlands-Portugal er målet å opprettholde en bæredyktig turisme. Uten det ville lokal kultur og fredning av natur- og havområder lett forsvinne.

Levadavandring 

Selve symbolet for turismen på Madeira er uten tvil levadavandringene. På denne blomsterøya inngår en slik fottur i nesten alle reiseplaner, og det finnes turer for alle; trente og utrente, unge og eldre. Systemet av rette kanaler, såkalte levadas, som man kan gå langs og de litt brattere stiene, veredas, gir en stor variasjon av utfordringer.

Mange turer er lette og trygge, både i urskogen og oppe i fjellene. Det er en fantastisk naturopplevelse å gå på tur langs vanningskanalene. Solia tilbyr halvdagsutflukt inkludert lunsj langs Levada dos Tornos, alternativt Levada Serra do Faial, i området mellom Monte og Camacha nordøst for Funchal.

Det slitsomme arbeidet med å omforme Madeiras natur til kulturlandskap ved å transportere vann fra fjellene gjennom urskogen ned til åkrene, gir turistene en enestående sjanse til å utforske det ellers ulendte fjellandskapet. Overalt støter den vandreglade på såkalte levadas – vanningskanaler – som bukter seg med nesten umerkelig stigning oppover åsene. Stein på stein er gjennom generasjoner stablet på hverandre i et nettverk av mer enn 2000 km lengde. Opplev de fantastiske levadaene på våre eksklusive fotturer! Sjekk ut nyheten "Madeira til fots" og fotturferie med 2 eller 4 fotturer. 

På terrassene langs kanalene dyrkes nytteplanter fra hele verden: Krydder, sukkerrør, druer, mais, korn, poteter, bananer og annen frukt. Det dufter sterkt fra eukalyptustrær, og blomsterprakten er overveldende med fargerike planter fra hele verden. Blomstene har sin opprinnelse i frø fra hagene rundt de britiske quintas – herregårder – som over tid spredte seg ut i naturen. Britene innførte utallige typer prydplanter fra sitt verdensomspennende kolonirike til øya på 1700-tallet, og disse plantene vokser i dag i vill tilstand. Det finnes faktisk mer enn 200 forskjellige blomsterarter på denne perlen i Atlanterhavet.  

Øyas karrige natur- og kulturlandskap huser et utall typer mikroklimaer og skaper et unikt mangfold. Parque Natural da Madeira omfatter 2/3 av øya og rommer verdens største forekomst av laurbærskog, i dag med på UNESCOs verdensarvliste.

Livet i havet er rikt og unikt, med store fredete områder. Madeira har ingen farlige krypdyr, slanger eller rovdyr, så all ferdsel i utmark er trygg. Øyas fugleliv er rikt og mangfoldig, og lokker mange fuglekikkere.

Aktiv ferie

I tillegg til levadavandringer kan de som liker å holde seg aktive i ferien velge mellom bl.a. dykking, snorkling, windsurfing, sykling og kajakkpadling. Du kan også dra på båtturer og se hvaler og delfiner, men også bestille tid og bade med delfiner! Høres dette interessant ut, sjekk ut nyheten "Madeira Adventure" - en helt ny Premiumreise for 2019-sesongen.Videre er øya også bortskjemt med golfbaner anlagt av verdenskjente banedesignere.Solia tilbyr gunstige greenfee-pakker med gratis transport av golfbagen på flyet. De aller mest eventyrlystne kan prøve seg på guidet juvvandring i vill natur. Fossefall og rappellering inkludert! Se andre utflukter for en aktiv ferie her

Kulinariske gleder

Øya kan skryte av et fremragende kjøkken basert på førsteklasses lokale råvarer hentet fra hav, hage, skog og fjell. Det har lyktes å tilpasse det lokale kjøkken til turismens moderne smak uten å miste særpreget. Et typisk måltid består av en aperitivo før forretten, fulgt av en hovedrett av fisk eller kjøtt med diverse grønnsaker. Måltidet avrundes med kaker, is, frukt el.l. Hørest dette fristende ut? Ja, så anbefaler vi vår Premiumreise hvor maten er i fokus og gourmetmiddager står på menyen: Gastronomiske opplevelser

Maten på Madeira akkompagneres gjerne av lokale drikkevarer. Kaféer og barer varter opp med fristende småretter – petiscos og merendas. Utvalget av lokal dyrket frukt er stort, med mange eksotiske spesialiteter som f.eks. pasjonsfrukt, mango, ananas, banan, grantaeple, aprikos, appelsin og sitroner.

Øyas hetviner er et kapittel for seg selv, og prøvesmaking hos et av de mange vinfirmaene er obligatorisk. Druene dyrkes på utvalgte marker og håndplukkes av kyndige vinbønder. De gjennomgår en omhyggelig og langvarig foredling, og hver druetype har sin spesielle egenskap. Vinen lagres i lang tid på store ekefat eller i mindre tønner før den tappes på flaske under streng kvalitetskontroll. Den aller beste vintage-madeira lagres på fat i minst 20 år og minst to år på flaske. Det er bare å løfte på glasset og si: Saúde!

Kulturelle begivenheter

Madeira har et rikt og variert tilbud av festivaler og kulturelle begivenheter, ofte tilsatt en god porsjon kulinariske opplevelser. Se oversikt over hva som skjer på øya i kalenderen. En oppdatert kalender finnes på www.madeiratourism.com

Herregårdsferie

Rundt omkring på øya ligger tradisjonsrike herregårder, såkalte quintas. Britiske kjøpmenn og vindyrkere slo seg på 1700- og 1800-tallet ned på Madeira og bygget elegante hus med romantiske hageanlegg. Mange av disse quintas er i dag restaurert og bygget om til hotell. Solia tilbyr opphold på flere slike stilfulle herregårdshoteller.

Sol- og badeferie

Madeira er ingen strand-destinasjon, men til gjengjeld finner man flere badeanlegg som byr på bading i havbasseng og direkte i havet fra badestiger. I Funchal finner man det kommunale havbadet Ponta Gorda og det populære Lido-badet, med basseng, havbasseng og barnebassenger. Her er det tilrettelagt for hele familien med muligheter for servering og omkledning. I den lille, hyggelige byen Porto Moniz nord-vest på øya, ligger det også et havbasseng. Det naturlige, vulkanske bassenget er svært populært i sommerperioden – både lokale og turister nyter sommerdager her. Les mer om sol- og badeferie her

Full frihet med leiebil

Madeira er som skapt for utforskning. En utmerket måte å oppleve øyas mangfold på er med leiebil. Bestill gjerne leiebil samtidig som du bestiller reisen. Da kan du dra nytte av våre spesialpriser, og du er garantert en bil som er spesialtilpasset dine ønsker.

Fly & Drive på Madeira

Fly og kjør - er akkurat det "Fly & Drive"-konseptet går ut på. Du ankommer flyplassen og får utlevert din leiebil, og så er det rett og slett bare å kjøre. Her får du også utlevert velkomstbrev og informasjonsmateriale. Vi har også forhåndsbestilt hotellene, slik at du bare kan dra og nyte alle opplevelsene som venter deg på denne fantastiske øya. 

Utflukter 

Solia tilbyr et omfattende utfluktsprogram på Madeira, med alt fra levadavandring til Madeira-aften med musikk og god mat. Se våre reisetips, og les om utfluktene på vår hjemmeside. I informasjonspermen på hotellet ditt kan du også lese om vårt aktuelle utfluktsprogram. Utfluktene bestilles hos reiselederen på stedet.

Premiumreise 

En av våre mest verdsatte pakkereiser til Madeira, er Premium: Magiske Madeira. Her er fire fantastiske utflukter og overnatting på lekre Hotel Pestana Casino Park inkludert i prisen. Dette hotellet har nydelig beliggenht i Funchal. Denne premiumreisen er perfekt for de som ønsker å oppleve øyas beste severdigheter i et roligere tempo, sammen med Solias guide. Utforsk Funchal, opplev den nydelig botaniske hagen og Nonnenes dal. I løpet av uken kan du også smake på de lokale grillspydene "espetada", samt oppleve den vakre naturen både på østsiden og vestsiden av øya. Premium: Magiske Madeira er en gruppereise som passer for deg som ønsker å nyte det gode ferielivet. 

Reisetips fra vår reiseleder:

Nedenfor kommer vår reiseleder, Annika, med sine reisetips til Madeira. Bli inspirert!

”Madeira er en øy for alle sanser, med et behagelig klima. Her kan du gå turer og lukte, smake og ta inn masse synsinntrykk. Funchal by er full av gågater, hyggelige bydeler og butikker. Den nye havpromenaden har mange steder der man kan sitte og se utover Atlanterhavet.

Oppsøk gjerne de smale brosteinsgatene og la blikket vandre fra de vakre steinmønstrene til husfasadene. Gamlebyen MÅ ses! På Rua Santa Maria slåss trivelige restauranter om oppmerksomheten med dører og husfasader malt av lokale kunstnere. Lørdag formiddag er det loppemarked. Gå ikke glipp av matmarkedet med sin overflod av blomster, frukt og grønt.

En vandring på Madeira tar deg nær naturen. Du velger selv hvor langt du ønsker å gå – la lyst og kondisjon styre! Mellom Ribeiro Frio og Portela er det 11 km med vakker urskog med laurbærtrær og blåbærbusker. Øya er perfekt for turer med leiebil.

Med Solias ”Fly & Drive” bor du på hyggelige hotell rundt på øya, og kan legge opp dagen etter eget tempo.Velkommen!"

Annika, Solia på Madeira


FAKTA

Beliggenhet:
I Atlanterhavet snaut 40 mil nord for Kanariøyene. Flateinnhold 741 km2. Kart over Madeira finner du ved å trykke i toppmenyen. Her kan du se både hvor hotellene ligger i forhold til hverandre og hvor flyplassen ligger. 

Avreise:
Med Solia flyr du til Madeira fra Oslo. 

Flytid:
Ca. 5 timer.

Transfer:
Transfertiden er tiden fra flyplassen og til første hotellstopp.
Funchal: 30 minutter 

Tidsforskjell:
Madeira ligger en time bak oss (Norge). 

Valuta:
Euro.

Om Madeira:
Madeira består av seks små øyer som ligger i Atlanterhavet ca. 700 km vest for Marokko. Det er kun to av de seks øyene som er bebodd - Madeira og Porto Santo. Hovedøya Madeira er en svært vakker øy med mer enn 200 ulike blomsterarter. Innlandet på øya består av høye fjell og dype daler. Trivelig byatmosfære i hovedstaden Funchal.

Klima og vær:
Madeira er kjent for å ha et jevnt og behagelig klima og kalles ofte øya med "en evig vår". Øyas frodige subtropiske vegetasjon og overflod av frukt og blomster, vitner om at det regner her. Øyas høye fjell er tegn på at her finnes det ulike typer mikroklima. Det kan være tørt og solrikt vær i Funchal, mens det regner bare noen kilometer unna i nord. Generelt er det Funchal som er det området som har minst regn. Perioden som strekker seg fra begynnelsen av mai til slutten av september regnes som den varmeste og tørreste perioden.  Det er på denne tiden av året at været er mest stabilt - temperaturene er høyest og klimaet er tørrest. Du kan lese mer om været på Madeira her

Bading:
Madeira er ingen strand-destinasjon, men til gjengjeld finner man flere badeanlegg som byr på bading i havbasseng og direkte i havet fra badestiger. I Funchal finner man det kommunale havbadet Ponta Gorda, med basseng, havbasseng og barnebassenger. Dette er tilrettelagt for hele familien med muligheter for servering og omkledning. I den lille, hyggelige byen Porto Moniz nord-vest på øya, ligger det også et havbasseng. Det naturlige, vulkanske bassenget er svært populært i sommerperioden – både lokale og turister nyter sommerdager her.  

Selv om øya ikke er en strand-destinasjon, finnes det også enkelte strender her. Praia Formosa-stranden like vest for Lido-området har rullesten og lavasand, og er en populær strand. I Canico do Baixo finnes det også en rullesteinstrand. På Madeira starter strandsesongen fra midten av juni. Da åpner badebroene og det legges ut tre-matter flere steder. Stranden består av både sten og sand.

Porto Santo – en skjult perle
Dersom du savner gylne sandstrender og gjerne vil nyte en dag med sol- og strandliv på en deilig sandstrand, er dette også mulig! Ta en fergetur fra Madeira til øya Porto Santo (ca. 2,5 timer). Den lille, vulkanske øya ligger 50 km nordøst for Madeira, og byr på en hele ni kilometer lang gyllen sandstrand. Stranden har vunnet priser for sin silkemyke sand, vannets renhet og ikke minst stedets helt spesielle ro og skjønnhet.

Sport og aktiviteter:
Tennis, squash, riding, dykking, golf m.m. Madeira har 2 fine golfbaner, Palheiro Golf (18 hull) og Club de Golf Santo da Serra (27 hull). Palheiro Golf ligger på 500 meters høyde og har fantastisk utsikt over Funchal og havet.  Club de Golf Santo da Serra er en klassisk mesterskapsbane designet av Robert Trent Jones Jr.

Restauranter:
Rik matkultur og stort utvalg av restauranter. Både lokale spesialiteter og internasjonalt kjøkken. Maten er inspirert av Middelhavet og tradisjonene derfra, kombinert med eksotiske frukter og lokale avlinger, som dyrkes på øya. Øya byr f.eks. på mange gode fiske- og kjøttretter. Nasjonalretten er espadafisk, som oftest serveres med banan. 

Uteliv:
Funchal er en liten storby med ca. 112.000 innbyggere. Stort og variert utelivstilbud. I gamlebyen finner du flest restauranter og barer. Mange gode restauranter ligger i Lido-området, og mange av hotellene har også gode restauranter.

Transport:
Velutbygd nett av lokalbusser i Funchal. Gratis busservice fra flere av hotellene tur/retur sentrum av Funchal. Taxi er forholdsvis rimelig.

Leiebil:
Bil kan forhåndsbestilles fra Norge til flyplass eller hotell. Les mer her. Du kan også leie bil på Madeira gjennom våre reiseledere. 

Vår service
Solia tilbyr skandinavisktalende reiseledere som er tilgjengelige hele tiden på reisemålet. 
Disse møter dere allerede på flyplassen, og dersom dere har bestilt transport til hotellet, så sørger de for at dere kommer frem. I løpet av ferien kan dere kontake reiselederne på servicetelefonen, samt møte dem på flere av hotellene, eller bli med på en utflukt. Det er alltid mulig å komme i kontakt med en av våre reiseledere.