Alle reiser
Premium- og rundreiser
  • Reiser til Madeira med Solia

Madeira

Opplev den magisk vakre øya 40 mil nord for Kanariøyene. Størst og best hotellutvalg, direktefly fra Oslo og Bergen. 

Besøkende til Madeira går på oppdagelse, og trives ved gleden av egne opplevelser. Noen går vandringer langs levada’er, Madeiras unike nettverk av vanningskanaler, og lar seg beruse av blomsterprakten i åssidene. Andre nyter strandliv, sol og bading. Mange unner seg spa- og velværebehandlinger, og tar med seg hjem gode minner om vinsmaking og store matopplevelser.

Veinettet er velutbygd, så det er lett å komme se rundt på øya, enten med leiebil eller lokalbusser. Hvert eneste lille sted har sin vin- eller helgenfestival å oppsøke, hvor religiøse opptog blandes med løssluppen feststemning med islett av folkemusikk,  lokal gastronomi og drikke. De finner i tillegg et påskudd til å feire alt som jorden og havet kaster av seg.

De lokale innbyggerne elsker sin øy, stoler på egne krefter, og gjennom generasjoner har tradisjonen vært å ønske turistene velkommen med avslappet åpenhet. Som riktig å understreke selvstyret fra Fastlands-Portugal er målet å opprettholde en bæredyktig turisme. Uten det ville lokal kultur og fredning av natur- og havområder lett forsvinne.

 

Kulinariske gleder på Madeira

Madeira kan skryte av et fremragende kjøkken basert på førsteklasses lokale råvarer hentet fra hav, hage, skog og fjell. Det har lyktes å tilpasse det lokale kjøkken til turismens moderne smak uten å miste særpreget. Et typisk måltid består av en aperitivo før forretten, fulgt av en hovedrett av fisk eller kjøtt med diverse grønnsaker. Måltidet avrundes med kaker, is, frukt el.l.

Maten akkompagneres gjerne av lokale drikkevarer. Caféer og barer varter opp med fristende småretter – petiscos og merendas. Utvalget av lokalt dyrket frukt er stort, med mange eksotiske spesialiteter som pasjonsfrukt, mango, ananas, banan, grantaeple, aprikos, appelsin og sitroner.

Madeiras hetviner er et kapittel for seg selv, og prøvesmaking hos et av de mange vinfirmaene er obligatorisk. Druene dyrkes på utvalgte marker og håndplukkes av kyndige vinbønder. De gjennomgår en omhyggelig og langvarig foredling, og hver druetype har sin spesielle egenskap. Vinen lagres i lang tid på store ekefat eller i mindre tønner før den tappes på flaske under streng kvalitetskontroll. Den aller beste vintage-madeira lagres på fat i minst 20 år og minst to år på flaske. Det er bare å løfte på glasset og si: Saúde!

 

Levadavandring på Madeira

Selve symbolet for turismen på Madeira er uten tvil levadavandringene. På denne blomsterøya inngår en slik fottur i nesten alle reiseplaner, og det finnes turer for alle; trente og utrente, unge og eldre. Systemet av rette kanaler, levadas, som man kan gå langs, og de litt brattere stiene, veredas, gir en stor variasjon av utfordringer.

 Mange turer er lette og trygge, både i urskogen og oppe i fjellene. Det er en fantastisk naturopplevelse å vandre langs vanningskanalene. Solia tilbyr halvdagsutflukt inkludert lunsj langs Levada dos Tornos, alternativt Levada Serra do Faial, i området mellom Monte og Camacha nordøst for Funchal.

Det slitsomme arbeidet med å omforme Madeiras natur til kulturlandskap ved å transportere vann fra fjellene gjennom urskogen ned til åkrene, gir turistene en enestående sjanse til å utforske det ellers ulendte fjellandskapet. Overalt støter den vandreglade på såkalte levadas – vannkanaler – som bukter seg med nesten umerkelig stigning oppover åsene. Stein på stein er gjennom generasjoner stablet på hverandre i et nettverk av mer enn 2000 km lengde.

På terrassene langs kanalene dyrkes nytteplanter fra hele verden: Krydder, sukkerrør, druer, mais, korn, poteter, bananer og annen frukt. Det dufter sterkt fra eukalyptustrær, og blomsterprakten er overveldende med fargerike planter fra hele verden. Blomstene har sin opprinnelse i frø fra hagene rundt de britiske quintas – herregårder – som over tid spredte seg ut i naturen. Britene innføret utallige typer prydplanter fra sitt verdensomspennende kolonirike til Madeira på 1700-tallet, og disse plantene vokser i dag i vill tilstand.

Madeiras karrige natur- og kulturlandskap huser et utall typer mikroklimaer og skaper et unikt mangfold. Parque Natural da Madeira omfatter 2/3 av øya og rommer verdens største forekomst av laurbærskog, i dag med på UNESCOs verdensarvliste.

Livet i havet er rikt og unikt, med store fredete områder. Madeira har ingen farlige krypdyr, slanger eller rovdyr, så all ferdsel i utmark er trygg. Øyas fugleliv er rikt og mangfoldig, og lokker mange fuglekikkere.

 

Aktiv ferie

I tillegg til levadavandringer kan de som liker å holde seg aktive i ferien velge mellom bl.a. dykking, snorkling, windsurfing, sykling og kajakkpadling. Madeira er bortskjemt med golfbaner anlagt av verdenskjente banedesignere.

Solia tilbyr gunstige greenfee-pakker med gratis transport av golfbagen på flyet. De aller mest eventyrlystne kan prøve seg på guidet juvvandring i vill natur. Fossefall og rappellering inkludert!

 

Bading på Madeira

Madeira kan ikke skryte av en overflod av hvite sandstrender med palmesus, men strendene holder høy standard, med rent, krystallklart vann og behagelig temperatur mellom 19 º og 25-26ºC. Ofte består strendene av rullestein, så et liggeunderlag og badesko er lurt å ha med.  Strendene i Calheta og Machico på sørkysten er anlagt med  importert sand.

Juvelen i kronen er den ni kilometer lange gylne sandstranden på naboøya Porto Santo, 50 km nordøst for Madeira. Hit kommer du om du velger en kombinasjonsferie med Solia.

Noen steder er det anlagt åpne havbad som er beskyttet av bølgebrytere, og klippebasseng med havvann og svømmebasseng er veldig vanlig.

Lido er Funchals hovedturistområde og har et snev av den franske riviera. Her finnes havbasseng, badebrygger og lukkede badeanlegg (mot betaling), ofte med fasiliterer som bytterom, livredder og lekeplasser.

 I gangavstand fra Solias Hotel Pestana Grand Ocean Resort ligger den offentlige stranden Praia Formosa med mørk lavasand.

 

Kulturelle begivenheter 

Madeira har et rikt og variert tilbud av festivaler og kulturelle begivenheter, ofte tilsatt en god porsjon kulinariske opplevelser. Flere steder fremføres tradisjonell portugisisk klagesang, fado, eller brasiliansk samba og bossanova. En oppdatert kalender finnes på www.madeiratourism.com

 

Herregårdsferie

Rundt omkring på Madeira ligger tradisjonsrike herregårder, såkalte quintas. Britiske kjøpmenn og vindyrkere slo seg på 1700- og 1800-tallet ned på Madeira og bygget elegante hus med romantiske hageanlegg. Mange av disse quintas er i dag restaurert og bygd om til hotell. Solia tilbyr opphold på flere slike stilfulle herregårdshotell.

 

Full frihet med leiebil

Madeira er som skapt for utforskning. En utmerket måte å oppleve øyas mangfold på er med leiebil. Bestill gjerne leiebil samtidig som du bestiller reisen. Da kan du dra nytte av våre spesialpriser, og du er garantert en bil som er spesialtilpasset dine ønsker.

 

Utflukter på Madeira

Solia tilbyr et omfattende utfluktsprogram på Madeira, med alt fra levadavandring til Madeira-aften med musikk og god mat.

Se våre reisetips, og les om utfluktene på vår hjemmeside. I informasjonspermen på hotellet ditt kan du også lese om vårt aktuelle utfluktsprogram. Utfluktene bestilles hos reiselederen på stedet.

 

Premiumreise til Madeira

Bli med på vår Premiumtur til Madeira for å ta øya i nærmere øyesyn. I løpet av oppholdet drar vi til fjellområdet Curral das Freiras, Nonnenes dal, den berømte botaniske hagen, og vi passerer de små sjarmerende fiskerlandsbyene. I tillegg opplever vi bylivet i hovedstaden Funchal, for å nevne noe.

På vår Premiumreise til Madeira bor vi på lekre Hotel Pestana Casino Park med flott beliggenhet i Funchal.

 

Reiselederens tips:

”Madeira er en øy for alle sanser, med et behagelig klima. Her kan du gå turer og lukte, smake og ta inn masse synsinntrykk. Funchal by er full av gågater, hyggelige bydeler og butikker. Den nye havpromenaden har mange steder der man kan sitte og se utover Atlanterhavet.

Oppsøk gjerne de smale brosteinsgatene og la blikket vandre fra de vakre steinmønstrene til husfasadene. Gamlebyen MÅ ses! På Rua Santa Maria slåss trivelige restauranter om oppmerksomheten med dører og husfasader malt av lokale kunstnere. Lørdag formiddag er det loppemarked. Gå ikke glipp av matmarkedet med sin overflod av blomster, frukt og grønt.

En vandring på Madeira tar deg nær naturen. Du velger selv hvor langt du ønsker å gå – la lyst og kondisjon styre! Mellom Ribeiro Frio og Portela er det 11 km med vakker urskog med laurbærtrær og blåbærbusker. Madeira er perfekt for turer med leiebil.

Med Solias ”Fly & Drive” bor du på hyggelige hotell rundt på øya, og kan legge opp dagen etter eget tempo.”

Annika, Solia på Madeira

 

 

Hoteller

Reisemål på Madeira

Caniço do Baixo

Bo ved sjøen, én mil fra Funchal

Estreito de Câmara de Lobos

400 meter over havet er utsikten fantastisk!

Funchal

Madeiras vakre hovedstad

Monte

Rolig sted i åsen over Funchal sentrum

Santa Cruz

Sørøst på Madeira med familievennlig hotell

Herregårdsferie

Ferie på en quinta er ferie med atmosfære!

Santo da Serra

Rolige og naturskjønne omgivelser

Utflukter

Bytur i fargerike Funchal

Vi tilbyr en halvdagsutflukt som gir et godt grunnlag for å utforske byen videre på egen hånd senere.

I buss og til fots kommer vi til å informere om det vi ser fra den vestre delen av byen, det såkalte Lido-området og videre til de eldste bydelene i østre Funchal. Du lærer om byens historie og vi viser deg hvor du finner badeanlegg, shoppingstrøk, restauranter, bussterminaler, museum, natteliv, sightseeingbåter og mye mer.

Videre drar vi innom den fargerike markedshallen og besøker en broderifabrikk der vi kan se hvilket utrolig arbeide som ligger bak de vakre broderiene som Funchal er kjent så for. Vi besøker også et Madeiravinhus som er ligger i et tidligere fransiskaner-kloster.

Der munkene tidligere hadde sine soverom er senger og stoler erstattet av tønner med edel drikke. Her får du lære mer om vinens historie og hvordan den produseres og lagres. Vi avslutter med en liten smaksprøve og det blir muligheter for å kjøpe med seg en flaske hjem. Ta gjerne med kart, papir og penn for å kunne gjøre egne notater underveis. 


Utflukten kan forhåndsbestilles frem til 2 uker før avreise, samt på reisemålet.

Vi gjør oppmerksom på at utflukten er tilgjengelig for forhåndsbestilling for gjester som bor på våre hotell i Funchal/Lido-området. Utflukten starter fra Solias stoppesteder i Funchal/Lido-området.

Botanisk hage og Nonnenes dal
Botanisk hage og Nonnenes dal

Vi reiser fra utkanten av Funchal og opp i fjellene. Veien slynger seg oppover fjellsiden og plutselig åpner dalen seg under oss. Utsikten er fabelaktig! 

Langt der nede ser vi elven som sakte har gravd seg gjennom de porøse, vulkanske bergartene og skapt denne enestående dalen. I fjellsidene ser vi spor etter fordums terrasser. Mange av dem er fortsatt i bruk av fastboende, i hus som ser ut som de er limt fast i det bratte fjellet.

Vi stopper ved Eira do Serrado på over 1000 meters høyde og prøvesmaker den lokale honningkaken Bolo de Mel, en typisk søtsak fra Madeira. Til denne får vi også teste den lokalproduserte kirsebærlikøren ginja. Vi går så videre opp til en utsiktsplattform hvor vi kan se ned til byen Curral das Freiras, Nonnenes dal, og har fantastisk utsikt over øyas høyeste fjellparti.

I løpet av dagen besøker vi også Jardim Botânico, den Botaniske Hagen. Vi får en omvisning hvor en guide forteller oss om floraen vi ser. Det blir også tid til å rusle rundt på egenhånd, eller sette seg i kafeen og nyte utsikten over Funchal.

Vi gjør oppmerksom på at utflukten kun er tilgjengelig for bestilling for gjester som bor på våre hotell i Funchal/Lido-området. Utflukten starter fra Solias stoppesteder i Funchal/Lido-området.  

Madeira-aften
Madeiraaften

En feststemt aften i den en vakker landsby utenfor Funchal!

Vi drar til Estreito de Camara de Lobos, en by kjent for sin vinproduksjon og for sine gode grillspyd "espetada". Hit drar også lokalbefolkningen for å spise denne spesialiteten, og vi har valgt å besøke restauranten ”O Lagar”. Det blir en kulturell og kulinarisk opplevelse i Madeiras ånd. Her blir vi servert en suppe til forrett, før vi kommer til selve hovedretten.

Grillspydene er ca en meter lange og blir tilberedt under åpen ild. Som tilbehør får vi fritert polenta, salat og andre godsaker. Under trerettersmiddagen blir vi også underholdt av en lokal folkloregruppe med tradisjonelle sanger og danser. De dyktige danserne er i alle aldre og dersom man ønsker får man gjerne delta i dansen.

Hjertelig velkommen til en opplevelse av det lokale kjøkken og den lokale atmosfæren på Madeira!

Utflukten kan forhåndsbestilles frem til 2 uker før avreise, samt på destinasjonen.

Vi gjør oppmerksom på at utflukten er tilgjengelig for forhåndsbestilling for gjester som bor på våre hoteller i Funchal/Lido-området.
Utflukten starter fra Solias stoppesteder i Funchal/Lido-området. 
  

Levadavandring

Det er en herlig naturopplevelse å vandre langs vanningskanalene, de såkalte levadaene på Madeira.
(Distanse 6 km ) 

På denne halvdagsturen skal vi følge Levada dos Tornos, alternativt Levada Serra do Faial, i området mellom Monte og Camacha nordøst for Funchal. Vi går langs en velbrukt sti langs like ved den sildrende levadaen. Her er naturen variert og vi ser blant annet mimosa, eukalyptus og en mengde blomster som endres med årstidene. Vi har også en vakker utsikt over Funchalbukten og Atlanterhavet når vi stopper opp ved små åpninger i vegetasjonen. Når været er klart kan vi se helt over til de ubebodde Desertasøyene i horisonten. Etter ca halve strekningen kommer vi til en liten cafè der vi tar en pause. Hele vandringen er på ca 6 km, og ved enden venter bussen på oss igjen. Den tar oss med opp til Camacha. Her nyter vi en god suppe med brød og drikke til. Det blir også tid for å se seg litt rundt i butikken som selger øyas tradisjonelle produkter av flettet korgpil. Husk å ta på gode sko, en varm genser/jakke og naturligvis et kamera. 

Halvdag med lett lunsj.

Pris: 270 NOK. €30 ved bestilling på Madeira. 

Utflukten kan forhåndsbestilles frem til 2 uker før avreise i vintersesongen og på destinasjonen hele året.


Vi gjør oppmerksom på at utflukten kun er tilgjengelig for forhåndsbestilling for gjester som bor på våre hotell i Funchal/Lido-området. Utflukten starter fra Solias stoppesteder i Funchal/Lido-området.   

Ville, vakre, vestre Madeira

Denne dagen skal vi utforske den ville, vakre og vestre delen av Madeira.

Vi drar langs sydkystens bananplantasjer og vingårder fram til den kjente klippen, Cabo Girão. Klippen har et loddrett stup på 580 meter rett ned i havet og er med dette verdens tredje høyeste. Her nyter vi utsikten en liten stund, før vi fortsetter vår utflukt til Ribeira Brava, en koselig kystby der man får tid til en spasertur og en kopp kaffe. Deretter drar vi videre oppover mot fjellområdet Encumeada. Herfra ser vi Atlanterhavet både på den nordlige og sydlige side av øya. 

Gjennom grønne skoger går turen videre til São Vicente ved nordkysten. Vi tar en liten spasertur i byen og passer på å besøke den vakre kirken. Deretter følger vi kystlinjen videre med en flott utsikt over Atlanterhavet, til vi når byen Porto Moniz. Denne byen er kjent for sine naturlige havbassenger som har oppstått av stivnet lava. Vi skal her nyte en tre-retters lunsj med drikke som inngår i utflukten. Deretter blir det tid til å utforske byen litt på egen hånd. 

På ettermiddagen skal vi igjen opp i de høye fjellene og vi gjør et stopp ved utsiktspunktet Remal der vi kan se utover de grønne områdene i Rabaçaldalen. I Calheta blir det muligheter for et bad i Atlanterhavet før vi drar tilbake til Funchal gjennom den sydvestre øyas vakre landskap. I dag vil vi fortelle litt om Madeiras historie, i tillegg til alt det spennende vi ser underveis. Glem ikke kamera, en ekstra genser/jakke og badeklær.

Heldag med tre-retters lunsj (inkl. drikke til maten). 
Pris: 480 NOK. 50€ ved bestilling på Madeira.


Utflukten kan forhåndsbestilles frem til 2 uker før avreise, samt på destinasjonen.

Vi gjør oppmerksom på at utflukten kun er tilgjengelig for forhåndsbestilling for gjester som bor på våre hotell i Funchal/Lido-området. Utflukten starter fra Solias stoppesteder i Funchal/Lido-området.  

Østre Madeira med kontraster

På denne heldagsturen drar vi gjennom øyas ulike klimasoner, der eukalyptus og mimosaskoger glir over i landskap preget av pinje, sypresser og enorme blåbærbusker. 

Ved Poiso-passet, 1400 m.o.h., drar vi opp mot øyas høyeste topper og stopper på nesten 2000 meter ved Pico do Arieiro. Her oppe ligger hele øya for våre føtter, høyere enn dette kommer man ikke med buss eller bil. Ferden går videre gjennom dype skoger til vi kommer til naturreservatet ved Ribeiro Frio. Her driver de med oppdrett av regnbueørret og har en hage med mye av øyas opprinnelige flora. For å komme skikkelig tett på naturen, tar vi en spasertur langs en levada. Vi går gjennom urskogen til en utsiktsplattform med fantastisk utsikt over fjell og daler. 

På vei mot Santana og nordkysten passerer vi øyas frodigste partier og ser kulturlandskapet på nært hold. Terrasser klamrer seg til fjellsidene og eksotisk frukt dyrkes langs veien. Vi tar en pause i Santana og kikker litt nærmere på de trekantede husene med stråtak som har blitt et symbol på stedet. 

På vingården Quinta do Furão spiser vi en tre-retters lunsj med drikke som inngår i utflukten. Herfra har man utsikt over hele nordkysten. I løpet av ettermiddagen drar vi sørover hvor vi stopper i den lille byen Santa Cruz for en spasertur og litt å spise. I Garajau stopper vi på en utsiktsplass hvor det også står en Jesus-statue å skuer utover Atlanterhavet. I dag forteller vi hvordan det er å leve og bo på Madeira, i tillegg til det vi ser og opplever på veien. Husk en god jakke, komfortable sko og kamera!

 

Heldag med tre-retters lunsj (inkl. drikke til maten).

Utflukten kan forhåndsbestilles frem til 2 uker før avreise i vintersesongen og på destinasjonen hele året.

Vi gjør oppmerksom på at utflukten er tilgjengelig for forhåndsbestilling for gjester som bor på våre hotell i Funchal/Lido-området.
Utflukten starter fra Solias stoppesteder i Funchal/Lido-området. 

Turpakke, 2 dager Madeira
Turpakke, 2 dager

Turpakke 2 dager 

1. Rabaçal / Risco / 25 Fontes

2. Bortgjemte steder (Urter og medisinplanter) 


Rabaçal / Risco / 25 Fontes (levadavandring)

Vanskelighetsgrad: Moderat.
Tid: ca 4 timer.
Distanse: 11 km.


Rabaçaldalen er et av naturens store undre. Fra platået Paúl da Serra ankommer vi Rabaçal pensjonat og herfra spaserer vi til fossefallet Risco. Vi kommer videre inn på Levada 25 Fontes og fotturen går langs stien og kanalen. Etter en stund kommer vi frem til en liten innsjø ved foten av en klippe som rager høyt oss. Fra forsiden av klippen renner det vann fra 25 naturlige, små sprekker og rett ned i sjøen.  Vi spaserer tilbake til stedet vi kom fra gjennom en tunnel, som fører vannet nedover til sørsiden av øya.

 

Bortgjemte steder (Urter og medisinplanter) (levadavandring)

Vanskelighetsgrad: Moderat.
Tid: ca 4 1/2 timer.
Distanse: 11 km.

Denne turen går i de vakre dalene i São Jorge, og fører deg inn i de mest frodige områdene på hele øya. Vi spaserer gjennom Madeiras regnskog og opplever mengder av urter og planter brukt innen medisin. Vi får også høre om hvilke helbredende kraft disse urgamle remediene har. Vi går også gjennom eller bak et fossefall og kommer til et virkelig paradisisk sted. Skjønnheten her hvor stillheten hersker, tar pusten fra de fleste. Dette er et sted du sannynsligvis har lyst til å komme tilbake til!

Praktisk informasjon:
Opphenting ved hotellene er ca. kl. 09:00 før hver vandring (med unntak av Hotel Madeira, Leiligheter Antlântida, The Vine og Castanheiro hvor man spaserer et lite stykke til møteplass nær hotellet). Hver fottur innebærer en vandring på ca 11km, en ca. 4-5 timers gåing i behagelig tempo. Samtlige fotturer krever grunnkondisjon og gode sko (gjerne sko med grov såle). Lunsj tar hver enkelt med seg selv, og gjerne en ryggsekk å bære den i. Lommelykt/mobil med lommlyktapp er også lurt å ta med til bruk i tunellene vi skal gå gjennom. Ta også med deg fleecegenser, lett turjakke eller ullgenser. Det kan være 10 grader kaldere i høyden enn nede ved havet.

Pris og bestilling:
Bestilles som et tillegg ved selve reisebestillingen, og her ser du også priser for alle utflukter.

4 dagers turpakke, Madeira
Turpakke, 4 dager

Fotturpakke 4 dager

1. Rabaçal / Risco / 25 Fontes

2. Bortgjemte steder (Urter og medisinplanter) 


Rabaçal / Risco / 25 Fontes (levadavandring)

Vanskelighetsgrad: Moderat.
Tid: ca 4 timer.
Distanse: 11 km.


Rabaçaldalen er et av naturens store undre. Fra platået Paúl da Serra ankommer vi Rabaçal pensjonat og herfra spaserer vi til fossefallet Risco. Vi kommer videre inn på Levada 25 Fontes og fotturen går langs stien og kanalen. Etter en stund kommer vi frem til en liten innsjø ved foten av en klippe som rager høyt oss. Fra forsiden av klippen renner det vann fra 25 naturlige, små sprekker og rett ned i sjøen.  Vi spaserer tilbake til stedet vi kom fra gjennom en tunnel, som fører vannet nedover til sørsiden av øya.

 

Bortgjemte steder (Urter og medisinplanter)

Vanskelighetsgrad: Moderat.
Tid: ca 4 1/2 timer.
Distanse: 11 km.

Denne turen går i de vakre dalene i São Jorge, og fører deg inn i de mest frodige områdene på hele øya. Vi spaserer gjennom Madeiras regnskog og opplever mengder av urter og planter brukt innen medisin. Vi får også høre om hvilke helbredende kraft disse urgamle remediene har. Vi går også gjennom eller bak et fossefall og kommer til et virkelig paradisisk sted. Skjønnheten her hvor stillheten hersker, tar pusten fra de fleste. Dette er et sted du sannynsligvis har lyst til å komme tilbake til!

Innsjøene på Madeira (levadavandring)

Vanskelighetsgrad: Moderat.
Tid: ca 4 1/2 timer.
Distanse: 10 km.


Dette er en fottur utenom det vanlige. Mange av gjestene våre sier at dette er turen de har satt aller størst pris på. Helt i bunnen av dalen på det vestre platået, vil du oppleve flotte bassenger av sten som har blitt gravet ut av vann gjennom millioner av år.

Dette har formet noen praktfulle fossefall. Hvis du er med på denne turen om sommeren må du ta med deg badetøy for å nyte en frisk svømmetur i det krystallklare fjellvannet. Denne turen byr på et mangfoldig og skiftende terreng, fra flate levadaer til svingete fjellstier underveis oppover i dalen. Vi vil gå gjennom skog, på umerkede ruter og vi vil spasere opp til den eldste levadaen på vestsiden av øya. En uforglemmelig opplevelse!

Queimadas-Caldeirão Verde-Santana (levadavandring)

Vanskelighetsgrad: Moderat.
Distanse: 13 km.
Tid: ca 4 1/2 timer.


Dette er en skogstur gjennom smaragdgrønn skog, høyt over Santana på den nordre siden av Madeira. Vi starter ved pensjonatet i Queimadas og går mot vest gjennom et nydelig og frodig skogområde langs levadaen Caldeirão. Flotte utsiktspunkter mot landsbyene nedenfor oss. Etter passering av noen fosser og forsering av noen korte tunneler kommer vi til det flotte fossefallet Caldeirão Verde. Vi tar en kort pause og får i oss litt mat før vi vender nesen hjemover. Dette er en meget godt likt fottur, i noen av de mest avsidesliggende områdene på Madeira.

Praktisk informasjon:
Opphenting ved hotellene er ca. kl. 09:00 før hver vandring (med unntak av Hotel Madeira, Leiligheter Antlântida og Hotel Funchal Design hvor man spaserer et lite stykke til møteplass nær hotellet). 
Hver fottur innebærer 4-5 timers gåing i behagelig tempo. Samtlige fotturer krever grunnkondisjon og gode sko (gjerne sko med grov såle). Lunsj tar hver enkelt med seg selv, og gjerne en ryggsekk å bære den i. Lommelykt/mobil med lommlyktapp er også lurt å ta med til bruk i tunellene vi skal gå gjennom. Ta også med deg fleecegenser, lett turjakke eller ullgenser. Det kan være 10 grader kaldere i høyden enn nede ved havet. 

Pris og bestilling:
Bestilles som et tillegg ved selve reisebestillingen, og her ser du også priser for alle utflukter.

Værstatistikk og generell informasjon

Hva skjer på Madeira

Her ser du en oversikt over hva som skjer på Madeira.
Med forbehold om endringer i programmet. 
Se også visitmadeira.pt for mer informasjon.
 
   
   
Desember 2017  
Juleutstillinger og julemarked i Funchal sentrum 1. desember til 7. januar
Nyttårsfyrverkeri Nyttårsaften
Avslutning av julefeiringen 7. januar (2018)
   
   
2018  
Februar 2018  
Karneval 7. - 14. februar
Great allegoric carnival parade 10. februar
Slapstick parade 13. februar
   
April 2018  
Blomsterfestivalen 19. april - 6. mai
The wall of hope ceremony 21. april
Blomsterparaden 22. april
Madeira Auto Parade 29. april
Konsert "The sound of flowers" 6. mai
   
Juni 2018  
Atlantic Festival (store fyrverkerier lørdag kveld) 9., 16., 23. og 30. juni
   
August 2018  
Madeira Wine festival 26. august - 9. september
Historisk parade 2. september
Innhøsting i Estreito de Câmara de Lobos 8. september
Colombus-festival på Porto Santo 13. - 15. september
   
Oktober 2018  
Madeira Naturfestival 2. - 7. oktober
   
Desember 2018  
Julefeiring i Funchal 1. desember - 6. januar
Nyttårsfeiring med et av verdens største fyrverkerier 31. desember

Golf på Madeira

Golf på Madeira med Solia

Madeiras beliggenhet gjør øya til et perfekt sted for golfere. Det subtropiske klimaet utenfor kysten av Afrika gir et svært behagelig klima, med relativt varme vintre og sommertemperaturer de fleste av oss trives svært godt i - gjerne mellom 25 og 30 grader. 

Palheiro Golf
Dette er den mest kjente av golfbanene. Den ligger et kvarters kjøretur fra sentrum av hovedstaden Funchal, på ca. 500 meters høyde. Palheiro Golf er en 18-hull, par 72 championship parkbane, med spektakulær utsikt over havet.

Banen ligger rett ved Casa Velha do Palheiro, Solias lekreste herregårdshotell på Madeira. Hotellet er medlem av Relais & Châteaux og her bor du meget bra. Ved oppgradering til romtypen "Golf Wing" er spill på golfbanen inkludert i prisen.

Santo da Serra
Spill golf i verdensklasse på denne nydelige 27-hullsbanen tegnet av Robert Trent-Jones. Banen åpnet opprinnelig i 1937. I 1991 ble banen redesignet av Trent-Jones. Tredje og fjerde hull på Machico-banen er signaturhull, uforglemmelige for alle som spiller på denne delen av anlegget. 
Machico- og Desertasbanene er Championship-delen av golfbanen, og her spilles blant annet PGA-tourens Madeira Island Open. Serrasbanen er en bane for enklere spill, med innsjøer, vakre fjell i bakgrunnen og flatere terreng. 

Det passer godt å bo i Funchal eller i Caniço de Baixo når du skal spille på Santo da Serra. 

Porto Santo Golfe
Denne 18-hullsbanen på Madeiras naboøy Porto Santo er designet av den kjente golfarkitekten Severiano Ballesteros. Banen er bygget for å bevare landskapet best mulig og den har to deler. Den sørlige ruten er en tradisjonell amerikansk bane, med dammer og tjern som krever lange og presise slag. Den nordlige ruten ligger høyere oppe i terrenget. 

Spille på banene med Solia
Som gjest med Solia kan du bestille spill på disse banene som del av din bestilling. Hvis du allerede har bestilt reise kan du kontakte oss på 22 47 73 10, evt. logge inn på "Mine bestillinger" og legge til golfpakke. Vær oppmerksom på at golfpakkene må bookes senest åtte dager før avreise. 

Del webadressen via epost.