Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie
  • Været

Mildt vær året rundt

Gjennomsnittstemperaturer i Lisboa

  JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES

15 16 18 20 23 25 28 28 27 23 18 15
8 9 10 11 13 16 18 18 17 15 11 9
15 15 15 16 17 18 19 20 20 19 18 17

 DAG     NATT    HAV

Været i Lisboa

Været i Lisboa er behagelige året rundt. Dette gjør også destinasjonen til et opplagt valg til en storbyferie, uansett når i sesongen dere gjerne vil reise – i motsetning til de storbyene lenger nord.

Lisboa er dog mye mer enn bare en storby! I sommerhalv året er byen nemlig også et yndet reisemål, når det står badeferie på programmet. Allerede i mai begynner varmen å invitere til strand- og bassengaktiviteter med sine gjennomsnittlige 23 grader. Deretter stiger temperaturene, jo lenger mot sommeren vi kommer.

Været i Lisboa om sommeren

I juli og august er gjennomsnittstemperaturen på 28 grader, og dermed er det også dager hvor tallet på termometeret når enda høyere opp. Været i Lisboa er dog veldig behagelig selv om temperaturene er høye. Byen er nemlig plassert ut mot Tajo-elvens utløp, hvor det kommer lettere briser inn fra vannet. Videre er varmen behagelig og tørr, og derfor føles det markant annerledes enn vi er vant med her hjemme.

Temperaturen daler også til et behagelig nivå om natten, slik at du kan få en god nattesøvn. Kveldene er likevel fortsatt lune i sommerperioden, men om våren eller om høsten kan det være nødvendig med en ekstra genser i kveldstimene.

Mildt vær hele året

Lisboa ligger plassert nær Atlanterhavet, hvor Golfstrømmen er medvirkende til at det sjelden oppstår store temperatursvingninger fra sesong til sesong. I vintermånedene desember og januar ligger temperaturene stabilt på rundt 15-16 grader og kommer sjeldent under 7 grader. Været er dog ofte smågrått og lettere fuktig om vinteren, men allerede i slutten av april starter våren med masse av solskinn og lunere temperaturer.

Dersom dere er glade i bading ved stranden, har reisemånedene august og september de beste badevannstemperaturene, selv om disse ikke er blant de høyeste i Europa. Generelt svinger de mellom 15 og 20 grader avhengig av årstid. I solrike perioder, og når vinden blåser fra sør og fører varm luft fra Afrika opp mot nord, kan vanntemperaturen kravle seg litt høyere opp på skalaen.

Del webadressen via epost.