Alle reiser
Premium- og rundreiser
  • Opplev mer på Azorene-ferien

    Opplev mer på Azorene

Utflukter

Byvandring i Ponta Delgada
Byvandring i Ponta Delgada

São Miguels hovedstad ligger vakkert til over øyas største havn. Den fineste måten å oppleve denne trivelige byen på er til fots. I løpet av ca. 3,5 timers byvandring blir vi kjent med Ponta Delgadas kultur- og uteliv. I Azorenes hovedstad møtes gammelt og nytt i en spennende blanding, fra den moderne marinaen til de vakkert utsmykkede kirkene fra 1500-tallet. Byturen avsluttes som regel ved torget hvor du kan handle frukt, grønnsaker og blomster.

Halvdagstur med start i sentrum av Ponta Delgada. Byvandringen gjennomføres som regel dagen etter ankomst til Azorene.

Den store øyturen
Den store øyturen

Det frodige og grønne distriktet Nordeste på São Miguel kalles for den tiende azoriske øya på grunn av sin isolerte beliggenhet. Vi reiser gjennom den eldste delen av São Miguel med sin storslagne natur og blomstrende lier. Vi tar flere pauser underveis, blant annet på teplantasjen Gorreana, Europas eneste i sitt slag. Vi spiser lunsj i byen Nordeste før vi reiser tilbake langs nordkysten av São Miguel.

Heldagstur med lunsj. Utflukten gjennomføres som regel på lørdager.

Furnas & Terra Nostraparken
Furnas & Terra Nostraparken

Turen går til Furnas, kjent for sin store vulkanske aktivitet. I selve krateret ser vi flere varme kilder og dampende sprekker, såkalte "caldeiras". 

På stranden ved kratersjøen tilberedes dagens lunsjrett –  ”Cozido” – hvor maten kokes i et hull i den hete vulkanske bakken. Lunsjen serveres på Hotel Terra Nostra Garden, hvor det er mulig å bade i det jernrike vannet som holder 36 grader, kjent som «ungdommens kilde». 

På ettermiddagen er det guidet omvisning i den botaniske hagen.

Heldagstur med lunsj. Utflukten gjennomføres som regel på søndager.

Ildsjøen og Tvillingsjøene

På vestsiden av São Miguel ligger noen av øyas vakreste utsiktspunkter. Dagens første stopp er på 800 meter over havet ved utsikten over Ildsjøen – Lagoa do Fogo. Her er det mulig å bade i den varme fossen Caldeira Velha, hvor vannet holder ca. 30 grader. 

Vi spiser lunsj i Ribeira Grande. Turen fortsetter vestover gjennom vakker natur til panoramautsikten ved Vista do Rei. Vi besøker den sjarmerende lille byen Sete Cidades, som ligger ved Tvillingsjøene. 

Dette er en særdeles innholdsrik tur med fantastisk natur og flere stopp underveis.

Heldagstur med lunsj. Utflukten gjennomføres som regel på torsdager.

Middag og hesteshow på Pico da Cruz
Middag og hesteshow på Pico da Cruz

På kvelden kjører bussen til byen Pico da Pedra og bondegården Pico da Cruz. Her skal vi besøke en azorisk familie og deres hestegård som ligger i naturskjønne omgivelser på nordsiden av øya. Vi serveres en velsmakende fonduemiddag med flere lokale produkter som tilbehør. Fra familiens veranda er vi tilskuere til hesteshowet hvor gårdens Lusitanohingster innehar hovedrollene.

Kveldsarrangement med middag inkl. drikke. Grillbuffé i sommermånedene.

Arrangementet gjennomføres torsdag (mars-april) eller mandag (mai-oktober).

Smak på Azorene!
Smak på Azorene!

Her får vi en innføring i den azoriske matkulturen og høre om dens spennende historie. Hva har for eksempel lupinfrø, blodpølse og marmelade til felles? Du får smake på et utvalg av øyas lokale drikkevarer og spesialiteter, blant annet ost, pølse og taggmakrell. Dette gir deg en forsmak på hva som finnes av lokal mat- og drikkekultur, før du selv utforsker noen av de flotte restaurantene på øya. 

Halvdagsutflukt (ca. 1,5 time). Arrangementet gjennomføres som regel dagen etter ankomst til Azorene.

Pris ca. 140 kr

Del webadressen via epost.