Alle reiser
Premium- og rundreiser

São Miguel

São Miguel er den største og mest folkerike øya på Azorene. Den kalles «den grønne øya», og strekker seg 64 kilometer fra øst til vest.

Bli med Solia på en rundtur på øya og opplev de spennende vulkansjøene Sete Cidades, Fogo og Furnas. Bli fascinert av varme kilder (caldeiras), som minner om Island, bare i en litt mer tropisk utgave. De varme kildene har jernrikt og, om man skal tro på sagnet, foryngende vann.

Sett av tid til å besøke den romantiske botaniske hagen, Terra Nostra, eller besøk Europas eneste teplantasje. På São Miguel finner du også vin-, ananas- og tobakksplantasjer. Bli med på vakre fotturer og hval- og delfinsafari.

Bestill gjerne noen av Solias spennende utflukter – vi har et bredt utvalg. São Miguels hovedstad Ponta Delgada São Miguel rommer flott natur og livlig bymiljø.

Øyas hovedstad heter Ponta Delgada og ligger vakkert til ved en bukt på sørsiden. Byen har ca. 45 000 innbyggere. Museer, severdigheter og historiske gater ligger side om side med hoteller, restauranter og butikker. Båthavnen tar imot seilbåter på vei over havet til og fra Europa og Amerika.

For den som ønsker å more seg, er kveldene i Ponta Delgada fargerike og oppstemte. Å høre livejazz i en fullsatt musikkbar på en paradisisk vakker øy midt ute i Atlanterhavet er definitivt noe utenom det vanlige!

Hotellkart

Opplev mer på Azorene

Smak på Azorene!
Smak på Azorene!

Her får vi en innføring i den azoriske matkulturen og høre om dens spennende historie. Hva har for eksempel lupinfrø, blodpølse og marmelade til felles? Du får smake på et utvalg av øyas lokale drikkevarer og spesialiteter, blant annet ost, pølse og taggmakrell. Dette gir deg en forsmak på hva som finnes av lokal mat- og drikkekultur, før du selv utforsker noen av de flotte restaurantene på øya. 

Halvdagsutflukt (ca. 1,5 time). Arrangementet gjennomføres som regel dagen etter ankomst til Azorene.

Pris ca. 140 kr

Middag og hesteshow på Pico da Cruz
Middag og dressuroppvisning på gården Pico da Cruz

På kvelden kjører bussen til byen Pico da Pedra og bondegården Pico da Cruz. Her skal vi besøke en azorisk familie og deres hestegård som ligger i naturskjønne omgivelser på nordsiden av øya. Vi serveres en velsmakende fonduemiddag med flere lokale produkter som tilbehør. Etter dessert er det tid for en fantastisk dressuroppvisning, med vakre lusitano-hester i hovedrollen.

Kveldsarrangement med middag inkl. drikke.

Den store øyturen
Den store øyturen

Det frodige og grønne distriktet Nordeste på São Miguel kalles for den tiende azoriske øya på grunn av sin isolerte beliggenhet. Vi reiser gjennom den eldste delen av São Miguel med sin storslagne natur og blomstrende lier. Vi tar flere pauser underveis, blant annet på teplantasjen Gorreana, Europas eneste i sitt slag. Vi spiser lunsj i byen Nordeste før vi reiser tilbake langs nordkysten av São Miguel.

Heldagstur med lunsj. Utflukten gjennomføres som regel på lørdager.

Pris ca. 475 kr/voksen, 235 kr/barn.

Furnas og Terra Nostraparken
Furnas og Terra Nostraparken

Turen går til Furnas, kjent for sin store vulkanske aktivitet. I selve krateret ser vi flere varme kilder og dampende sprekker, såkalte "caldeiras". 

På stranden ved kratersjøen tilberedes dagens lunsjrett –  ”Cozido” – hvor maten kokes i et hull i den hete vulkanske bakken. Lunsjen serveres på Hotel Terra Nostra Garden, hvor det er mulig å bade i det jernrike vannet som holder 36 grader, kjent som «ungdommens kilde». 

På ettermiddagen er det guidet omvisning i den botaniske hagen.

Heldagstur med lunsj. Utflukten gjennomføres som regel på søndager.

Utflukten bestilles hjemmefra eller på reisemålet og koster ca. 475 kr/voksen, 235 kr/barn.

Ildsjøen og Tvillingsjøene
Ildsjøen og Tvillingsjøene

På vestsiden av São Miguel ligger noen av øyas vakreste utsiktspunkter. Dagens første stopp er på 800 meter over havet ved utsikten over Ildsjøen – Lagoa do Fogo. Her er det mulig å bade i den varme fossen Caldeira Velha, hvor vannet holder ca. 30 grader. 

Vi spiser lunsj i Ribeira Grande. Turen fortsetter vestover gjennom vakker natur til panoramautsikten ved Vista do Rei. Vi besøker den sjarmerende lille byen Sete Cidades, som ligger ved Tvillingsjøene. 

Dette er en særdeles innholdsrik tur med fantastisk natur og flere stopp underveis.

Heldagstur med lunsj. Utflukten gjennomføres som regel på torsdager.

Pris ca. 450 kr/voksen, 225kr/barn

Byvandring i Ponta Delgada
Byvandring i Ponta Delgada

São Miguels hovedstad ligger vakkert til over øyas største havn. Den fineste måten å oppleve denne trivelige byen på er til fots. I løpet av ca. 3,5 timers byvandring blir vi kjent med Ponta Delgadas kultur- og uteliv. I Azorenes hovedstad møtes gammelt og nytt i en spennende blanding, fra den moderne marinaen til de vakkert utsmykkede kirkene fra 1500-tallet. Byturen avsluttes som regel ved torget hvor du kan handle frukt, grønnsaker og blomster.

Halvdagstur med start i sentrum av Ponta Delgada. Byvandringen gjennomføres som regel dagen etter ankomst til Azorene.

Pris ca. 95 kr/voksen, 45 kr/barn.

Fakta og vær

Del webadressen via epost.