Alle reiser
Premium- og rundreiser

Fakta og vær

Beliggenhet:
Øygruppen Azorene ligger langt ute i Atlanterhavet, omtrent en tredjedels vei mellom Lisboa og New York. Øygruppen har et samlet areal på ca. 747 km2. 

Solia busstransport:
Fra Ponta Delgadas flyplass tar det ca 15 minutter til det første hotellstoppet i Ponta Delgada, ca 30 minutter til første hotellstopp i Capelas, ca 40 minutter til første hotellstopp ved Caloura/Vila Franca do Campo/Agua do Alto og ca 1 tíme til Furnas.

Tidsforskjell:
Norge -2 timer. Når klokka er 12 i Norge er den 10 på Azorene.

Natur:
Naturen på Azorene er veldig vakker og spennende, med variert og kontrasfullt landskap. Det blomstrer året rundt, med den mest intense blomstringsperioden i sommermånedene.

Klima:
Azorene har et temperert subtropisk klima hele året. Laveste middeltemperatur på dagtid er i januar, med 16°. Høyeste middeltemperatur på dagtid er i august, med 26°. Været skifter ofte raskt. Det er vanlig med regnbyger som følges av sol. Det anbefales derfor å ta med både regn- og badetøy. Sjøtemperaturen ligger mellom 16° og 23° året rundt.

Året rundt er det mildt og godt, men ikke altfor varmt, altså perfekt for turgåere. Øyene tiltrekker seg også seilere fra nært og fjernt, takket være sine gunstige atlanterhavsvinder. Dette gjelder også for surfing og vindsurfing. Særlig er bølgene ved øyene Santa Maria og São Miguel spesielt godt egnet for surfing. 

Strender og bademuligheter:
Azorene har enkelte fine sandstrender, først og fremst langs sørkysten. Det er naturlige havbassenger flere steder langs kysten, og varme kilder mange steder på øyene - bad kun der det er anbefalt.

Sport:
Azorene har to gode golfbaner. Det er meget gode forhold for dykking, ridning, seiling, windsurfing, dyphavsfiske, fotturer osv. 

Restauranter:
Det er et stort utvalg av restauranter i Ponta Delgada og i de andre turistbyene. De serverer fisk, skalldyr og kjøtt av meget bra kvalitet. 

Uteliv:
Hyggelig utvalg av puber, små barer med musikk og dansebarer. To diskoteter i Ponta Delgada. 

Leiebil:
Bil kan bestilles hos Solia før avreise eller hos Solia på Azorene. 

Solia:
Solia har servicekontor i Ponta Delgada. Solias reiseleder kan også nås på vår servicetelefon, på sms eller via e-post. Kontaktopplysninger får du ved ankomst.

  

Vær på Azorene JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES
Middeltemperatur C 16 17 18 19 21 22 24 26 24 22 19 18
Middeltemperatur i havet C/dag 16 16 17 18 19 20 22 23 22 21 19 18
Gjennomsnitt antall soltimer 3,5 4 4,5 5 5,5 6 7 7,5 7 5 4 3,5

Del webadressen via epost.