Alle reiser
Premium- og rundreiser
  • Azorene med Solia

    Reiser til Azorene

Reiser til Azorene

Azorene består av ni magisk vakre øyer som var ubebodde helt fram til de ble oppdaget av portugisiske sjøfarere i 1427. Øyene er Europas siste utpost på veien fra kontinentet til Nord-Amerika, og utgjør et kaleidoskop av natur og mennesker formet av århundrelange tradisjoner og et liv i harmoni med naturen.

Blomsterprakt, hvaler og delfiner
Azorene er med sin rike flora en botanisk smeltedigel. Øyene ligger som frodige hager midt i Golfstrømmen, og deler havområdet med stor flokker av hvaler og delfiner. Noen av de beste dykkerområdene i Atlanterhavet ligger ved Azorene, og det varme vannet er utmerket for diverse vannsportaktiviteter.

Unik stemning
Det sies at å besøke Azorene er å gjenoppdage deler av det opprinnelige paradis, hvor mennesker og natur sammen skapte «evig skjønnhet». Azorene er fortsatt et uoppdaget reisemål som har beholdt mye av sin opprinnelige stemning. Hotellene og infrastrukturen holder høy standard, men er tilgjengelig bare for et lite antall besøkende av gangen. Kun fem prosent av landområdet er utbygd; resten er beskyttet land. De regionale myndighetene har satt seg som mål at 75% av energiforbruket skal være fornybart innen 2018.

Hovedøya São Miguel
Azorenes hovedøy São Miguel lokker med overdådig natur og livlig bymiljø. De fleste av Solias hoteller ligger i den sjarmerende hovedstaden Ponta Delgada hvor severdigheter og historiske områder forenes på en harmonisk måte med moderne hoteller, restauranter og butikker. Den nybygde marinaen er en trygg havn for seilbåter på vei mellom Europa og Amerika, og cruiseskip legger til kai.

FILTRERING

Filter-svar

Sortér på

Avreise

Pris

Reisemål

Reisetype

Standard

Måltider

Fasiliteter

Reisende

Kalender

Sortér på
Sortér på
Pris på
Standard

Velg varighet

  • 7

Reisemål

Utflukter

Byvandring i Ponta Delgada
Byvandring i Ponta Delgada

São Miguels hovedstad ligger vakkert til over øyas største havn. Den fineste måten å oppleve denne trivelige byen på er til fots. I løpet av ca. 3,5 timers byvandring blir vi kjent med Ponta Delgadas kultur- og uteliv. I Azorenes hovedstad møtes gammelt og nytt i en spennende blanding, fra den moderne marinaen til de vakkert utsmykkede kirkene fra 1500-tallet. Byturen avsluttes som regel ved torget hvor du kan handle frukt, grønnsaker og blomster.

Halvdagstur med start i sentrum av Ponta Delgada. Byvandringen gjennomføres som regel dagen etter ankomst til Azorene.

Pris ca. 95 kr/voksen, 45 kr/barn.

Smak på Azorene!
Smak på Azorene!

Her får vi en innføring i den azoriske matkulturen og høre om dens spennende historie. Hva har for eksempel lupinfrø, blodpølse og marmelade til felles? Du får smake på et utvalg av øyas lokale drikkevarer og spesialiteter, blant annet ost, pølse og taggmakrell. Dette gir deg en forsmak på hva som finnes av lokal mat- og drikkekultur, før du selv utforsker noen av de flotte restaurantene på øya. 

Halvdagsutflukt (ca. 1,5 time). Arrangementet gjennomføres som regel dagen etter ankomst til Azorene.

Pris ca. 140 kr

Middag og hesteshow på Pico da Cruz
Middag og dressuroppvisning på gården Pico da Cruz

På kvelden kjører bussen til byen Pico da Pedra og bondegården Pico da Cruz. Her skal vi besøke en azorisk familie og deres hestegård som ligger i naturskjønne omgivelser på nordsiden av øya. Vi serveres en velsmakende fonduemiddag med flere lokale produkter som tilbehør. Etter dessert er det tid for en fantastisk dressuroppvisning, med vakre lusitano-hester i hovedrollen.

Kveldsarrangement med middag inkl. drikke.

Den store øyturen
Den store øyturen

Det frodige og grønne distriktet Nordeste på São Miguel kalles for den tiende azoriske øya på grunn av sin isolerte beliggenhet. Vi reiser gjennom den eldste delen av São Miguel med sin storslagne natur og blomstrende lier. Vi tar flere pauser underveis, blant annet på teplantasjen Gorreana, Europas eneste i sitt slag. Vi spiser lunsj i byen Nordeste før vi reiser tilbake langs nordkysten av São Miguel.

Heldagstur med lunsj. Utflukten gjennomføres som regel på lørdager.

Pris ca. 475 kr/voksen, 235 kr/barn.

Furnas og Terra Nostraparken
Furnas og Terra Nostraparken

Turen går til Furnas, kjent for sin store vulkanske aktivitet. I selve krateret ser vi flere varme kilder og dampende sprekker, såkalte "caldeiras". 

På stranden ved kratersjøen tilberedes dagens lunsjrett –  ”Cozido” – hvor maten kokes i et hull i den hete vulkanske bakken. Lunsjen serveres på Hotel Terra Nostra Garden, hvor det er mulig å bade i det jernrike vannet som holder 36 grader, kjent som «ungdommens kilde». 

På ettermiddagen er det guidet omvisning i den botaniske hagen.

Heldagstur med lunsj. Utflukten gjennomføres som regel på søndager.

Utflukten bestilles hjemmefra eller på reisemålet og koster ca. 475 kr/voksen, 235 kr/barn.

Ildsjøen og Tvillingsjøene
Ildsjøen og Tvillingsjøene

På vestsiden av São Miguel ligger noen av øyas vakreste utsiktspunkter. Dagens første stopp er på 800 meter over havet ved utsikten over Ildsjøen – Lagoa do Fogo. Her er det mulig å bade i den varme fossen Caldeira Velha, hvor vannet holder ca. 30 grader. 

Vi spiser lunsj i Ribeira Grande. Turen fortsetter vestover gjennom vakker natur til panoramautsikten ved Vista do Rei. Vi besøker den sjarmerende lille byen Sete Cidades, som ligger ved Tvillingsjøene. 

Dette er en særdeles innholdsrik tur med fantastisk natur og flere stopp underveis.

Heldagstur med lunsj. Utflukten gjennomføres som regel på torsdager.

Pris ca. 450 kr/voksen, 225kr/barn

Fakta og vær