Alle reiser
Premiumreiser
Premium Madeira med Solia

Premium Algarve

4
Overnattinger 7 netter
Pris pr person fra 9 995,-
Se flere avreisedatoer

Velkommen til Portugals vakre sydkyst og en reise hvor innholdsrike utflukter og god mat og drikke kombineres med deilige dager på stranden.

Solia Premium Algarve byr på spennende historie, levende kultur og vakker natur i løpet av en uke fylt med hyggelige og sosiale opplevelser. 

Algarvekysten har mye flott å by på, og med Solias fine Premiumreise til denne delen av Portugal kan du oppleve noen av høydepunktene i området. Bli med til det vakre og kuperte kystlandskapet vest i Algarve, der vi blant annet besøker Lagos samt Europas sørvestligste punkt Cape St Vincent. Her får du høre historien om korsfarererne, maurerne og Portugals gullalder med de store oppdagelsesreisene.

Har du interesse for portugisisk vin? På en halvdagsutflukt får du vite mer om vinene fra Algarve, nærmere bestemt på Quinta do Francês. Vi skal også besøke de østre delene av Algarve og regionhovedstaden Faro, hvor rester av den gamle bymuren fortsatt er synlige. Vi besøker en korkfabrikk i Nova Cortica, den lille byen Tavira, som ofte kalles "Algarves dronning", og opplever vakker og vill natur i nasjonalparken Ria Formosa.

Veien til den spanske grensen er ikke lang, og vi utnytter muligheten til å besøke nabolandet og romantiske Sevilla. Vi besøker blant annet katedralen, klokketårnet La Giralda og Maria Luisa-parken. Det blir også litt tid på egen hånd, som du kan bruke til å ta inn byens atmosfære, drikke en kopp kaffe på en av de mange utendørscaféene eller gjøre unna litt shopping.

På denne reisen bor vi i dobbeltrom på firestjerners Hotel Pestana Viking nær den kjente og vakre byen Senhora da Rocha. Du kan bilder av hotellet her.

Last ned programmet her: PREMIUM Algarve 2018.pdf

Avreisested
 • Oslo Lufthavn (OSL)
Høydepunkter:
 • Halvpensjon
 • Fire innholdsrike utflukter
 • Vinsmaking på lokal bodega
Les mer

Priser

 • Antall reisende

Se alt som er inkludert i prisen:

 • Flyreise t/r Oslo Lufthavn - Faro/Algarve.
 • 1 uke i på Hotel Pestana Viking**** , i dobbeltrom.
 • Halvpensjon (frokost og middag).
 • Utflukt "Verdens ende" til Silves, Lagos, Ponta de Piedad og Cabo de San Vicente, Europas sørvestligste punkt. Heldag med lunsj.
 • Utflukt Quinta do Francês med besøk i Monchique og vingård i Odelouca River Valley med vinsmaking. Halvdag.
 • Utflukt til Sevilla inkludert besøk i byens katedral, gamlebyen og Maria Louisa-parken. Heldag med lunsj.
 • Utflukt Porten til Algarve med besøk i provinshovedstaden Faro, den lille Olhão samt Tavira i naturreservatet Ria Formosa. Heldag med lunsj.
 • Skandinavisk reiselederservice.

Følgende er ikke inkludert:

 • Frivillige forsikringer, måltid på flyreisen, måltider utenom program, transport til/fra flyplass - hotell.

Program

Dag 1
Ankomst
Ankomst

Ved ankomst til flyplassen i Faro blir vi møtt av en representant for Solia i ankomsthallen. For de av gjestene som har bestilt transport til hotellet venter bussen på flyplassen. Vi sjekker inn på hotellet og kan slappe av etter reisen.

Dag 2
På egen hånd
På egen hånd

Velkomstmøte på hotellet, ellers disponerer dere denne dagen på egenhånd. Vi forslår at dere utforsker området, eller bare slapper av ved bassenget eller nyter solen på stranden nedenfor hotellet.

Dag 3
Utflukt til verdens ende
Utflukt til verdens ende

I dag vil vi få se den vestre delen av Algarve med sine mest kjente attraksjoner. Vi starter dagen med å besøke den historiske byen Silves, som tidligere var Algarves hovedstad.

Vi gjør et fotostopp ved «Cabo de San Vincente» som er Europas sørvestligste punkt, populært kaldt «verdens ende».

Neste stopp er den spennende oldtidsbyen Lago, som ble grunnlagt ca. 2000 år BC. Byen kalles også de portugisiske oppdagernes by, og hadde sin storhetstid på 1500-tallet. Vi spiser lunsj i Lagos, og det blir det tid til utforske byen på egenhånd.

Vi avslutter dagen med å besøke «Ponta da Piedade» med sine spennende grotter og klippeformasjoner. Dette er Algarvekystens mest fotograferte attraksjoner. Lunsj er inkludert på denne heldagsutflukten.

Dag 4
Sevilla
Sevilla

Veien til den spanske grensen er ikke lang, og vi utnytter muligheten til å besøke nabolandet og romantiske Sevilla. Dette er en vakker og helt spesiell by, som holder på sine gamle tradisjoner som den årlige Feria de Abril og sin påskeprosesjon hvor de bringer ut Sevillas hellige jomfru "La Macarena". Sevilla har ca. 700 000 innbyggere, og regnes som hovedstaden i Andalucia.

I Sevilla vil bli blant annet får se klokketårnet La Giraida, den mauriske borgen Alcazar, samt den sjarmerende bydelen "Barrio de Santa Cruz".

Etter den guidede turen blir det litt tid på egen hånd, hvor du kan kjenne på byens atmosfære og kanskje ta en kopp kaff på en av de mange utendørscafeene. Dagsturen til Sevilla inkluderer lunsj.

Dag 5
Quinta do Francês
Quinta do Francês

Denne dagen får vi et innblikk i Algarveområdets lange vintradisjoner hvor mange av bodegaene har gått i arv gjennom flere generasjoner. Vi vil besøke en lokale vingård hvor vi får en omvisning, samt muligheten til å smake på noen av gårdens egenproduserte viner.

I løpet av dagen vil vi også besøke den lille landsbyen Monchique, samt Algarves høyeste utsiktspunkt «Foia». 

Dag 6
Porten til Algarve
Porten til Algarve

I dag tar vi turen til den østre delen av Algarve hvor vi starter dagen med et besøk på en korkfabrikk. Her får vi lære om alle prosessene fra korken skjæres av treet, til man har et ferdig produkt. Vi fortsetter turen til Faro som er regionens hovedstad. Her får vi blant annet se gamlebyen med sitt historiske senter «Vila Adentro». Om man løfter blikket vil man se at storken har sitt reir på toppen av høye tårn og bygninger.

Neste stopp er Algarves eldste by Olhäo hvor vi spiser lunsj, før vi fortsetter til den lille byen Tavira. Tavira regnes som en av Algarves vakreste byer og blir også kalt «Venice of Algarve».

I løpet av dagen vil vi også få oppleve storslått natur i nasjonalparken Ria Formosa. Lunsj er inkludert på denne heldagsutflukten.

Dag 7
På egen hånd
På egen hånd

Du har hele dagen til egen disposisjon.

Dag 8
Hjemreise
Hjemreise

Etter en opplevelsesrik uke i hyggelig selskap setter vi kursen for flyplassen i Faro og reiser hjem til Norge.

Hotel Pestana Viking

Herlig beliggenhet med fantastisk havutsikt i Senhora da Rocha
Pestana Viking har en perfekt beliggenhet på en klippe over Praia Senhora da Rocha, med en nydelig havutsikt. Den store hotellhagen har et romslig bassengområde med bassenger for både voksne og barn, samt en gressplen med solsenger og parasoller. Hotellet har også en egen poolbar som serverer forfriskende drikke mens man nyter solen og de vakre omgivelsene.

På Pestana Viking bor du på bekvemme dobbeltrom med balkong/terrasse og utsikt mot omgivelsene. Det er også muligheter for å oppgradere til et dobbeltrom Superior, som har delvis eller full havutsikt. Frokost er inkludert i prisen og det er mulig å endre til halvpensjon mot et tillegg.  

Frokost og middag serveres i hotellets buffettrestaurant. Dersom du ønsker å ha en litt aktiv ferie kan hotellet tilby treningssenter, tennisbaner, basket eller en liten fotballbane. Her er også en fin spa-avdeling med innendørsbasseng, badstue, hamam og muligheter for ulike behandlinger (mot betaling).

De yngste gjestene kan være med i hotellets internasjonale miniklubb. Det arrangeres aktiviteter for barn i alderen 4-12 år, samt finnes et spillerom for samme aldersgruppe.  

 

Hotellfakta
Antall rom 182
Avstand til strand 200 m
Byggeår 1976
Fitness-senter/Treningsrom Ja
Heis Ja
Lokalt sentrum 3 km Armação de Pêra
Renovert 2006
Safe Ja
Spaavdeling Ja
WiFi Ja

Romtyper:
Fint innredete, luftkondisjonerte dobbeltrom med balkong/terrasse, safe (avgift), TV, minibar, hårtørker og telefon. Dobbeltrom Superior med havutsikt, og samme fasiliteter som nevnt over. Dobbeltrom med to ordinære senger og en ekstraseng. Frokost er inkludert!

Mot tillegg:
Dobbeltrom for bruk av én person, delvis havutsikt, halvpensjon. 

Annen informasjon:
Menn må være iført langbukser ved middagen. Hotellet ligger på en høyde med trapp ned til stranden. Utendørsbassenget har heis for rullestolbrukere.

Hotellet ligger 56,5 km fra Faro lufthavn.

Adresse:

Q.ta das Palmeiras 3

8400-450 Porches

Kart

Del webadressen via epost.