Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie
  • Algarve med Solia

    Algarve

Bilder og video

Bli inspirert av bilder og video fra Algarve.

Se bilder og video her >

 

Hoteller

Vi har et stort utvalg av hoteller i Algarve.

Se våre hoteller her >

Algarve

Algarve - Portugals vakre og solfylte sydkyst

Bli med Solia til Algarve, den lange kyststripen som utgjør Portugals sydkyst og Europas sydvestre skanse mot Atlanterhavet. Det er mange sider ved området som tiltrekker feriegjester: Noen nevner det vakre lyset og den høye, blå himmelen. Andre snakker om en region med skjulte gleder: Gylne strender innrammet av de karakteristiske sandstensklippene området er så kjent for, og små, ofte enkle restauranter hvor duften av sprellfersk fisk, grillet og dryppet med lokal olivenolje  gir deg vann i munnen. Bortenfor strendene, oppe i åsene, ligger små landsbyer hvor tilværelsen fremstår som upåvirket av turismen. Her finner du smale brosteinssmug med caféer hvor lokale menn med skyggelue inntar sin bica (espresso) og kvinnene griller sardiner på gaten.

Livet langs Algarvekysten er uløselig knyttet til havet. Lokale fiskere kommer i land med blekksprut, sardiner og tunfisk. Fersk fisk og skalldyr serveres overalt. Det portugisiske kjøkken er spennende og naturlig nok preget av havets delikatesser, ofte til lommebokvennlige priser. Lokal vin og spekeskinke smaker også utmerket. Uansett hvilken del av Algarve du foretrekker vil du møte vennlige, inkluderende mennesker.
Les mer >

Mye ferie for pengene

Været på Algarvekysten

Finn temperaturer og værutsikter for din reise - året rundt. 

Se været her >

Opplevelser

Algarvekysten har så mye å by på! Bli med på spennende utflukter. 

Se våre opplevelser her >

Reisemål i Algarve

Variert og livlig fornøyelsesliv
Avslappende reisemål, skapt for sol og bad
Drømmereisemål for golfinteresserte
Eventyrlige strender med gyllen sand
Autentisk og sjarmerende med vakre strender

Hotellkart

Klikk for å se hotellets beliggenhet

Finn reise til Algarve

FILTRERING

Du er nå i bestillingsprosessen til en:


Fleksibel pakkereise

Viktig info

• Du velger selv hvor lenge du skal være borte.
• Reisen er på egen hånd, men du kan alltid kontakte oss. 
• Reisen er dekket av den norske pakkereiseloven.
• Prisene er dynamiske og kan endre seg frem til bestilling.
• 1 stk. innsjekket bagasje er inkludert.Sortér på

Avreise

Pris

Reisemål

Reisetype

Standard

Måltider

Fasiliteter

Reisende

Kalender

Sortér på
Pris på
Standard

Velg varighet

  • 7
  • 14

Mer om Algarve

Den vakre Algarvekysten
Langs Algarvekysten ligger de større byene Faro, Albufeira og Lagos. Kyststrekningen rommer i tillegg mange historiske steder med lokalt preg og mange vakre severdigheter. Vestre Algarve preges av en kystlinje takket opp av klipper med små, fine sandstrender mellom. Østover er sandstrendene lengre, av og til flere kilometer lange med sandbanker. Man kan dyrke slaraffenlivet på stranden, kaste seg ut i et variert fornøyelsesliv og spille golf eller bedrive diverse vannsportaktiviteter. Algarvekysten har med andre ord noe å tilby alle feriegjester.

Hoteller for alle
Med Solia kan du velge mellom de tre reisemålene Senhora da Rocha, Albufeira og Vilamoura, hver med sitt særpreg. Langs Algarvekysten tilbyr Solia hoteller for alle, fra enkle leilighetshotell til femstjerners luksushotell.

Senhora da Rocha er et herlig avslappet reisemål som skapt for sol og bad. Her finner du Algarvekystens karakteristiske sandstrender med de karrige klippene som en vakker kulisse. Klippene er ikke bare vakre; de gir også badegjestene beskyttelse på en vindfull dag. Praia da Marinha vest for Senhora da Rocha er kåret til en av de vakreste strendene i Europa. Lei en bil og ”hit the beach”!

Albufeira byr på et variert og livlig fornøyelsesliv med et godt utvalg av restauranter, barer og cafeer. Dette reisemålet er perfekt for familier, par og single i alle aldre. Gamlebyen har smale gater kantet med restauranter, barer, caféer og butikker. Om sommeren tar nattelivet av i bydelen São João. Veien til havet er kort, og her ligger strender med det turkise vannet området er så kjent for.

NB! Vær oppmerksom på at hovedgaten i Albufeira renoveres. Kommer man med buss, kan det derfor være at den ikke kan komme helt frem til hotellet. Derfor skal man påberegnet å gå det siste stykket på ca. 450 meter. Vi forventer at arbeidet er ferdig 30.juli. 

Vilamoura har lenge vært et drømmereisemål for golfinteresserte fra hele verden, og de fleste av områdets golfbaner ligger i og rundt Vilamoura. Men stedet har mye mer å by på enn bare førsteklasses golfbaner. Her er brede og lange sandstrender, samt en lekker marina.  Casino og hoteller av høy klasse gjør Vilamoura til et reisemål med internasjonal atmosfære. Mellom Albufeira og Vilamoura ligger Praia da Falésia, en 5 km lang strand med fine strandpromenader.

Full frihet med leiebil
Algarvekysten er et fascinerende reisemål som har mye mer å by på enn bare strender. En utmerket måte å utforske reisemålet på er med leiebil. Bestill gjerne leiebil samtidig som du bestiller reisen. Da kan du dra nytte av våre spesialpriser, og du er garantert en bil som er spesialtilpasset dine ønsker.

Utflukter på reisen til Algarve
Algarvekysten og innlandet rommer mange severdigheter. Solia arrangerer bl.a. utflukter til det karrige  og vakre vestlige Algarve med besøk i Lagos, Sagres og og Europas sydvestligste punkt Cabo de São Vicente. Lengre øst finner vi provinshovedstaden Faro og den lille byen Tavira, kjent som  ”Algarves dronning”. Algarve strekker seg hele veien østover til Vila Real do Santo Antonio ved grenseelven Guadiana. På en heldagsutflukt til nabolandet Spania besøker vi storbyen Sevilla.

Se våre reisetips, og les om utfluktene på vår hjemmeside. I informasjonspermen på hotellet ditt kan du også lese om vårt aktuelle utfluktsprogram. Utfluktene bestilles hos reiselederen på stedet.

Reiselederens tips:
” Algarve er et perfekt reisemål med noe for alle. Ingen må gå glipp av den fantastiske kystlinjen med sine enestående klippe- og grotteformasjoner. Velg mellom katamaran, piratbåt, yacht og rib og legg ut på bølgene for å se Algarvekysten fra en annen vinkel. Kysten byr på utallige strender med turkis vann og hvit sand. Mine favorittstrender er Praia da Marinha, som har blitt kåret til en av de vakreste strendene i Europa, og Praia da Falésia, en ca. 5 km lang strand som lokker med fine strandpromenader mellom Olhos de Agua og Vilamoura. Den perfekte måten å oppdage Algarveregionen på er med leiebil. I høysesongen lønner det seg å forhåndsbestille en bil hjemmefra, eller bestill vår populære Fly & Drive-pakke. Med Fly & Drive har du leiebil hele uken, og du bor på hotell i hyggelige Tavira, Lagos og Albufeira.”

Sara, Solia i Algarve

Fakta om Algarve

Avreise:
Med Solia kan du reise til Algarve fra Oslo. 

Flytid:
Ca. 4 timer

Transfer:
Transfertiden er tiden fra flyplassen i Faro til første hotellstopp

- Albufeira: 45 minutter
- Vilamoura: 30 minutter
- Armação: 45 minutter

Dersom det er tett med trafikk, kan transferen ta lenger tid. 

Beliggenhet:

Algarve består av Portugals ca 155 km lange kyststrekning mot Atlanterhavet, fra Europas sydvestligste punkt Cape St Vincent til elven Guadiana ved den spanske grensen. Solia tilbyr reisemål langs Algarvekysten i badebyeneAlbufeira, Senhora da Rocha og Vilamoura. 

Transport:
Fra den internasjonale flyplassen i Faro til første hotellstopp i Vilamoura tar det ca 30 minutter. Til Albufeira og Senhora da Rocha får man regne med at det tar ca 45 minutter. Ved tett trafikk kan bussreisen ta noe lengre tid.

Befolkning:
Regionen Algarve har ca 400 000 fastboende, hvorav ca 57 000 bor i regionshovedstaden Faro.  Av Solias reisemål er Albufeira størst med sine ca 22 000 innbyggere. Regionen Algarve har hvert år ca 10 millioner besøkende. 

Tidforskjell:
Norge -1 time.

Valuta:
Euro. Minibanker finnes og kredittkort aksepteres av de fleste hoteller, butikker og restauranter.

Strender og bading:
Området kjennetegnes av sine kilometer lange og brede sandstrender med de karakteristiske karrige klippene i bakgrunnen. Sanden er hvit eller lys og finkornet. 

Restauranter:
Det portugisiske kjøkkenet er en spennende opplevelse og er først og fremst kjent for fisk og skalldyr. Utvalget er stort først og fremst i Albufeira, men også i Vilamoura, og prisnivået er behagelig. I Senhora da Rocha og den nærliggende byen Armacão de Pera finnes det også et variert utvalg av restauranter, barer og caféer. Om man ønsker nattelig anbefales Albufeira.

Uteliv:
Det mest hektiske nattelivet er konsentrert til spesifikke deler av Albufeira, som for eksempel bargaten The Strip, og mest intensivt i høysesongen (juli og august). Det finnes dessuten et stort utvalg av uteliv i form av barer og puber i øvrige Albufeira, så vel som i Vilamoura og Senhora da Rocha/Armacão da Pera. 

Kommunikasjon:
Det er et godt utbygget nett av lokalbusser. Taxiprisene er noe billigere enn i Norge. Leiebil er et godt alternativ som vi anbefaler.

Sport og aktiviteter:
Algarve er ideelt for mange typer sport, f.eks. dykking og andre former for vannsportsaktiviteter, sandvolleyball, tennis, ridning, turgåing og golf. Når det gjelder golf, så er Algarve et paradis. Her finner du mange fantastiske goldfbaner. 

Vår service
Solia tilbyr fleksible pakkereiser til Algarve. Det betyr at du kan reise slik det passer deg. Du velger selv reiselengde. Våre fleksible pakkereiser er uten skandinavisktalende reiseledere, men fortsatt med fly, hoteller og pakkereisegaranti. Du kan alltid kontakte Solia på telefon, dersom du har spørsmål eller behøver hjelp.

Opplevelser

Utflukten Historiske Algarve med Solia
Historiske Algarve - heldagstur

I løpet av en dag får du sjansen til å se noen av de viktigste stedene i Algarve. Dagen starter med at vi ​​tar oss til den historiske hovedstaden Silves, der man selv i dag kan du finne spor fra tidligere tider da både romere og maurere hersket over området. Vi fortsetter videre opp i fjellet, og stopper ved Foia som er Algarves høyeste punkt, med en beliggenhet på 902 m.o.h. Fra Foia har vi en fantastisk utsikt over området som vi skal besøke i løpet av ettermiddagen.

Etter at vi har spist en hyggelig lunsj, fortsetter vi ned til kysten og besøker noen av de stedene som var svært viktig under oppdagelsestiden, da dristig portugisere bega seg ut på de syv hav. De fleste oppdagelsesreisene startet ifra byen Lago, og her stopper vi for å utforske byen på egenhånd. I Lagos, er det koselige gater og smug å vandre rundt i, og det finnes flere kafeer å velge mellom for de som har lyst på en liten matbit eller iskrem.  I nærheten av Lagos her ligger fantastiske Ponta da Piedade, Algarves mest berømte klippekanter og en av Portugals mest fotograferte steder.

Vi fortsetter inn til Europas mest sørvestlige odde Cabo de São Vicente, også kallet verdens ende.  I lang tid var denne odden sammen med byen Sagres, en hellig plass dit ingen våget å dra, ettersom befolkningen trodde at gudene bodde der.   I senere tid vard det i Sagres at man forsket, planla nye rute, målte vindstyrken og der Henrik Sjøfarer hadde sin navigasjonsskole. 

En travel dag for de som virkelig ønsker å oppleve det aller beste i Algarve! Du vil få muligheten til å se mange fantastiske utsikter, og det blir dag med mange spennende opplevelser som du sent vil glemme.

Heldagstur. Inkluderer ikke lunsj.
Pris med lokalguide som snakker engelsk/tysk/fransk: 34€ pr. person. 
Pris med dansk guide 46€ pr. person.
Utflukten bestilles av danske guider i Algarve i perioden 1.april - 26.oktober. For bestilling ringer du på servicetelefonen: +351 912 179 187.

Bra å ha med: kamera, vann, solbriller / krem ​​/ hat, komfortable sko og penger til lunsj og mulig kjøp.

Jeepsafari i Algarve med Solia
Jeepsafari - heldagstur

Oppdag magien på Algarves landsbygd med sine spennende tradisjoner og historier. Din jeepfører er også din guide, og viser deg vei gjennom det fantastiske landskapet rundt Boliqueime. Alte er ansett for å være et av de mest tradisjonelle stedene i Algarve. Her tar vi en kopp kaffe og ser nærmere på byens typiske hvite hus og spesielle skorsteiner. Guiden forteller om korktreets historie før vi spiser en god lunsj i Nave do Barao. På ettermiddagen drar vi til Quinta do Freixo, et destilleri der vi smaker på den berømte drikken "Medronho" (ildvann) og biologisk syltetøy. Turen avsluttes med en reise gjennom Picotas jordbruksmarker. Vi tar forbehold om endringer i dagsprogrammet, da det må tas hensyn til aktuelle helligdager, lokale evenementer og rådende vær og vind. 

Heldagsutflukt (inkl. lunsj) som kan bestilles på reisemålet.
Pris med dansk guide 53€ pr. person.
Utflukten bestilles av danske guider i Algarve i perioden 1.april - 26.oktober. For bestilling ringer du på servicetelefonen: +351 912 179 187.

Quarteira market
Quarteira Market - halvdagstur

Onsdager er definitivt Quarteira stedet å være, for da går nemlig et av Algarves største markeder av stabelen! Quarteira ligger øst for Vilamoura, og her kan du slentre rundt mellom boder og selgere og handle souvenirer, klær, smykker, vesker og sko. Du får ca. 2 timer på markedet før vi reiser videre til Vilamouras vakre marina.

Halvdagstur. Inkluderer ikke lunsj.
Prisen er med lokalguide som snakker engelsk/tysk/fransk: 16€ pr. person. 
Utflukten bestilles av danske guider i Algarve i perioden 1.april - 26.oktober. For bestilling ringer du på servicetelefonen: +351 912 179 187.

 

Utflukt til Lisboa med Solia
Lisboa

Bli med på en utflukt til "Europas hovedstad og dens ansikt mot verden" som den portugisiske forfatteren og dikteren Fernando Pessoa beskrev Lisboa i sin poesi. Lisboa er en by fylt med historie, og det finnes alltid noe nytt å oppleve. Utflukten til Lisboa tar deg med til de gamle bydelene i Alfama, verdensarven i Belem, berømte ikoner som 25. april-broen, Castelo de São Jorge, Jesus-statuen, Rossio-torget, Jeronimo-katedralen og mye annet. Det blir også tid på egen hånd for å utforske byen, shoppe og ta en pause på noen av de mange uteserveringene.

Heldagsutflukt. Inkluderer ikke lunsj.
Pris med lokalguide som snakker engelsk/tysk/fransk: 44€ pr. person. 
Utflukten bestilles av danske guider i Algarve i perioden 1.april - 26.oktober. For bestilling ringer du på servicetelefonen: +351 912 179 187.

Sevilla

Sevilla er en spennende storby med en godt bevart gammel bykjerne og bygninger fra romertiden, det mauriske riket og storhetstiden på 1500-tallet da rikdommer fra Amerika ble skipet inn til Spania via byen. På denne utflukten besøker vi blant annet den enorme katedralen, klokketårnet La Giralda og Maria Luisa-parken. Det blir også tid på egen hånd for å shoppe eller bare slappe av og nyte dagliglivet på en fortauscafé. 

Heldagsutflukt. Inkluderer ikke lunsj.
Pris med lokalguide som snakker engelsk/tysk/fransk: 42€ pr. person. 
Utflukten bestilles av danske guider i Algarve i perioden 1.april - 26.oktober. For bestilling ringer du på servicetelefonen: +351 912 179 187.