Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie
  • Marokko

Om Marokko

Marokko er et land med mange ansikter. Her finner man en rik kulturarv, fantastisk arkitektur og praktfulle bygninger. De fargesprakende medinaene, det vakre og skiftende landskapet i kontrast til de store og myldrende byene, de maleriske oasene og de berømte stedene gjør landet til et magisk reisemål.

Med sin nesten uavbrutte historie som selvstendig nasjon siden 700-tallet har Marokko utviklet en rik og mangfoldig kulturarv. De største påvirkningene kommer fra den arabiske arven, men også berbiske, andalusiske, jødisk, franske og vestafrikanske innslag bidrar til helheten.

Marokko utgjør det nordvestre hjørnet av Afrika, og er omtrent like stort som Sverige i areal. Landet har veldig variert landskap: I nord ligger Middelhavet og i vest Atlanterhavet, i øst grenser landet til Algerie og i sør mot Vest-Sahara. I de indre deler av landet ruver Atlasfjellene og langs Middelhavskysten ligger fjellkjeden Rif. Mellom fjellkjedene ligger høyplatåer og frodige daler. Fra fjellene renner elvene ut mot havet. Lengst sør i Marokko går landskapet over i ørkenområder.

Av Marokkos 32 millioner innbyggere lever ca. halvparten i storbyområdene. Landets opprinnelige folkeslag var berbere. Arabisk er offisielt språk, men mange snakker fortsatt berbiske dialekter som skiller seg helt fra arabisk. Fransk er også utbredt, først og fremst i storbyene og blant de med høyere utdannelse.

 

Reisemål

  • Marrakech

    Autentisk, unikt og den fjerde største byen i Marokko.

Været i Marokko

Været

Finn temperaturer og værutsikter hele året for din reise. 
Se været her >

Del webadressen via epost.