Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie
  • været på malta

Varme somre på Malta

Gjennomsnittstemperaturer

  JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES

15 15 17 19 23 27 30 30 27 24 20 17
9 9 10 12 15 19 21 22 20 17 14 11
16 15 15 16 18 22 25 26 25 23 20 17

 DAG     NATT     HAV

Midt i Middelhavet ligger den lille øststaten Malta perfekt plassert. Med havet rundt seg som oppvarmes av solen, og en beliggenhet nær Nord-Afrikas kyst, er Malta et lunt og deilig reisemål. Samtidig ligger Malta litt i le av Italia i nord og Tunisia i vest. Dermed blir kalde vinder fra nord og vest bremset, før de når det lille europeiske øyriket.

Til sammen skaper dette de beste forutsetningene for en deilig og varm ferie. Her er det varme vinder, masse av solskinn og blå himmel. Det er ytterst sjelden at det regner i juni, juli og august. Med andre ord: været på Malta er synonymt med varm solferie i Sør-Europa.

Varme somre på Malta

Været på øygruppen blir sommerlig allerede i mai, hvor gjennomsnittstemperaturen ligger på behagelige 23 grader. Videre utover sesongen stiger temperaturene jevnt og trutt, og allerede i slutten av juni kan dere forvente en gjennomsnittstemperatur på rundt 30 grader på dagtid.

På dager hvor vinden blåser fra sør og fører de varme vindene fra det afrikanske kontinentet oppover til Malta, kan dere oppleve enda høyere temperaturer. Om natten faller temperaturene i høysesong sjeldent under 20 grader, og dermed er nettene lune og deilige på ferien.

Det er opplagt å besøke Malta fra mai til oktober, og det er også i denne perioden vi sender våre gjester til den sjarmerende øygruppen. Været på Malta er dog generelt solfylt og lunt året rundt og gradestokken kommer sjelden under 10 grader. Selv i januar er gjennomsnittstemperaturen som på en herlig norsk vårdag.

Behagelig vann på badeferie

Havtemperaturen ligger også i den høye enden av skalaen, sammenliknet med hva Middelhavet generelt byr på. I juli, august og september får dere det varmeste badevannet med gjennomsnittlig 25-26 grader, avhengig av hvilken øy dere befinner dere på.

Del webadressen via epost.