Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie
 • Malta

Bilder og video

Bli inspirert av bilder og video fra Malta.

Se bilder og video her >

Hoteller

Vi har et stort utvalg av hoteller på Malta.

Se våre hoteller her >

Om Malta

Republikken med uimotståelig blått hav og solfylte kyster

Den lille øygruppen Malta ligger i Middelhavet sør for Sicilia, og kan skryte av årtusener med kulturelt påfyll fra hele Middelhavsområdet. Øyas natur og landskap er kort sagt fantastisk! Langs kysten har naturen virkelig vist sine krefter og skapt utrolige klippeformasjoner rett ut i det asurblå havet. Dette har gjort området perfekt for avslapning, snorking og dykking.

På Malta finner du forhistoriske templer, bortgjemte bukter med krystallklart vann, moderne storbyliv og korsfarerborger. Du kan også se frem til avslappede feriedager med deilig mat og drikke. Maltesere er vennlige og gjestfrie mennesker, stolte av landet sitt og glade for å bli kjent med deg.

Reis med Solia til Malta

Det finnes mange gode hoteller på Malta, i forskjellige områder. I St. Julian finner du den perfekte kombinasjon av shopping, underholdning og gode strandhoteller. Du kan også bo i det populære ferieområdet Sliema, som byr på en fantastisk strandpromenade og samtidig ligger nær hovedstaden, Valletta. Bugibba og Qawra er to andre områder som begge ligger i St. Pauls Bay, og som er spesielt kjent for dykking. Det roligste området på Malta er Mellieha, hvor du blant annet finner Maltas beste strender. 

Les mer >

Været på Malta

Se temperaturer og værutsikter året rundt for din reise.

Se været her >

Finn reise til Malta

FILTRERING

Reisende

Kalender

Velg varighet

 • 1
 • 3
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 10
 • 12
 • 13
 • 14

Hotellkart

Klikk for å se hotellets beliggenhet

Mer om Malta

Maltas herlige strender
Malta kan by på noen helt herlige strender, men de er veldig forskjellige. Den største og beste stranden ligger på nordsiden ved blant annet Mellieha Bay. I St. Julian/Sliema bader man ofte på mindre steinstrender eller direkte fra klippene via stier. De største hotellene har dog ofte sin egen strand. Det er også en god idé å besøke den nærliggende øya Gozo, som byr på en av de flotte, røde sandstrendene, Ramla I-Hamra.

Opplevelser på Malta
Selv om Malta er et lite land, byr det på enestående og historiske skatter. Gjennom tidene er det mange som har styrt øya, og de ulike folkeslagene har etterlatt seg spennende monumenter. De har satt sine sport både på arkitektur og kultur. Noen av de vakreste bygningene finner du i hovedstaden Valletta, eller den gamle hovedstaden Mdina.

Det maltesiske kjøkken
De forskjellige folkeslagene som har bodd på Malta har naturligvis også satt sitt preg på det maltesiske kjøkken. Miks Sicilia med Midtøsten og du er forberedt på hva som venter. Kaninstek er en av de tradisjonsrike måltidene, eller så kan du prøve den lokale piknikmaten ħobż biż-żejt – snacks laget av brød med tomater, mynte, hvitløk, fetaost, ansjos og olivenolje – det er virkelig smaken av Malta!

En øy for de eventyrlystne
Maltas overskuelige størrelse gjør det enkelt å utforske øya. Hovedstaden Valletta er en av Europas minste, men har likevel mange historiske severdigheter. Byen er nesten bilfri, og byr på flotte bygninger og butikker. Avslutt dagen med en klass vin ved kaja. Besøk også byen Mdina, som er Maltas gamle hovedstad.

De seneste årene har øya også blitt kjent gjennom TV-serien Game of Thrones. På øya Gozo finnes «Azur Window», som er med i serien og mange andre filmer. De naturlige bassengene ble dessverre ødelagt av en storm i 2017, med det er fortsatt mange andre området du garantert kan gjenkjenne.