Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie
  • Protaras

Om Protaras

Protaras – flotte strender og rolige omgivelser

Den koselige feriebyen Protaras, som også blir kalt Fig Tree Bay, er perfekt for både barnefamilier og par som ønsker en avslappet ferie i rolige omgivelser, men som samtidig ønsker å være nær det livlige bylivet i Ayia Napa. Protaras består hovedsakelig av en rekke vakre, barnevennlige sandstrender og et koselig byliv.

Stranden i Protaras
Strendene i Protaras er svært grunne, og sanden er både hvit og finkornet. Strendene i feriebyen sies å være noen av de beste sandstrendene du kan finne på hele Kypros, og det sier en del ettersom hele øya er full av flotte strender. Mange steder kan du leie både solsenger og parasoller, og noen steder er det mulighet for å prøve ulike former for vannsport. Når sulten melder seg, er det flere strandbarer som tilbyr både småretter og kalde forfriskninger.

Opplevelser i Protaras
Byens største attraksjon, utover de fantastiske strendene, er Ocean Aquarium, hvor du finner et hav av spennende dyr. Her kan du se mye fisk, men også skilpadder, krokodiller, pingviner og mye annet. Her er det masse underholdning for hele familien!

Protaras ligger ikke langt fra øyas største vannpark i Ayia Napa. Water World er den største temavannparken i hele Europa, og her finner du mange ulike vannsklier for både store og små. Om du foretrekker avslapning og soling, er det også gode muligheter for det her. Parken har nemlig et Lazy River-område, hvor du virkelig får slappet av og kan nyte solens varme stråler.

Rundt i Protaras
Du kan stort sett nå det meste til fots i Protaras, men skulle du allikevel få bruk for offentlig transport, er både busser og taxier tilgjengelig rundt i byen. Ønsker du å oppleve enda mer av Kypros enn det som er i nærområdet, anbefales det at du leier bil. Da bestemmer du selv hvor du vil dra og i hvilket tempo du vil utforske øya. Kypros tilbyr et hav av severdigheter og opplevelser som alle er verdt å se.

Restauranter og natteliv i Protaras
Til tross for at Protaras er en mindre og litt roligere ferieby – sammenlignet med Ayia Napa – så er det fremdeles rikelig med restauranter å finne i byen. Her finner du restauranter som tilbyr lokale retter, men også steder med internasjonale menyer. Skal det gå fort, huser byen også en McDonalds.

Nattelivet i Protaras er litt mer dempet. Byen har barer og enkle nattklubber, men langt fra så mange som du finner i nabobyen. Ønsker du en kveld ute, anbefales det å ta buss eller taxi til Ayia Napa, hvor nattklubbene og barene ligger på rekke og rad.

Shopping i Protaras
Du kan enkelt finne gode shoppingsteder i Protaras, men de bærer imidlertid preg av å ligge i et av øyas største turistområder. Byen har mange koselige suvenirbutikker og flere kles- og veskebutikker. I nabobyen Ayia Napa finner du et større utvalg shoppingmuligheter. 

Vår service
Når du reiser med Solia til Protaras, bestiller du en fleksibel pakkereise. Det er ikke skandinavisktalende reiseledere ved reisemålet, men du kan alltid kontakte Solia dersom det skulle oppstå utfordringer eller spørsmål i løpet av reisen.

Kart

Klikk for å se hotellets beliggenhet

Del webadressen via epost.