Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie
  • Ayia Napa

Om Ayia Napa

Ayia Napa – fantastiske strender og mye liv

Den populære feriebyen Ayia Napa på Kypros tilbyr både rolig familieliv og sene kvelder på byens barer og utesteder. Denne fargerike byen har alt du trenger for en bra ferie – uansett om du er ute etter avslappende dager på stranden, fantastiske spisesteder eller gode shoppingmuligheter.

Strendene i Ayia Napa
Fine sandstrender og lavvann gjør strendene i Ayia Napa til noen av Kypros’ aller beste – og mest barnevennlige. Byens mest populære strand er Nissi Beach. Her kan du både slappe av på en av de mange solsengene eller prøve ut ulike typer vannsportaktiviteter. Stranden har også flere koselige strandbarer hvor du kan ta en pause fra solens varme stråler med en kald forfriskning eller en matbit.

Hva bør oppleves i Ayia Napa?
Byen har ikke mange historiske severdigheter, men det er likevel mye å gjøre. Dersom du liker fart, spenning og vann i håret, kan du besøke vannparken Water World som er den største temavannparken i hele Europa. Her er det mange vannsklier for både store og små, men det er også gode muligheter for å bare slappe av i solen. Blir du sulten utover dagen, har vannparken flere gode spisesteder. 

Restauranter og natteliv i Ayia Napa
Utvalget av restauranter i Ayia Napa er veldig stort, noe som er en av grunnene til at det er populært å spise ute. Du kan velge mellom mange greske restauranter, men om du foretrekker meksikansk, tyrkisk, kinesisk eller noe helt annet, finner du også dette her. Ettersom konkurransen blant restaurantene i byen er stor, er også prisene satt deretter – veldig rimelige.

Nattelivet i Ayia Napa er vanskelig å beskrive – det er faktisk den mest livlige feriebyen på hele Kypros. Klostertorget i Ayia Napa er byens absolutte sentrum, hvor barene og nattklubbene ligger på rekke og rad. Her er det fest og god stemning lang ut i de sene nattetimer – en stor kontrast til dagtimene hvor området er stille og rolig.

Shopping i Ayia Napa
Dersom du vil lufte bankkortet, er Ayia Napa det rette stedet å gjøre dette når du er på ferie på Kypros. I den ettertraktede feriebyen kan du finne både designerbutikker og små, lokale butikker samt suvenirbutikker og supermarkeder med masse lokalproduserte varer. Spesielt er gaten nær Nissi Beach fullpakket med shoppingmuligheter for alle aldre.

Rundt i Ayia Napa
Du kan nå de fleste ting til fots i Ayia Napa, men det er både busser og taxi tilgjengelig om du skulle få bruk for offentlig transport. Byen har også mange fine sykkelstier, så det anbefales å leie sykkel i en av de mange sykkelutleiebutikkene.

Leie av bil
Har du lyst til å oppleve enda mer av Kypros, kan du leie bil. Da kan du selv bestemme hvor du vil dra, og når du vil dra av sted. Kypros byr på mange spennende severdigheter – blant annet de mange, imponerende arkeologiske utgravningene som finnes rundt på øya. Du bør også pakke med deg turskoene til Kypros, da øya tilbyr mange fantastiske naturopplevelser, som flotte fosser og imponerende fjellkjeder.

Vår service
Når du reiser med Solia til Ayia Napa, bestiller du en fleksibel pakkereise. Det er ikke skandinavisktalende reiseledere på reisemålet, men du kan alltid kontakte Solia dersom det skulle oppstå utfordringer eller spørsmål i løpet av reisen.

 

Kart

Klikk for å se hotellets beliggenhet

Del webadressen via epost.