Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie
  • Kypros

Bilder og video

Bli inspirert av bilder og video fra Kypros.

Se bilder og video her >

Været

Finn temperaturer og værutsikter hele året for din reise. 
Se været her >

Om Kypros

Kypros – Middelhavets mest solsikre øy

Reis med Solia til Kypros – denne tredje største middelhavsøya har ikke mindre enn 300 solskinnsdager i året! I sommerperioden kan temperaturen krype opp over 30 grader, og selv i vintermånedene ligger gjennomsnittstemperaturen på 18 grader. Kypros er et ekte ferieparadis for deg som elsker sol og flotte sandstrender, men øya tilbyr mer enn bare det: mange severdigheter, sjarmerende landsbyer, arkeologiske utgravninger, spektakulær natur og et velsmakende kjøkken.

Kypros’ myke sandstrender
Ferieøya Kypros er, i tillegg til å være berømt for sine mange solskinnsdager, også kjent for sine helt fantastiske sandstrender. Øya kan nesten betegnes som én stor strand ettersom kysten totalt har 56 strender med blå badeflagg – de fleste med hvit og finkornet sand. De flotteste og mest populære badestrendene finner du i nærheten av turistområdene på øyas sørøstlige del. Her er vannstanden lav og vannet er klart som glass. Kypros topper listen over land med renest badevann i Europa, og det er derfor snorkling og dykking er populært her – du kan få et godt innblikk i hva som foregår under havets overflate.

Fantastiske feriebyer
Det som en gang var en tettvokst skog, er i dag Kypros’ mest populære ferieby spekket med liv og glade dager. I Ayia Napa er det god stemning stort sett hele døgnet rundt, og selv de lokale strømmer til byen i sommerperioden. Her er det rikelig med sol, en helt fantastisk strand og mye å gjøre for både barn og voksne. Du skal heller ikke være redd for at du må gå sulten til sengs – byen er nemlig fullstappet av restauranter for enhver smak. Det er også i Ayia Napa at du finner øyas mest livlige uteliv, hvor både barer og nattklubber har åpent ut i de tidlige morgentimer.

Protaras, som også blir kalt Fig Tree Bay, er en koselig ferieby hvor tempoet er litt  lavere sammenlignet med Ayia Napa. Byen har noen fantastiske sandstrender hvor du virkelig kan roe ned og bare nyte tilværelsen. Om sommeren er det behagelig å oppholde seg i denne byen da det blåser en mild fralandsvind som gjør de høye sommertemperaturene litt mer overkommelige. Protaras har et godt utvalg av både restauranter, minimarkeder, butikker og barer, og har også noen enkle nattklubber som har åpent til sent utpå kvelden.

Severdigheter på Kypros
Kypros er spekket med historiske severdigheter. Litt utenfor byen Limassol ligger Kourion-ruinene, som er en av øyas viktigste arkeologiske utgravninger. Her er det et stort kompleks av romerske og bysantinske ruiner som antas å dateres tilbake til bronsealderen. Det høytliggende klippeområdet er dog ikke kun historisk interessant, det har også en helt fantastisk utsikt over nærområdet – en utsikt som kan ta pusten fra de fleste!

Har du lyst til å oppleve Kypros’ flotte, grønne natur, bør du leie bil og ta turen forbi Troodosfjellene, som er øyas største fjellkjede. Her kan du gå tur, besøke vakre og avsidesliggende kirker, eller kanskje ta en vinsmaking på en av vingårdene i området. De skogkledde fjellene er et helt fantastisk syn, og besøker du noen av de høytliggende landsbyene, får du den flotteste panoramautsikten over øya.

Utforsk Kypros
Hvis du vil utforske mye av Kypros, anbefales det å leie bil. Da blir det enklere å planlegge hvor du vil dra, og når du vil dra av sted. Kypros har mange fantastiske severdigheter på alle sider av øya, og du kan bruke flere dager på å utforske alt. Vær oppmerksom på at man kjører på venstre side av veien på Kypros.

Vår service
Når du reiser med Solia til Kypros, bestiller du en fleksibel pakkereise. Det betyr at du flyr med rutefly og dermed selv kan bestemme hvor lang tid du til tilbringe på Kypros – alt fra en helgetur til flere ukers opphold. Det er ikke skandinavisktalende reiseledere på reisemålet, men du kan alltid kontakte Solia dersom det skulle oppstå utfordringer eller spørsmål i løpet av reisen.

Reisemål på Kypros

Kart

Klikk for å se hotellets beliggenhet

Finn din reise til Kypros

FILTRERING

Du er nå i bestillingsprosessen til en:


Fleksibel pakkereise

Viktig info

• Du velger selv hvor lenge du skal være borte.
• Reisen er på egen hånd, men du kan alltid kontakte oss. 
• Reisen er dekket av den norske pakkereiseloven.
• Prisene er dynamiske og kan endre seg frem til bestilling.
• 1 stk. innsjekket bagasje er inkludert.Sortér på

Avreise

Pris

Reisemål

Reisetype

Standard

Måltider

Fasiliteter

Reisende

Kalender

Sortér på
Pris på
Standard

Velg varighet

  • 7
  • 14