• Split

Bilder og video

Bli inspirert av bilder og video fra Split.

Se bilder og video her >

Hoteller

Vi har et stort utvalg av hoteller i Split.

Se våre hoteller her >

Om Split

Kroatias nest største havneby
Split er Kroatias nest største havneby og et godt utgangspunkt for din ferie. Her kan du slappe av og nyte livet, samtidig som det kryr av flotte severdigheter. Dersom du f.eks. vil dra videre ut i den kroatiske skjærgården på dagstur eller for en øyloffing, går det flere ferger fra Split hver eneste dag, til øyer som Brac, Hvar, Vis og Krocula.

Den gamle bydelen
Et område som er spesielt kjent i Split, er den gamle bydelen. Her ligger severdighetene på rekke og rad, og alle er på UNESCOs verdensarvliste. Dette er jo et kvalitetsstempel i seg selv! Besøk f.eks. den romerske keiser Diocletians palass, den koselige havnepromenaden, eller gå en tur på marked. Dersom du liker shopping, finner du også byens shoppinggate i nærheten. Det er enklest å komme seg rundt til fots, da gamlebyen er bilfri – veldig deilig for øvrig!

Slapp av og nyt livet
Hvis du gjerne vil slappe helt av på din ferie i Split, kan du ta en tur på stranden. Marjan-halvøya er perfekt for et strandbesøk, men det er også mange av de små øyene utenfor Spilt. Seil av sted og nyt skjærgården – en annerledes strandtur, men også garantert en vakrere strandtur enn de fleste du har opplevd. For det finnes ikke noe bedre enn å kunne kombinere strandturen med en flott seiltur.

Den nærmeste stranden er Bavice-stranden, hvor du både kan leie solsenger og kjøpe forfriskninger. Her er det alltid liv og glade dager.

En by utover det sedvanlige
For oss er det ingen tvil om at Split er noe utover det sedvanlige. Denne byen er perfekt for å slentre rundt, hvor du i de historiske gatene finner et levende museum, mens havnepromenaden byr på nydelige utsikter og ikke minst flotte og hyggelige kafeer. Besøk også promenaden om kvelden, når de lokale kommer for å snakke om livet og hverdagen.

 

Fakta om Split

Med Solia kan du reise til Split fra:
- Oslo

Flytid:
Ca. 3 timer.

Transfer
Transfer foregår på egenhånd.

Tidsforskjell
Ingen.

Valuta
Den lokale valuta er kroatiske kuna (HRK).

Mat og drikke
I Split finnes det et vell av restauranter som serverer både nasjonale og internasjonale retter, i alle prisklasser. Restaurantene finner du både i byen, men også langs strandpromenaden.

Transport
Det er lett å komme seg rundt. Det raskeste er å ta en taxi, men det går også busser i de fleste områder.

Elektrisitet
220 volt.

Turistskatt på hotellet
I Kroatia skal alle hotellgjester betale en turistskatt til hotellet på ca. 10 HRK pr. person pr. natt. Denne avgiften er ikke inkludert i reisens pris.

Depositum på hotellet

Noen hoteller tar en kopi av kredittkortet som depositum ved innsjekking.

Finn reise

FILTRERING

Du er nå i bestillingsprosessen til en:


Fleksibel pakkereise

Viktig info

• Du velger selv hvor lenge du skal være borte.
• Reisen er på egen hånd, men du kan alltid kontakte oss. 
• Reisen er dekket av den norske pakkereiseloven.
• Prisene er dynamiske og kan endre seg frem til bestilling.
• 1 stk. innsjekket bagasje er inkludert.Sortér på

Avreise

Pris

Reisemål

Reisetype

Standard

Måltider

Fasiliteter

Reisende

Kalender

Sortér på
Pris på
Standard

Velg varighet

  • 7
  • 14

Hoteller i Split

Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie