Alle reiser
Premiumreiser
Storbyferie
  • Rovinj

Om Rovinj

Rovinj – sjarmerende og hyggelig

Rovinj er den perfekte miks av fortid og nåtid. De sjarmerende, gamle gatene blander seg sammen med moderne restauranter, tradisjonelle tavernaer og den flotte marinaen på fineste vis. I gamlebyen finner du den vakre Santa Eufemisa-katedralen og flere kunstgallerier.

Rovinj var opprinnelig en øy, men som i det 17.århundre vokste sammen med fastlandet. I dag er området – som resten av Istria – preget av det italienske særpreget. Dette kommer til uttrykk både i arkitekturen og på restaurantene, som serverer tradisjonelle, italienske retter. Det er også enkelt å ta et besøk til nabolandet, Italia. Flere ganger i uken går det båter til Venezia.

Flotte strender med krystallklart vann
Området er kjent for sine flotte strender, og det er mange å velge mellom. Spesielt det krystallklare vannet fanger oppmerksomheten til de fleste. Strendene består hovedsakelig av stein og klipper. Dersom dere ønsker å ha en strand helt for dere selv, kan dere med fordel ta en tur til Punta Corrente, som byr på mange små strender.

Store opplevelser
Dersom dere vil oppleve området, finnes det mange severdigheter i Rovinj. I den gamle bydelen finner dere selvfølgelig flotte bygninger og arkitektur, hvor katedralen absolutt er et av høydepunktene. Det er også flotte kunstmuseer her, i tillegg til at byens arkeologiske museum byr på spennende historie om området.

Kart

Klikk for å se hotellets beliggenhet

Del webadressen via epost.